Reklama

Reklama

Lékařský verdikt je neúprosný. Mladému Benovi zbývají poslední týdny, možná dny života. Za jak krátkou dobu si je možné splnit všechny sny?
K tomu, aby se váš život změnil k nepoznání, stačí jediná věta. Nemusí být dlouhá, nemusí ani zaznít dramatickým tónem. A přesto svým obsahem udeří jako střela a roztříští vás na tisíc kousků. Kousků, které už asi nikdy nepůjdou složit zpět. Ale při dostatku osobní statečnosti a síly z nich může vzniknout něco nového. Sympatický mladík Ben v podání Joshuy Jacksona, známého ze seriálu Hranice nemožného, si přesně takovou větu nyní vyslechl. A byla zdrcující. Lékaři mu právě oznámili, že má neléčitelnou formu rakoviny, minimální šanci přežít a v podstatě posledních pár týdnů na to, aby se mohl těšit ze světa. A Benova reakce? Zděšení, beznaděj a hlavně touha konečně změnit vše, co tak dlouho odkládal. Usedlou kariéru učitele a budoucího manžela mění za motorku, se kterou se vydává napříč Kanadou, aby dohnal vše, dokud má ještě čas. A na této cestě potkává lidi i své sny, díky nimž konečně pochopí, jak moc je život vzácné a ochrany hodné zboží. I díky vynikajícímu soundtracku a čarokrásné kanadské přírodě, kde se tato posmutnělá roadmovie odehrává, lze snímek režiséra Michaela McGowana označit za jeden z nejpůsobivějších a nejpřekvapivějších žánrových filmů roku 2008. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (168)

Ant 

všechny recenze uživatele

Filmy o hledání smyslu života mám ráda, ale v tomhle nebylo nic, co bych už neviděla v jiných filmech o umírání. Joshua Jackson není oscarový herec, ale tady se poctivě snaží dostat ze sebe to nejlepší. Scénář je bohužel strašně rozkouskovaný. Občas se až zdá, že tyhle road movie střípky jsou tam je proto, aby byl děj originálnější. Po půlhodině, co se Ben jen dívá po melancholických kanadských scenériích, jsem už ani nenacházela důvod proč se dívat dál, protože každému musí být jasné, jak to dopadne. ()

mat.ilda 

všechny recenze uživatele

Nudný chlápek po vyslechnutí nudné diagnózy opustí nudnou rodinu, osedlá nudnou motorku a vydá se na nudnou cestu nudnou Kanadou, pořizuje nudné fotky nudných obřích věcí, potkává několik nudných patronů, prožije nudný náhodný sex, doprovázen nudnou hudbou vede v jejich pauzách nudné řeči se svou nudnou snoubenkou, v nudných flashbacích vzpomíná na svůj nudný život a vše směřuje k nudnému rozuzlení, na jehož konci se v jednom nudném knihkupectví štosuje jeho nudný ležák roku... No, nebudu nudit, a za to, že byl One Week natolik nudný, že neměl šanci mě rozčílit, uděluji 40%, jež náleží všem nudným filmům. ()

Reklama

heyda 

všechny recenze uživatele

Přesně takhle se nemá točit film o posledních dnech života. Jedna velká nuda, příběh bez jakéhokoli nápadu, v podstatě se celou dobu nic neděje a korunu tomu nasazuje nezáživný komentář vypravěče. Nechápu, proč je zde tak vysoké hodnocení. Podle mě by takový film natočil kdejaký amatér. Říkejte si co chcete, ale mě to nezaujalo, nudilo a chvílemi i otravovalo, přitom podobnou tématiku mám strašné rád... 20 % ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Všehovšudy standardní road movie o mladíkovi, který se po zjištění smrtelné nemoci, vydává napříč Kanadou. Nechybí hovory o smyslu života, vypravěč, který komentuje hrdinovu "životní" cestu, sympatický hlavní hrdina, krásné exteriéry a příjemný hudební doprovod. Prostě vše co má správný road movie mít. ()

Pishin 

všechny recenze uživatele

Přijemná podívaná, když je venku škaredě a máte lehce melancholickou naladu. Osobně mám rád filmy s touto tématikou, kdy člověk z nějakých důvodů podstoupí nějakou cestu za sebepoznaním. Příjemný výkon Joshui ''Pacey'' Jacksona podbarven pěknou hudbou za neustalého sledovaní ubýhajicí Kanadské krajiny. 70% ()

Galerie (10)

Zajímavosti (3)

  • Hokejista, kterého Ben potkává na kluzišti, hraje za tým Anaheim Ducks. Ten byl tak pojmenován po filmu Šampióni (1992), což byl jeden z prvních filmů, ve kterém Joshua Jackson hrál. (Fugas.cz)
  • Celosvětová premiéra proběhla 8. září 2008 na Mezinárodním filmovém festivalu v Torontu. (ČSFD)
  • Ben (Joshua Jackson) ve filmu jezdi na motorce 1973 Norton 850 Commando. (Baffer)

Reklama

Reklama