Reklama

Reklama

Paranormal Activity: The Ghost Dimension

  • Česko Paranormal Activity: Jiný rozměr (více)
Trailer 1

Než se nastěhujete do nového domu, zjistěte si, kdo v něm bydlel před vámi. Pokud to neuděláte, tak se alespoň nedívejte na videozáznamy, které po sobě vaši předchůdci zanechali. Právě tyhle školácké chyby spáchal herní vývojář Ryan. Ten se s rodinou (poněkud upjatá manželka Emily a šestiletá dcera Leila) a se svým lehce neschopným mladším bratrem nastěhoval do domu, který je divákům předchozích dílů série důvěrně známý. Stejně tak znají i „strašidelné sestry" Katie a Kristi, aktérky podivných záznamů na nalezených videokazetách. To, co diváky hluboce znepokojuje, protože vědí své, začne Ryana děsit až ve chvíli, kdy holčičky na dvacet let starých záznamech začnou reagovat na to, co se v domě právě teď odehrává. Pak ještě Ryan nalezne kameru, která umí zaznamenávat paranormální jevy, a záhy mu dojde, že s ním v jeho novém domě bydlí také síly, s nimiž by se nikdo normální nikdy setkat nechtěl. Seznam obětí, které mají na svědomí, je už pořádně dlouhý, otázkou zůstává, zda na jeho konec přibude i jméno Ryana a členů jeho rodiny. (CinemArt)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (214)

TheDon 

všechny recenze uživatele

Taková normální rodinka se nastěhuje do úplně novýho baráku, jen jim nikdo neřek´ , že už tam bydlí ektoplazmicky černej Toby, kterýho jedinou zábavou, bude hejbat lustem a každovečerní pokec s malou Leilou . Leilu navede k tomu, aby pastelkama namalovala na zeď Sezame otevři se, což se rodičům úplně nelíbí, bo ten primalex taky něco stojí. Atmoška se tomu upřít nedá, lekánečky jsou sice trochu průhledný, ale občas i plně funkční a musím říct škoda, že víc prostoru nedostala Olivka Dudlíková. Koukatelnej průměr, kterej bych klidně napálil na čtyři, kdyby ten konec nebyl tak zprasenej. Zelenej Toby mě fakt nepřesvědčil. 55% P.s.: Přemýšlím, jeslti soudruh ze CinemArt ten film viděl, nebo jen přeložil obsah. Bééé je správně. Jinak by takovou kravinu nemohl postnout. ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Musím se přiznat, že se mi směr, kterým se tato série ubírá velmi líbí. Úvodní díly u mě mnoho úspěchu nesklidily. Naopak ty nové se mi zamlouvají. Tento rovněž. Určité napětí se ve vzduchu vznášelo. Herecké osazenstvo je sympatické. Ženy jsou navíc číče. Strašidelné či hrůzunahánějící to bohužel není. Nicméně, velmi kvalitně fungují veškeré lekačky. Pokud se vám tedy zdávají až příliš růžové sny, tak zvolením tohoto snímku, jakožto večerního společníka, vůbec nic nepokazíte. Hlavní záporák "kouř" je sice nemilosrdně ukraden ze seriálu Ztraceni, ale jinak se jedná o velice koukatelnou záležitost. Slabší 4 hvězdy. ()

