Reklama

Reklama

Než se stal Deadpoolem, byl Wadem Wilsonem (Ryan Reynolds), bývalým členem speciálních jednotek. Když mu lékaři diagnostikovali pokročilé stadium rakoviny, podrobil se experimentální léčbě v rámci programu Weapon X, známého a populárního především mezi x-menovskými mutanty. Díky tomu se Wade zbavil rakoviny, a nejenže zůstal naživu, ale také jako bonus získal schopnost rychlého samouzdravování. Bohužel však – například oproti Wolverinovi, který po podobné léčbě zůstal celkem sexy – z tohoto pokusu vyšel trvale znetvořený. I proto celkem bez většího odporu přijal okostýmované alter ego jménem Deadpool. (CinemArt)

(více)

Recenze (1 988)

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Totálně Marvelovský úlet. Tam, kde mají některé filmy z MCU utažené opasky, líbivou uhlazenost, eleganci, ukázněnost a příjemný humor, tam Deadpoolovi padají gatě až dolů a ukazuje nevybíravě a velmi drze koule celému světu:) Ryana Reynoldse jsem nikdy moc nemusela, přišel mi tuctový, nebyl mi ani sympatický, ale role Wadea Wilsona mu sedí jako ušitá na míru. Deadpool si bere na paškál celé Marvelovské univerzum, které spadá pod 20th Century Fox a diváka tak potěší množství narážek a odkazů na X-Meny či Wolverina. Celý snímek je prošpikován drsným humorem hlavního hrdiny a jeho hláškami a popkulturními odkazy. Ed Skrein září jako dokonalý (britský:) záporák, "Big Boss" projektu Weapon X a Morena Baccarin zase jako krásná a tak trochu střelená Wadeova milá. ()

sniper18 

všechny recenze uživatele

Komiksovky z produkcie Marvelu považujem prakticky za dno kinematografie a z toho množstva ich produkcie dám šancu tak jednému za pár rokov, ale na Deadpool som bol dosť zvedavý, predsa len eRkový rating, zbytočne neprehnaný rozpočet a fakt, že sa jednalo o vysnený projekt tvorcov napovedali, že sa nebude jednať o štandardnú žánrovku, ale aj tak o výraznejšej spokojnosti nemôže byť ani reči. Po stránke príbehu nie je vôbec o čo stáť, toto je len čistokrvné naplnenie žánrovej šablóny, aké tu bolo už nespočetnekrát, ale aspoň musím uznať, že to nebolo zbytočne natiahnuté a tempo mi prišlo nadmieru svižné, takže som aspoň nemal väčší problém na to pozerať. Ale z filmu cítiť, že prioritou aj tak nebolo prísť s netradičnou zápletkou, ale postaviť ho na humore, no tu to tvorcovia už poriadne prehnali. S takou neskutočnou kadenciou hlášok, narážok a odkazov som sa pravdepodobne ešte nestretol, tu je takmer každá veta nejaká hláška, lenže čo z toho, keď za niečo stojí len úplné minimum. Málokedy tak moc platí, že menej je niekedy viac, tu mi ten humor za každú cenu prišiel až príliš samoúčelný a keby bol aspoň pestrejší, toto bolo viditeľne primárne určené teenagerom. A tak osobne ma síce pobavili asi dve hlášky a ocenil som aj pár popkultúrnych odkazov, ale to je pri ich množstve riadne málo. Čo sa týka akcie, je jej tu až prekvapivo málo, čo ale pri rozpočte zase tak moc neprekvapí, akčnejší je úvod a záver a medzi tým sa nájde len pár nevýrazných maličkostí. Technicky je očakávane kvalitne zvládnutá a napríklad úvodná cestná naháňačka miestami až brala dych, takto dobrú naháňačku by som od Marvelu skutočne nečakal, ale zvyšok ma už moc nebavil a hlavne tie komiksové súboje sú už za mojou hranicou znesiteľnosti. Erkový rating sa síce postaral o nejakú tú krv, ale inak je tu evidentne hlavne kvôli tým vulgarizmom, akcia nie je tak moc drsná a bez tej krvi by sa obišla. Obsadenie za moc nestojí, Ryan Reynolds nikdy nepatril medzi mojich obľúbencov, jeho partnerka mi prišla nesympatická a väčšina vedľajších postáv je zase úplne priemerná, ale aspoň Ed Skrein ako hlavný záporák tu má celkom charizmu a ako jediný ma tu aj trochu zaujímal. A technicky je to bez problémov, kvalitne odvedený blockbuster. Takže na pomery Marvelu je Deadpool rozhodne nadpriemer, dalo sa na to pozerať, ale inak žiadny zázrak, ktorý napríklad na taký Kick-Ass, ktorý na prvý pohľad pripomína najviac ani zďaleka nemá. Keby sa tvorcovia prestali snažiť byť za každú cenu vtipný, čo sa im aj tak moc nedarilo a viac popracovali na ostatných zložkách, dopadlo by to určite lepšie. 60% ()

