VOD (1)
Obsahy(3)
Vše, čemu se Jiří Babica ve světě naučil, teď naučí i vás ve svém pořadu. Světová jídla v české kuchyni a z domácích ingrediencí. To si nemůžete nechat ujít! (oficiální text distributora)
Recenze (608)
Člověk který se jak už to často bývá zvykem zcela minul svému původnímu řemeslu, ale proč ne, i amatér může bejt kolikrát lepší než profík (vidíme to ve všech oborech, ale ti erudovaní si to jen nechtějí přiznat, sami víme co je k tomu vede), kuchař tedy možná dobrej (zcestovalej) ale jinak úplnej televizní amatér, nevím kdo tyhlety lidi stále protěžuje...Asi to zas není tak těžký založit si svůj vlastní pořad:-) Nejlepší na celém tomto pořadu jsou tak možná ty Babicovy jistě luxusní hodinky a občas ty nesnesitelně připitomělé kecy:-) Co se týče teď nově přes masmédia večně masírujícího se dua Babica-Polreich na konkurenci, tak jsem přeci jen trochu pro Babicu (kterej Polreicha snad ani nenapadl). Polreich je sebestřední arogantní machírek, kterej neví kde žije,kdy si myslí že je ve svém oboru naprostej "KING", navíc vaří draze a především pro snoby, typický čecháček, který bude kritizovat kde koho, hlavně aby se udržel on Sám na pomyslném výslunní...Prý by si nic od Babici do huby nevzal, zajímavé, já bych si zas nic nevzal do huby od pana Polreicha, nikdo ho k tomu přeci nenutí, ale jestli nic neochutnal, pak se tento výrok vymyká opět zdravému rozumu, tímto gestem neuráží jen mě ale všechny ostatní lidi, se kterýma Babica vaří, jestli jste si všiml, on ve svém pořadu nevaří jen sám sobě ale i lidem kteří tam donesou různé recepty:-) Udivují mě rovněž komentáře typu, "Jirka nic neumí" apod, jak to může říct nějakej moula, kterej neví ani jak vypadá vařečka,nikdy ni nedržel snad ani v ruce a kterej pochopitelně sám nic neumí, tedy krom kritizování.. ()
Babicovy dobroty, pro puťky i doroty... %-o . . . Baby vlhnou, sliní, vrhnou, do hospody chlapi prchnou... ;o) . . . Jsem šťasten tomu, že jsem coby >chlapica< vlastně úžasný kuchař - aspoň teda ve srovnání s mistrem (sic!) kuchařem Babicou... A to je raděj celý, bodrou chuť... - - - - - (Vídáno nahodile o hladu občas na >novicově žrádelně< , hodnocení 2850., komentář zde dietní jako dvěstědevadesátýdruhý - 20.7.2011) ()
Tahle sračka nemá úroveň, hodnotit jí z hlediska gastronomického nemohu, ačkoliv všude od renomovaných kuchařů slyším, že Babica není schopen udělat ani krupicovou kaši bez toho, aby neporušil alespoň deset zásad vaření. Babica je zkrátka nula, uměle dosazen přes pochybné výběrové řízení na pořad o vaření, kam se dostal výhradně díky svému ksichtu, zjevně přitažlivému pro ženy ve středním věku a výš, které díky jeho kecům, přestanou myslet co vaří a jen budou čumět a postupně vlhnout při pohledu na jeho vymačkávání citrónů. Babicovo vaření je zcela perverzní a nedá se sledovat déle, než pět minut. Když si k tomu přizve ještě nějáké vesnické mařeny, které celé žhavé "národu" říkají, jak se má uvařit jejich recept a že jen ony vědí co je správné, je mi z toho k zblití. Babica pochopitelně odkýve každou píčovinu, kterou "hosté" pronesou, protože sám nemá sebemenší kuchařské znalosti. Babicovy blivnoty se hrdě zařazují mezi Ordinaci, Ulici, Pojišťhovnu a další tunu sraček, vyprodukovaných Novou, na které polovina národa čumí s otevřenou hubou, jak na dar z nebes. Neumím si představit, že by do ČR měly proniknou zámořské televize, český Pepa a Mařena by deset let nevyšli z baráku... 5% 08.04. 2010 ()
Tuzemský MacGyver. Kolik on dokáže vymyslet variací žrádel (nenechte se obalamutit, o jídla skutečně nejde) z lidového základu „kečup-sojovka-eidam“, v tom nemá na planetě Zemi sobě rovného. Navíc jsou jeho rady až filozoficky přesahové a použitelné v každé svízelné životní situaci. Došla voda na zalití květeny? Nalijte tam sojovku. Dochází barva na malování? Zřeďte ji kečupem. Přesto ho nelze jen tak s výsměchem odstřelit, protože je pokračovatelem absurdního humoru à la Monty Python; sice nechtěným, ale zato pořádným. Ovšem nechme raději již promluvit samotného Jirku: „Kdo nemá žampiony, tak ať si tam dá nějaký jiný houby. A teď důležitý, kdo nemá žádný houby, tak ať si tam nedává vůbec žádný houby.“ či “Dneska si tady spolu připravíme francouzskou zeleninu a to bude ratatule.” A samozřejmě nadčasové: „Ja jsem uvažoval vo tom vůbec jak ten název sekaná moh vzniknout, tak a vyudedukoval jsem si, že pravděpodobně dřív ty mašiny, ty strojky neměli, takže prostě lidi to maso vzali a rozsekali ty zbytky co měli a vznikla jim vlastně takovádle jakoby mletina a z toho voni dělali si takový ruzný samozřejmě pochoutky.“ ()
Jsem sice gastroprase, které nerozezná dobré hovno od špatného sushi a vietnamská tatarka v psím gyrosu je pro něj lahoda, ale toto je moc i pro můj glutamátem rozežraný jazýček. Kulinářský mág George Bhabiza předvádí ve své show velkolepé kousky, nad kterými zůstává rozum stát i Kim Xan Chuangovi z naší ulice. Potřebujete-li poradit, jak efektivně uvařit oběd pro desetičlennou rodinu z knedlíku, pepře, dvou banánů a nedopitého krabičáku, pusťte si Babicovy novoty v hlavní roli s mužem, který vám poradí, jak nahradit smetanu tekutým betonem a pro kterého je pochutnání sprosté slovo. Smekám příčesek. ()
Galerie (10)
Zajímavosti (3)
- O Jiřím Babicovi složila píseň "Jirka Babica" skupina Težkej Pokondr. (ČSFD)
- Jiří Babica je fanouškem pražské Sparty. (ČSFD)
- Jiří Babica se kromě výuky vaření pro široké veřejnosti věnuje též prodeji lyží. (ČSFD)
Reklama