Reklama

Marceloo 

všechny recenze uživatele

Rodina sa nasťahuje do nového domu, ale zabudne si zistiť informácie o tom, kto v ňom žil predtým. V dome nájde otec kameru, ktorú tu zanechali predchádzajúci obyvatelia. Na páskach sú zobrazené zvláštne experimenty s dvomi malými dievčatami, ktoré v tomto dome v minulosti žili. Znenazdajky sa však rapídne zmení správanie jeho malej dcéry. Tá začne tvrdiť, že má nového neviditelného kamaráta Tobyho, a v tej chvíli je fanúšikovi hororov jasné, že začína ďalší diel Paranormal Activity. - Ďalší diel celosvetovo odsudzovanej série je tu a napriek slubovanému velkolepému finále sa žiadne velké prekvapenie nekonalo. Znova dominuje pomalý dej, čomu nepomáha ani Found Footage forma, ktorá je kvôli absencii hudby ešte viac ubíjajúca. Ďalej tomu nepomáha ani značne nesympatické herecké obsadenie s výnimkou jednej osoby, ktorú spomeniem ďalej. Občasné lakačky by mohli byť celkom funkčné, avšak len pre menej skúseného hororového diváka. Kamera bola naprosto katastrofálna. Niekolko minút sa používala otrasná zastaralá kamera, bez ktorej by som sa úplne jednoducho zaobišiel. Rovnako mi vadila kamera v obývačke, ktorá snímala obrovský priestor a ja osobne som netušil, kam sa mám v danej chvíli pozerať. Tvorcovia našťastie v závere objasnili väčšinu vecí, a tak mi nezostala kopa otázok ako napríklad po slubovanom poslednom diele Saw. Najviac ma potešil herecký výkon Olivie Dudley. Tento rok mi výrazne prirástla k srdcu v The Vatican Tapes, u ktorého som v komentári chválil jej charizmu a prirodzenú krásu, ktorá ma oslnila aj tentokrát. Hororovým fanúšikom odporúčam pozrieť si aj tento diel, pretože v ňom všetko zapadne do seba a mnoho vecí z predchádzajúcich dielov začne dávať zmysel. Screenshot, na ktorom má tento horor 86%, si určite nechám ako pamiatku. + herečka z The Vatican Tapes + herečka z Paranormal Activity 3, The Lords of Salem, Starry Eyes, Hansel Vs. Gretel a Agoraphobia + herec z Paranormal Activity 4, Cooties a The Boy + dve herečky z Paranormal Activity 3 a Paranormal Activity: The Marked Ones + herečka z The Possession of Michael King ()

juta 

všechny recenze uživatele

Jeden z těch vydařenějších dílů. Já miluju přesně takové poletující částečky a nápad s kamerou, která dokáže tohle zachytit byl taky super. Ale jak to tak bývá u této série, konec není úplně to pravé, třeba v tomhle případě mi chyběla nějaká lepší atmosféra, vizuální efekty jsou slabší a zabíjení nešokuje, ale oproti jiným dílům jsem s výsledkem celkem spokojený. ()

Ryuuhei 

všechny recenze uživatele

Musím říct, že jsem se u tohoto dílu PA ze všech dosavadních bál snad nejvíc. Po spíš takovém zklamání z předešlých tří dílů se jednalo o příjemné osvěžení, které sice začínalo typickou nelogikou typu „nevěřím tomu, ale na video, kde je jasný důkaz, se nepodívám“, ale pak to byla jízda, lekačka za lekačkou a napětí do samotného konce. Hlavně tedy díky lekačkám jsem se po celou dobu sledování (na prahu půlnoci, mimochodem) krčil pod peřinou, zuřivě se jí držejíc a očekávajíc, co kde zase vyskočí a jak moc nehezké to bude. O to méně mě potěšily efekty, kdy onen „stín“ představující „démona“ nebyl kdovíjak propracovaný a spíš působil na svůj rok docela laciným a nepříliš uvěřitelným dojmem. (A to nemluvím o úkazu v závěru, nad kterým doteď kroutím hlavou a co mi bohužel pokazilo celkový dojem o celou hvězdu.) Ale jinak příjemná, mrazivá zábava a velmi silné 3*. ()

Galerie (22)

Zajímavosti (13)

  • Katie Featherston (Katie) měla původně natočit jen první tři filmy. Jelikož si ji ale režiséři a producent Oren Peli velmi oblíbili, byla jí nabídnuta spolupráce i pro další díly. (SidneyP)
  • Snímek byl natočen za 45 dní. (SidneyP)

Související novinky

Kdo napíše G. I. Joe 3?

Kdo napíše G. I. Joe 3?

05.07.2014

Studio Paramount připravuje na rok 2016 spoustu pokračování. Zatím se chystá premiéra pro Jeníčka a Mařenku 2, Star Trek 3, Policajta z Beverly Hills 4, Paranormal Activity 5, Transformers 5 a… (více)

Reklama

Reklama