Ainy 

všechny recenze uživatele

Viděno s dabingem a málem jsem se počůrala smíchy! Jsem ráda, že mám ve zvyku zůstávat v kině do konce závěrečných titulků, jelikož člověk nikdy neví, co tam na něj čeká za překvápko stejně jako tady. Začátek ve mně vzbudil nejen pocit pobavení ale i značnou nejistotu, jelikož podle úvodní písně jsem čekala, kdy se na obrazovce objeví Věrka Martinová. Naštěstí ne. No a pak to jelo. Že oplzlý humor? No asi ano, ale do takového filmu to prostě patří a jestli se pohybujete v podobném světě podsvětí tak váš styl vtipkování zřejmě nebude na úrovni řekněme zámeckého posezení na odpoledním čaji. Byla jsem překvapená, nečekala jsem takový nářez. Uděluji jednoznačnou pětihvězdu a jméno Tim Miller si budu pamatovat! ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Skvělá, nekorektní, zábavná psina, která si bere na paškál komiksové filmy. Ryan Reynolds konečně v roli (rozbředlého avokáda) na tělo hláškuje o 106, no a Morena Baccarin je sexuální bohyně co bude plnit pokojíčky (a harddisky) mnoha malých (a velkých) kluků. Bourání čtvrté stěny funguje mnohem lépe než jsem čekal. Příběhově jde o romantickou klasiku, která nestojí jen na píchání jak se zprvu zdá, ale má to správné nesuperhrdinské srdíčko. Je to infantilní, dětské a ujeté. Moje značka. Bezvadné titulky a vnazení na druhý díl funguje na výbornou. ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

RYAN REYNOLDS DEFINITELY IS DEADPOOL!!!. Už v prvním Origins ukázal, že je super Wade Wilson (nikoliv to stvoření cosi, co z něj udělali) a nyní to rozjíždí naplno. Což znamená mraaaky nadávak, které ani neznáte, oplzlostí, násilí, sexu a opět nadávek. Faktem je, že tenhle film úctyhodně plyne od začátku až do konce a i když jsem si jako člověk nesnášející originy říkal, ať už to konečně střihnou do současnosti, v obou časových liniích se najde mnoho a mnoho vtipů na tělo a černočerného humoru, narážek na americkou popkulturu...přičemž zřejmě nikdo nepobere úplně všecko, parodování sebe sama, laškování s jednorožcem a v neposlední řadě bourání čtvrté stěny, které není nikterak nucené, nepřirozené ani repetetivní. Kdepak, tohle je prostě komiksový Deadpool se vším všudy a ačkoliv jsem se hodně bál, že nám nabušené trailery prozradí naprosto vše, není tomu tak a jednotlivé prodloužené scény mají co nabídnout i v konečném produktu, přestože je již správný fanoušek zčásti moc dobře zná. Jeden moudrý člověk kdysi řekl, že nejtěžší je napsat dobrou komedii. To ale není tenhle případ. Tohle je naprosto obscénní směsice přepálených gagů, které rozhodně nesednou kdekomu. Tohle bylo napsat ještě těžší. Pokud milujete Méďu, víte takřka do čeho jdete, to ale určitě víte i díky geniální promo kampani i tak a je to jedině dobře. Viděno v kině 3x...9/10...[10.2.2016_Předpremiéra_Cinestar Černý most] ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

