Reklama

Reklama

Ctihodný občan je dramatický thriller o muži, který se bez slitování rozhodne pomstít tomu, kdo nechal z vězení propustit vrahy jeho rodiny. A nejen jemu, také městu, společnosti, všem. Město Filadelfii začíná děsit teror a vraždy, které jsou brilantně naplánované a provedené. Pomalu však vychází najevo, že je nemohl spáchat nikdo jiný, než právě člověk, jenž přišel o rodinu a rozhodl se vzít spravedlnost do vlastních rukou. Ten člověk ale sedí ve vězení... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (1 416)

Botič 

všechny recenze uživatele

King Leonidas against the whole system and screaming: „This is justice!“ Dravá thrillerová rybka vynikající nad ostatními hereckým obsazením, břitkostí a kupodivu i vysokou dávkou humorných pasáží, která se zakousne a nepustí. Z prakticky nulových očekávání vykouzlil Gary Gray příjemně fungující jednohubku. Ačkoliv je scénář samá fičura, která místy naráží do logických mantinelů a kopíruje tu Oko dravce tu State of Play. Dalším mínusem je jistá předvídatelnost a doslovnost ústící do rádoby (ne!)originálního vysvětlení, které nesedne každému. Ale scéna srovnávající popravu vraha s koncertním vystoupením mi v hlavě zůstane hodně dlouho. Já se bavil skvěle. 7/10 ()

Le_Chuck 

všechny recenze uživatele

Kevlarový Majster N dáva dole celú Philadelphiu a ja vravím ano. Ano, skôr ako premýšľať sa treba nechať ťahať za ručičku. A odmenou budiž svižná oldschoolová konverzačka, ktorá dáva rozpomenúť, že Gray je ten fasa týpek čo natočil Vyjednávača. Spokojnosť aj keď sa bojím, čo so mnou spravia logické trhliny pri repete. 70% ()

Reklama

larelay 

všechny recenze uživatele

Ale ano, pacilo. Nemozem sa stazovat. Cely film mal svizne tempo, zaver sice trochu pokulhaval, ale za to, ze som sa ani raz nepozrela na hodinky, za to, ze mam rada Gerarda a aj Jamieho a za to, ze som Ctihodnemu obcanovi drzala palce, nech to tam vsetko zrovna so zemou, tak preto si film zasluzi 4 hviezdy :) ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Slušný drama. Proč by ne. Sice jsem od toho čekal trošičku něco jinýho a nakonec to, co jsem chtěl, dostal během čtvrt hodiny. I tak to ale nevadí. Samotný průběh byl taky dost zajímavý, jen si budu stát za tím, že Gerard Butler není natolik dobrý herec, aby dokázal hrát vyšinutýho psychopata a že tady ho hrát měl. Pár scén mu to muselo dát za pravdu. Přitom ho ale mám stejně rád. Sice ze sebe nevytáhnul maximum, neměl ty oči vraha ani nenasadil děsuplný výraz. Stejně mě to bavilo a vydržel jsem v klidu až do konce. ()

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Svižné, hravé, s premyslene dávkovanými informáciami. Prinajmenšom pre prvú cca hodinu to platí. Potom sa to začne rozpadávať a rozuzlenie nie je ani tak nelogické, ako skôr brutálne pritiahnuté za vlasy. Ale aj tak som sa bavil výborne - hlavne vďaka Butlerovi, ktorý Foxxa prevalcoval na celej čiare. 7/10 a moja slabosť pre nekompromisne krvavé scény to zaokrúhli hore. ()

Galerie (50)

Zajímavosti (23)

  • Režisér se rozhodl použít Del Frisco's Double Eagle Steakhouse k objednání Clydeova (Gerard Butler) oběda do věznice poté, co se zde během natáčení několikrát stravoval. Byla tam i filmová after-party. (c.tucker)
  • V pokladnách severoamerických kin diváci nechali 73,4 milionu amerických dolarů, součet celosvětových tržeb pak dosáhl 127,9 mil. (NIRO)
  • Když Clyde (Gerard Butler) nabídne spoluvězni ovladač od hudebního přehrávače, začne hrát píseň „Engine No. 9“ od Deftones. (Fenk)

Související novinky

Ctihodný občan se vrátí

Ctihodný občan se vrátí

22.05.2022

Thriller Ctihodný občan z roku 2009 se loni v prosinci stal třetím nejsledovanějším filmem na Netflixu za čerstvě vydaným blockbusterem Red Notice a dramatem se Sandrou Bullock (Nebezpečná rychlost)… (více)

Rychle a zběsile shání režiséra

Rychle a zběsile shání režiséra

06.10.2015

Kdo bude režírovat Rychle a zběsile 8? Máma Vina Diesela chce za kamerou svého synáčka, sám Diesel navrhuje návrat ke kořenům s Robem Cohenem (Rychle a zběsile). Studio Universal ale situaci vidí… (více)

Všichni chtějí Arnolda

Všichni chtějí Arnolda

05.06.2009

Někteří přímo, druzí ho touží pouze remakovat. K těm prvním patří Robert Rodriguez, který prý předělávky nesnáší ještě víc než... než všichni ostatní, a jeho Predators pro studio 20th Century Fox by… (více)

Darabont a další oběť systému

Darabont a další oběť systému

11.10.2008

Frank je má očividně rád. Prosté občany, kteří neudělali nic špatného, ale justiční systém si s nimi přesto důkladně vytřel... ehm, podrážky. Postava, kterou si v jeho psychologickém thrilleru Law… (více)

Reklama

Reklama