Reklama

Reklama

Každý řeší problém s dluhy jinak. Hlavní hrdina se je rozhodne vyřešit tím, že vykrade dům svého zaměstnavatele. Jenže nepočítal s tím, že v domě je další člověk, který si potrpí na násilí a mučení. Takže zloděj, který šel původně pro peníze, musí bojovat o vlastní život a to, co ho bude čekat při útěku by nikdo nikomu nepřál. (LEGACY)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (460)

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Film má dobrej "nášlap" ze začátku ... Hudba, hlavní hrdina a jeho problém, vloupání ... maskovanej psychouš v domě ... Ale jak už zde bylo asi několikrát uvedeno, ten film je fakt nesmírně stupidní tím, co se tam neustále dokola odehrává. Skupina lidí běhá po baráku asi 80 minut, vrah dokáže všude nastražit neuvěřitelně složitý pasti, za který by se nemusel stydět ani Jigsaw, do toho se objevuje kdykoliv a kdekoliv a jindy zase ne ... Ten barák je jedinný místo, kde se film v podstatě odehrává, ale já si fakt nebyl schopen zapamatovat těch pár místností, jak na sebe navazují ... Úplně nesmyslný scény, tak moc, že to i mě vadilo a to v tomto žánru snesu ledacos ... Naprostá neschopnost navázat nějaký hlubší vztah s postavami-oběťmi filmu je další zádrhel ... No a násilí+gore ... Taky "nic moc" ... Gore-efekty nejsou nijak zvlášť dobře provedené, tak řekl bych o 15 let zpátky ... A vůbec ... Tom Savini už před 30 lety tvořil daleko reálnější a promakanější gore-efekty, tady to bylo prostě odfláklé ... Mučení a týrání ... ano ty prvky exploiterů tam jsou, ale nějak mě to spíš nudilo a připadlo mi to při té vší NE-logice trapné ... Teď si říkám, proč tomu nedám vlastně jen 2*, ale ono se to na druhou stranu dalo skouknout. Jen mi asi vadí že docela hodně dobrej potenciál filmu byl tak zbytečně zmršen ... ()

Ruut 

všechny recenze uživatele

Masakr. Představte si Fincherovu Panic Room spojenou s brutalitou frantíkovské řezničiny Inside. Tomuhle se říká novodobý slasher. Likvidace jsou extrémně brutální - takové drátování a zašívání pat či úst je tím nejmenším, stejně jako vytrhávání zubů kleštičkama. Tady se boduje žíravinou, pastmi na medvědy či používáním živého člověka (!) jako beranidlo. Jenže to není jen bezduchá řezničina. Pastičky jsou všeobecně promakané a scénář nemá chybku. Kdyby se zrovna z tohoto stala série, tak budu opravdu rád. Takhle drsný totiž Michael a ani Jason nikdy nebyl! ()

Reklama

larelay 

všechny recenze uživatele

Po dopozerani tohto filmu som sa nemohla striast pocitu absolutneho hnusu z toho, co som videla. Atmosfera (prakticky az na zaciatok stale v cierno-ciernej tme) bola neuveritelne dokonala a vzhladom na to, ze film sa da charakterizovat skor ako nemy, len s minimom dialogov, uz spominana atmosfera je taziskom celeho snimku a znasobuje pocit stiesnenosti a nuti vas si v duchu hovorit, boze, uz aby sa niekde rozsvietilo. Osobne musim skonstatovat, ze to so Saw mozem porovnat maximalne s brutalitou nastrojov, ale inak v nicom dalsom. Uf, mam za sebou skutocne neprijemny zazitok. ()

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Parádní thriller o zlodějičkovi, kterej se vkrade do rodinného baráku, kde právě "operuje" vraždící maniak, milující životu nebezpečné pasti. Film je od tvůrců Saw 4-6, což je samozřejmě znát. Hodně krve, tajemna a napětí, přesně jak to mám rád. A taky v jednom momentě hraje intro skladby "Dead bodies everywhere" od kapely KORN. Škoda, že si tohle všechno neudržel až do konce. Násilně podstrčená pointa mi ale přišla nijaká, proto bych byl rád za pokračování. 7/10 ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

Horor v štýle série Saw. Rodinka plánuje odchod na dovolenku a náš nový "Jigsaw" to využije...Logika musí ísť trochu stranou. Ako "Jigsaw" stihol za pár hodín nastražiť toľko pascí, spútať i zmrzačiť majiteľov domu, to radšej nechajme tak. Je kurva šikovný, nerýpme sa v tom...Fakt je, že film je napínavý a otázka, či hlavný hrdina prežije alebo nie dráždi divákovu zvedavosť natoľko, že prepáčite mnohé. Napríklad i to, prečo je také ťažké "Jigsawovi" vraziť nôž medzi rebrá alebo ho ovaliť po hlave, zvlášť keď sú často na dosah od seba...Tesne pred záverom si vravím, že horor predsa musí končiť inak, ale potom to našťastie príde. Záver ako sa na horor patrí. Slabšie štyri. 70%. ()

Galerie (50)

Zajímavosti (17)

  • Pôvodne mal byť film financovaný štúdiom Dimension Films. Keď sa však štúdio dostalo do finančných problémov, z realizácie projektu vzišlo a práva na neho sa dostali k spoločnosti Lidell Entertainment. Tá film uviedla aj do kín, síce v obmedzenom počte kópií a na krátku dobu, ale vcelku úspešne. (Film stál 3 milióny dolárov a v severoamerických kinách zarobil viac ako dva a pol násobku svojho rozpočtu.) (beso74)
  • Filmovanie snímky prebiehalo v americkom štáte Louisiana a tiež v štáte Alabama. (MikaelSVK)
  • Když "Sběratelova" (Juan Fernández) dodávka narazila do sanitky, která vezla Arkina (Josh Stewart) do nemocnice, její přední část byla zcela bez poškození. Žádné poškození nejevila ani sanitka po několikerém otočení přes střechu. (Rozige)

Reklama

Reklama