Pusťte tuhle vulgární sexistickou hrůzu lidem za 30 let a budou se cítit asi tak 10x hůř než dnes my při sledování neuvěřitělně megagay Wham! live tour. Ne že by to na dnešní zvrácené standarty diváckého očekávání nebyl dobrý film, on jím vcelku je, je i sebeuvědomělý, dynamický, jen zoufale nekritický. Ale miliardu to vydělá, takže pohoda. Comicsům docházejí nápady, tak přicházejí comicsové parodie comicsů. Těším se na rok 2020 co bude od Marvela za parády. ()

akisha 

všechny recenze uživatele

Zvláštní, když mě jakožto mega sarkastikovi na filmu nejvíc vadí hláškování. Není vždycky špatný, ale je ho prostě moc a zavánělo mi to trochu přeháněním. Ono někdy je lepší míň hlášek - ale fakt dobrejch - než hláška každou minutu, ale za každou cenu. No ale to jen tak na okraj ke kritice. Jinak si není moc na co stěžovat, Reynolds si napravil (osobní) reputaci za Green Lanterna konečně v roli superhrdiny, co má koule. A Ed Skrein byl jako záporák stejně dobrej, možná se mi líbil i o trochu víc. Flashbackovské vyprávění byl asi nejlepší nápad filmu, příběh Wadea ještě před zdeadpoolováním mě dokonce zajímal ještě víc, než když už měl superschopnosti. Palec hore. ()

Nevka 

všechny recenze uživatele

"T-Rexe se každý bál..." Deadpool nezklamal. Netradičním pojetím příběhu proplétaném s flashbackovým originem a humorem jsem se neměl šanci nudit. Hudba parádně pasovala a dodávala jednotlivým scénám grády. Těším se, až to Wade naplno rozjede v dalším dílu bez časových omezení, které byly nutné k vysvětlení jeho původu. PS: Rozhodně kolem sebe nehážu bordel a uklízím! Čestný skautský ()

castor 

všechny recenze uživatele

Když už comics, tak něco takového. Drsného, vtipného, eRkového, oprsklého, cynického. Čas od času se osmělí někdo, kdo příjemně překvapí. Vesměs někdo neznámý. A já tahle dospělejší ražení můžu. Tvůrci si tak utahují ze sebe, ze žánru i z lecčeho dalšího. A na diváka neustále pomrkávají. Ukecaný antihrdina Deadpool by se měl jmenovat spíš Deadcool. Je úplně jiný než jeho dušínový kolegové ze studia. Doma má sexy kost, je žoldák a má rakovinu v pokročilém stadiu. Proto u něj vyhrál speciální program, který mu dává jakous takous naději. Jenže se něco pokálí a z našeho hrdiny se stává „avokádo, které mělo sex se starším avokádem“. Mladší brácha Freddyho Kruegera se hodlá pomstít. A dostat se znovu do kalhotek své milé, kterou před „zákrokem“ opustil. Energický Ryan Reynolds (konečně se tenhle kořen trefil) a debutující režisér Tim Miller si dělají, co chtějí. Drží se předlohy, volí nechronologického vyprávění, ale jsou dynamičtí a mají solidní tempo (jen tedy závěr lehce drhne). I při romantických chvílích jsou suverénní, při střílení si z diváka a postav ještě víc (romantické sbližování těch dvou začíná výčtem toho, jak kruté měli dětství). Herci si své role užívají, ač to prso Giny Carano ukázat mohli, režisér snímku se v úvodních titulcích představuje jako přeceněný blb, přitom má otěže pevně v rukou, dokonale zvládá hravou zkratku, nešetří se strefováním do jiných filmů (osobně mi nejvíc sedlo asi 127 hodin) nebo hereckých kolegů (tady zase vede asi Liam Neeson). Deadpool splnil, co si předsevzal, nebojme se toho ani příště!! ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Nie som, nikdy som nebol a nikdy ani nebudem fanúšik komiksových snímkov, ako boli napríklad X Men-i a jemu podobní teploši v obtiahnutom pyžame s motívom pavúka. Popravde, "DeadPoola" som si viac menej pozrel zo zvedavosti, či tu všetkým s tým rozdávaním percent "zadarmo", jak domácich udených výrobkov na jarmoku nejebe. No a musím priznať, že ma NEČAKANE pohltila davová psychóza, pričom sa s hrdosťou pridávam do skupiny fanúšikov Cardu-retardu v červenom ninja plášti. Je dosť pravdepodobné, že svojím hodnotením trošku preháňam, no naposledy ma bavil Thor so svojím kladivom na "čarodejnice", možno posledný "indi vindi" Superman či Netopier hlásajúci grandiózny príchod za pomoci zaprášeného lampášu z povale, pričom tento počin je predsa len vzhľadom k odľahčenému spracovaniu s množstvom priblblého humoru, ktorý mi neskutočne sadol, či osobitého prístupu k poňatiu spravodlivosti, predsa len lepšou zábavou. No a čuduj sa svete, aj JA taký vypichávač podstaty, hľadateľ pointy či frfloš z radu siedmych trpaslíkov, som sa dokázal na tento snímok pozerať odľahčene, a tak mi neostávalo nič iné, iba udeliť "jackpot". Vďaka za kopec srandy vy dvojica zmrdov, vďaka Vám som pri sledovaní DeadPoolu mierne inteligenčne omladol. Malá rada na záver, tu ide o zábavu, nie o výchovu jak v "Seven Heaven". Kľudne vypnite hlavu, a budete spokojní (možno). No a teším sa na "Zombieland 2" vy beťári! ()

