Reklama

Reklama

Jason Bourne se vrátil do New Yorku, ohrožuje celou CIA a ta začíná konat. Ukončuje programy Black Briar a Outcome, do kterého patří i agent Aaron Cross. I on je určen k likvidaci, stejně jako ostatní agenti rozesetí po celém světě, kde služba operuje. Aron je na tréninkové misi na Aljašce, kde se mu podaří před vrahy uniknout. Musí ale vynaložit veškeré úsilí a využít své schopnosti k tomu, aby všemocnou tajnou organizaci překonal. Ocitá se na útěku, je opět sledován nejmodernější technikou a musí kličkovat mezi sprchou smrtících kulek. Cross se poté shledává s doktorkou Shearingovou, u které kdysi podstupoval léčbu jako agent. Té jediné může věřit. Proti nim stojí šéf tajných operací, který má obrovský zájem na likvidaci všech vylepšených agentů. (TV Nova)

(více)

Videa (27)

Trailer 1

Recenze (961)

TeeAge 

všechny recenze uživatele

|| Scenár: Tony Gilroy, Dan Gilroy / Based on Bourne series by Robert Ludlum | Hudba: James Newton Howard | Produkcia: Frank Marshall, Patrick Crowley | Distribúcia: Universal Pictures | Štúdio: Relativity Media, The Kennedy/Marshall Company | Rozpočet: 125 miliónov $ | Tržby: 276,144,750 $ || Esencia predchádzajúcich dielov. Renner by ani nebol zlí, ale príbeh je málo gradujúci, hlavne dupe sám sebe na plášť výborným začiatkom, ktorý následne nevie byť prekonaný. Histerická Weisz mi vadila ešte viac, než obvykle. KeĎ to ale neporovnávam až tak prísne s pôvodnou trilógiou, ešte je to stále nadpriemerná akčná zábava. Ps: Chceme späť Damona! ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

Bourneov odkaz bez Bournea, ale stále dobrý a zaujímavý ? No je to tak. Tony Gilroy scenárista predošlých Bournoviek sa tento krát aj posadil na režisérsku stoličku. Čo sa týka samotného filmu a jeho spojitosti s predošlými dielmi, tak je to šikovne vymyslené, dobre do zapadlo a vôbec nevadí, že tu nie je Jason Bourne. Oproti predošlým Borneovkám je tento film ladení viac akčne. Povedal by som, že naj-akčnejšie a to aj s toho dôvodu, že Aaron Cross nemusí skúmať svoju minulosť a tak sa ide rovno do akcie. Aj keď príbeh nie je tak zamotaný a prepracovaný, stále je dosť zaujímavý na pozretie. Herecké obsadenie je perfektné. Jeremy Renner skvelá náhrada a Rachel Weisz ho príjemne dopĺňa. 85% - 4* ()

Reklama

gogo76 

všechny recenze uživatele

Tak čo bratia, nevoňalo vám? Ja som dostal presne to, čo som od filmu očakával. Nie celkom rozumiem niektorým sklamaným užívateľom. Film je dobre previazaný s trilógiou a Bourne Legacy sa odohráva presne v tom čase ako Bournovo ultimátum, len sa uberá iným smerom. M. Dammon sa objaví aspoň na fotkách. Akcia je adrenalínová tak ako sme z tejto série zvyknutí a dvojici Renner a Weiszová to sedí. Scéna ich prvého stretnutia v dome je výborná. Menšie výhrady mám k nevyužitému Nortonovi alebo napríklad k vystrihnutej scéne (bonusy na blueray), kde je zavraždený A. Finney, ktorá mohla vo filme ostať. Opäť sa nacestujeme a filipínska Manila bola dobrá voľba. Záverečná búračka na motorke a kop alá Chuck Norris od Weiszovej to bola adrenalínová paráda. Je to akčný film, tak čo viac by ste chceli? Dávam silné štyri, ktoré možno po prípadnom ďalšom dobrom pokračovaní dvihnem na maximum. Spokojnosť. 80%. ()

