Reklama

Reklama

VOD (1)

Charismatický Jean Reno jako Charly Matteï hraje ve francouzském thrilleru bývalého mafiána, který poslední tři roky vede klidný život v ústraní a věnuje se své rodině. Jednoho rána ho na parkovišti přepadnou maskovaní muži a zasáhnou 22 kulkami. On však střelbu přežije a jeho krutá pomsta na sebe nenechá dlouho čekat. Minulost Matteïa dožene, když se objeví jeho kamarád z dětství. Přísahali si věrnost na život a na smrt, ale věci se mají po letech jinak… Film vypráví o podsvětí francouzské mafie v Marseille. Režisér Richard Berry staví na části románu L´lmmortel. Film je fikcí založenou na faktech a realitě každodenního života. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (342)

honajz 

všechny recenze uživatele

Když odhlédneme od střídání vzpomínek a současnosti, které má ozvláštnit styl vyprávění, ale spíše mate, dostaneme historku plnou klišé. Na jaké klišé si vzpomenete, to tu je. Napravený mafián, který napravil prostitutku, policajtka s traumatem a sklony k chlastu, nepřístupný velitel, drsňácký mafián, co střílí synovce za požitý gram jointu... Po zhruba dvaceti minutách už mě to zoufale nebavilo, jen jsem čekal, s jakým dalším klišé film nastoupí, a koukat na to dvě hodiny je za trest. SPOILER--- Tak chytrý gangster a když má schovat rodinu, posílá děti do školy, a dokonce pod pravým jménem? ----KONEC SPOILERU ()

MartinezZ 

všechny recenze uživatele

3.10.2010 ~ Sice trochu jednodušší, ale za to kovaná francouzská gangsterka, za kterou by se nemusel stydět ani Hollywood. Výborná kamera, vkusná hudba, komorní atmosféra. Oldschool. ~ Jean Reno a dvojice jeho přátel jako mladí zosnovají útok a vraždu nějakého místního Marseilleského pohlavára a postupem času se vypracují na místní zločinecké bossy. Po mnoha a mnoha letech vražd, vydírání, mučení a obchodu se vším možným si ale Jean Reno již připadá vyčerpaný a tak z vlastní vůle ze spárů podsvětí odchází na odpočinek. Chce se věnovat své rodině, manželce a jejich malému synovi a odrostlejší dceři. Má za to, že tím je všem vyřešeno a nemusí se obávat o bezpečnost svojí ani blízkých, všichni gangsteři jsou jedna velká rodina, všichni se navzájem znají, Marseiile není zas až tak veliké. Ovšem chyba lávky, někde se něco zvrtlo. ~ Při jedné cestě se synem v autě, kdy malého klučinu vyloží před garážemi a sám jede zaparkovat, zastaví v garážích u jeho auta také černá dodávka. vyskáče z ní osm chlapů se všemožnými zbraněmi a z Jeana udělají cedník. Stane se ovšem neskutečné, Jean přežívá a jme se za přispění přátel zjišťovat, kdo má tak eminentní zájem se právě jeho zbavit, teď, když už je na odpočinku a minulost nechává za sebou. Děj je poměrně průhledný i když i s několika zvraty se zde divák setká. Ovšem od začátku, nebo alespoň od chvíle seznámení se s dávnou minulostí gangsterských bossů a bratrů, je jasné, že dávné sliby, čest a morálka není zdaleka tím, čím by se řídili všichni v tomto nelítostném prostředí. ~ Film je plný cudnější brutality, tudíž je vidět, že si nikdo nebere servítky a lidský život pro většinu není ničím víc než jen pohybujícím se masem, ale zase se v krvi nikdo nevyžívá. Výborná je kamera, sáhodlouhé záběry, které nestačí nudit a zároveň zde nejsou jen pro okrasu. Taky vkusně zvolený hudební podkres přidává na atmosféře. A v neposlední řadě herci. Všichni sem dokonale zapadají a svoje role si užívají a Jean Reno tu zase hraje Jeana Rena, nemusí nijak používat mimiku, stačí oči. Ten chladný ksicht, s jakým jde za odvetou a záchranou blízkých do filmu zapadá líp než cokoliv jiného. Jednoduše výborná minimalistická až komorní gangsterka s trochu méně uvěřitelnými důvody hlavní postavy, která má velmi zvláštní tendence na místo nedocházet, nelétat, neběžet ani nedojet, prostě se v záběru objevit. To je asi tak jediné negativum. Ale i tak jde o velké překvapení. ~ PS: Francouzský originální dabing je špicoidní, neumím si přestavit anglický redub nebo dokonce češtinu. Uff. ()