CANNIBAL 

všechny recenze uživatele

Ryan Reynolds, co by žoldák a rádoby super hrdina v červeném elasťáku, namísto zeleného. S celkem snadno předvídatelným scénářem a s několika vtípky, které ušly. Jde zcela mimo standardní X-Menovskou linku. Na druhou stranu film hezky odsýpá je pořádně drsný a nenudí. Takže známku dávám, tak akorát. ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Deadpool je velká sranda, očividně nadšený film, který si jeho tvůrci zamilovali už dávno a teď je na čase, aby si ho zamilovali nebo alespoň oblíbili i diváci. Vtipů jsou metráky a jsou různé - těch vulgárních je nejvíce a bohužel mě po nějaké době začaly mírně nudit, působily čím dál více nuceně. Jenže potom tam jsou vtipy další, které si utahují z ostatních filmů i z tohoto filmu, a dokonce několik očividně inspirovaných Monty Pythony. Když se Wade a Vanessa dohadují, kdo měl horší dětství, je to jako pythonský skeč Four Yorkshiremen, když se (Kapitán) Deadpool bije s Colossusem (což je tedy jednoznačně nejvtipnější scéna), je to jako souboj krále Artuše a Černého rytíře. Dokonce ve filmu padne také jméno Basila Fawltyho (které ovšem české titulky dost nepochopitelně změní na Hugha Granta, stejně jako ze Zámotku udělají E. T. Mimozemšťana)... Tak tenhle druh humoru mi byl samozřejmě bližší. "Zdálo se mi o Liamu Neesonovi. Unesl jsem mu dceru a jemu se to nelíbilo. Ty filmy jsou už tři. Jestli on nebude špatný rodič." ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Predovšetkým vďaka filmovej sérii "X-Men" som natrafil na titul "Deadpool". Čakal som niečo v rovnakom serióznom duchu. Po vizuálnej stránke je to hodne podobné. Prvotriedne filmové triky a super bombastická akcia. No bol som príjemné prekvapený z uvoľnenej, miestami drsnej a miestami až bláznivej atmosféry. Deadpool je veľmi netradičný hrdina. Pri jeho hláškach som neraz vyprskol smiechom. To sa mi pri sledovaní amerických popkornových filmov často nestáva. Bola to kurevsky zábavná komixová jazda. ***** ()

kulyk 

všechny recenze uživatele

Nějak jsem nepochopil, jestli byla ta jeho roští původním povoláním vážně kurva, nebo jen slušné děvče, co si zašlo na pindakoládu do báru nájemných mordýřů, ale to kálí komisař Rex. Často něco nepochopím. Jsem ideální volič. Od momentu, kdy je Rejnolds ded a zbylo z něj sotva půl se film posouvá do pěkné roviny, ve které občas i polechtá nepolíbené příro politické korektnosti. ()

Niktorius 

všechny recenze uživatele

Po tom, co nás neúnavná marketingová kampaň dlouhé měsíce lákala na "jiný druh superhdiny", se nemohu vyhnout zklamání z toho, že je první Deadpoolův celovečerák vlastně poměrně nenápaditý, krotký a konzervativní. Dobře se to projevuje například v (inscenačně nijak omračujících) akčních scénách, kde sice teče krev a sekají se končetiny, ale střih a volené úhly záběrů se snaží tyto brutální detaily co možná nejvíc zakrýt. Mám Deadpoola rád jako postavu, ale sorry, oproti Vaughnovým Kingsmanům zatím hraje alespoň o ligu níž - a to nejen co se týče kreativity a určité drzosti, s jakou si oba filmy pohrávají se žánrovými klišé a diváckým očekáváním. ()