verbal 

všechny recenze uživatele

Superzabiják, vypěstovaný na umělých hnojivech je zpět! A stačí třikrát denně dvě pilulky. Zelená, aby uměl jíst příborem a byl schopen zavázat si tkaničky tak, aby si na ně při superzabíjení nešlapal a nepadal na hubu, no a modrá na erekci. A není to Démon. Ten se patrně konečně nechal zaregistrovat s Aflekem, pokoušejí se o miminko, a tak Matt, který je za mamku, pověsil na chvíli kariéru na penis, aby se mohl soustředit na klidné ovulace a po devíti měsících vytlačil nestresovaný plod. Každopádně Zmrd, co číhá všude je skvělá náhrada! Charismatický sympaťák a dokonce, div se světe, i herec! Trend série zůstal i po náhradě Hamleta Othelem naprosto zachován a je to krásně dívatelné stejně, jako jsou čtivé Ludlumovy braky. Pro účely filmu je možná trochu škoda, že mu došly ty modré pilulky. Kdybych byl superagentem třeba takový já a musel bych bránit těžce šukatelnou MILFkoidní vědkyni před všemocnou, státem dotovanou institucí, rozhodně bych s ní netrajdal někde po Filipínach, ale oholil bych si přirození, aby mě nepoznali na dopravních kamerách, zašil se s ní do nejbližšího motelu na periférii, kde bych jen pod cizím jménem objednával pizzu a ochraňoval ji minimálně třikrát denně, někdy i dvakrát za sebou, dokud se to nepřežene. A samozřejmě fikaně! Tu pizzu bych objednával pokaždé z jiné pizzerie, aby těm hajzlům z agentůry někde na kompjůtru nevyskočilo, že u Dona Corleona náhle došly ančovičky. I přes tuto jistě odpustitelnou, drobnou scénaristickou minelu jednoznačně masturbační záležitost! ()

Douglas 

všechny recenze uživatele

Bourneův odkaz je ten typ filmu, u nichž nejdřív nechápete, proč ho chtějí vůbec natočit – kromě vidiny finančního zisku. Pak vidíte upoutávku, přečtete si synopsi a vidíte pod režií i scénářem tvůrce, jímž podepsaná díla máte rádi. Řeknete, že by to nakonec mohlo být zajímavé a začnete být zvědaví. No a nakonec film vidíte a uvědomíte si, že první dojem byl správný. Tady najdete detailnější rozbor problémů, a to zejména z hlediska stylu a jeho nečekaných proměn během filmu.. ()

Galerie (41)

Zajímavosti (33)

  • Postava Aarona Crosse (Jeremy Renner) se nikdy neobjevila v žádné z knih ze série o Jasonu Bournovi. (ČSFD)
  • Počas záverečnej naháňačky v Manille ukradne agent LARX #3 (Louis Ozawa Changchien) otvorené policajné auto typu Toyota Corolla. O chvíľu na to však stíha ústredné duo v aute Toyota Camry, ktoré je podstatne väčšie. (MikaelSVK)

Související novinky

Producent Jasona Bourna uvažuje o restartu

Producent Jasona Bourna uvažuje o restartu

26.05.2020

Producent akční série Jason Bourne Frank Marshall v čerstvém rozhovoru uvedl, že hledá nového filmaře spolu s námětem pro další film. Jednalo by se tak o šestý snímek celkem, není přitom však jasné,… (více)

Další Star Trek má režiséra

Další Star Trek má režiséra

23.12.2014

Sci-fi fenomén Star Trek se v roce 2009 dočkal filmového rebootu. J. J. Abrams (Mission: Impossible III) posléze natočil ještě pokračování nazvané Star Trek: Do temnoty, pak ale vyslyšel volání Síly… (více)

Matt Damon se vrátí jako Jason Bourne?

Matt Damon se vrátí jako Jason Bourne?

16.09.2014

Ještě před pár dny se Paul Greengrass (Kapitán Phillips) zajímal o režii nového filmu s Leonardem DiCapriem a Jonahem Hillem (Vlk z Wall Street). Teď to ale vypadá, že ho spíš čeká návrat k… (více)

Reklama

Reklama