Reklama

Spooner 

všechny recenze uživatele

Mně se to i přes zde ne moc pozitivní komentáře docela líbilo a podobnou gangsterskou cestu za pomstou jsme tady potřebovali jako sůl. Jistě, moc akční to zrovna není a nějak komplikované to taky není, ale když už se na nějakou akci dostane, tak je velice efektní a slabý příběh tomu pro jednou odpustíte. Tempo je totiž opravdu strhující, postavy uvěřitelné. Jean Reno je navíc zase jednou charizmatickej a opravdu mu věříte, že vám tu palici ustřelí. Pár blbých scén tu sice je (asi 5minutové lezení přes ostnatý drát), ale celkově jde o překvapivě nadprůměrnou svižnou gangsterku, u které jsem se ani na chvíli nenudil.70% ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Neúnavný producent tupých akčňáků Luc Besson je stále mezi námi a stále plodí další a další čím dál tím horší kousky. "22 výstřelů" z řady jeho typických kousků trochu vybočuje a to hlavně tím, že se tváří extrémně vážně a bohužel není moc akční. Standardní akční schéma (bývalý mafián, který se mstí za pokus o vraždu jeho osoby) je zde podáno poněkud komorněji a hlavně utahaněji, než tomu bývá u Bessona zvykem a vše podtrhává znuděný a řádně unavený Jean Reno v jedné ze svých nejslabších rolí. Je to film, který mohl být v rámci žánru alespoň zábavný ale jelikož neobsahuje akci a herci, scénář ani režie nejsou natolik dobří aby z toho vytvořili alespoň zajímavé gangsterské drama, vznikl film, který neví čím by chtěl být a který je hlavně neskutečně nudný a pitomý zároveň. ()

Vojťas 

všechny recenze uživatele

Vůbec nejde o špatný film, ale 4* si opravdu nemohu dovolit dát. I přes (po dlouhé době) skvělého J. Rena je snímek (bohužel v rámci své škatulky) nepřehledný ba dokonce místy nudný, a proto ani není možné být plně pohlcen. Jednoduše řečeno: ryze mafiánský film, který bohužel nevybočuje z řady svých kolegů, ale který se spíše lehce dostává pod tuto úroveň a který pouze sází na herecké umění mafiánských představitelů - což zde nestačí! ()

Galerie (41)

Zajímavosti (15)

  • Scenár filmu je prevzatý z románu Franza-Oliviera Giesberta "L'Immortel" z roku 2007. Richard Berry však pri písaní scenára použil len časť románu a potom sa pustil do osobného vyšetrovania prípadu: "Úplne diskrétne som sa stretol s niektorými ľuďmi. Boli to diskrétne stretnutia v kaviarňach, kde mi boli rozprávané detaily, ktoré obohatili adaptáciu alebo pomohli vytvoriť niektoré postavy." (Arsenal83)
  • Snímek se ve Francii udržel 8 měsíců mezi nejnavštěvovanějšími filmy. (movieband)
  • Keď si Charly Matteï (Jean Reno) v nemocnici pichne vidličku do ruky si na ranu priloží obrúsok. V nasledujúcich záberoch však obrúsok mizne a znovu sa objavuje. (Johnny.ARN)

Reklama

Reklama