troufalka 

všechny recenze uživatele

Přemýšlím, co napsat, abych toho dílo co nevíc vystihla, ale nic mě nenapadá. Možná jednoslová glosa, ale nechci být vulgární ... :o) ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Já to vzdávám. Právě úporně přemejšlím proč k tomu aby byl dneska nějakej film hrozně khůl a fany tam musí pobíhat nějakej čurák v červených hadrech superhrdiny a žvanit tak infantilní sračky, že bych si nejradši od nějakýho čmouda z Islámskýho státu nechal nacákat do držky a pak vrazit kebuli mezi půlky, než se koukat na tenhle poklad. Kam se doprdele poděli hrdinové z masa a kostí? Kam se poděli akční scény bez těch zkurvených zpomalovaček, rádoby efektních záběrů a podobných vocasáren? A proč ještě nikdo kurvafix neutratil tu naprcanou bělici Eda Skřeta z posledního kurvýra a nechá tu homokládskou hubu srát se do dalších filmů? Tyto a další otázky mi patrně nebudou zoodpovězeny, protože já jsem prostě vyvrhel, to největší nekultivovaný hovado co nepochopí co je na tomhle vejškrabu tak super. Takhle já nepopírám, že chyba je nepochybně na mojí straně, protože já si holt nedokážu najít cestu do tohohle pro mě nepochopitelnýho světa, ale proč bych měl? Bude mi potom líp stát? Budu hrozně oblíben v kolektivu podobných s dobou jdoucích přicmrndávačů? Třeba jo, ale mě je to u prdele. 109 nejlepší film? ale tak určitě...15% ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Svět nepotřebuje superhrdiny, svět potřebuje hlášky! Spoustu nekorektních krvavých hlášek. Takové, které šikovně balancují na hraně dětinské trapnosti a dospěláckého, přisprostlého urážení všech padouchů, ze kterých zrovna adrenalinem nadopovaný Deadpool dělá sekanou. Filmový marvelácký vesmír už dlouho volal po podobně vulgární komické postavě. Po sympaticky brutálním antihrdinovi, který by se se svojí proříznutou pusou nezastavil před ničím a před nikým, a jež by byl přesným opakem dušínovského Captaina Ameriky. Deadpool vždycky tak nějak tajně platil za ekvivalent naspeedovaného Jokera z konkurenční stáje DC, a jeho první plnohodnotný hollywoodský zářez tuto fandovskou teorii směle potvrzuje. A objeví se i X-Men! Takže všichni povinně natrénovat bránice a rozhodně vyražte do kina. A nezapomeňte si pláštěnky - červený. Stříká to po hektolitrech. ()

Související novinky

Co Matthew Vaughn plánuje s Kick-Ass a Kingsmany?

Co Matthew Vaughn plánuje s Kick-Ass a Kingsmany?

25.01.2024

Zanedlouho přistane v kinech akční jednohubka od Matthew Vaughna s názvem Argylle: Tajný agent. Jakmile pak má režisér na kontě nějaké oblíbené franšízy, je nasnadě, že na ně budou padat dotazy při… (více)

Režisér Deadpoola chystá fantasy o pomstě

Režisér Deadpoola chystá fantasy o pomstě

03.06.2023

Herečka Rebecca Ferguson (Mission: Impossible – Národ grázlů, Doktor Spánek) se rozhodně nebojí střídat žánry. Vedle akčních blockbusterů si tak střihla i hororového záporáka, nyní vede sci-fi seriál… (více)

Hugh Jackman se vrátí jako Wolverine

Hugh Jackman se vrátí jako Wolverine

27.09.2022

V typicky reynoldsovském duchu oznámil představitel Deadpoola na svých sociálních sítích zprávu, že se herec Hugh Jackman (Logan, Zmizení) vrátí coby Wolverine ve třetím filmu. Snímek, jenž bude… (více)

Zemřela herečka Betty White

Zemřela herečka Betty White

01.01.2022

Zbožňovaná herečka a komediální ikona Betty White zemřela ve věku 99 let pár hodin před koncem roku 2021. Do stých narozenin jí přitom zbývalo už jen pár týdnů. Herečka byla poslední přeživší členkou… (více)

Reklama

Reklama