Reklama

Reklama

Halloween

  • USA Halloween (více)
Trailer 10

Obsahy(1)

Před čtyřiceti lety dokázala Laurie Strode (Jamie Lee Curtis) jako jedna z mála přežít řádění maskovaného zabijáka Michaela Myerse. Útok, který se odehrál o halloweenské noci, v ní však zanechal hluboké jizvy na duši. Od noci, během které vyšinutý mladík ubodal její přátele, jen aby mohl připravit o život i ji, se důsledně připravuje na jeho návrat. Žije v ústraní, v domě plném důmyslných pastí, zoufale si nerozumí s dcerou (Judy Greer), která ji kvůli téhle posedlosti považuje za blázna, a velmi těžce si hledá i cestu k dospívající vnučce. To vše navzdory tomu, že Myers dožívá v jedné z nejpřísněji střežených psychiatrických léčeben a možnost jeho útěku je jen teoretická. Blíží se však Halloween a všechny Lauriiny obavy se rázem zhmotní po havárii vězeňského autobusu, který převážel nebezpečné psychiatrické pacienty do nového ústavu. Některým z nich se podařilo uprchnout. Michael Myers byl mezi nimi a o svou nezdravou fixaci na Laurii nepřišel. (Cinemart)

(více)

Videa (11)

Trailer 10

Recenze (632)

George Stobbart 

všechny recenze uživatele

Ja si myslím, že je to druhý najslabší zárez do série, paradoxne všeobecne najúspešnejší, čo však pre mňa nemá žiadnu váhu v časoch, kedy sa už dobré slashery takmer netočia a moderný horor stojí vlastne za hovno. Čo ma prekvapilo; že herecké obsadenie predvádza niečo otrasné (dokonca aj ikonická J.L. Curtis je tu akousi senilnou paródiou), naopak čo ma neprekvapilo; že režisér & blumshithouse si tu z pôvodných prítomných zavolali snáď všetkých čo mohli, pretože ináč by to bolo asi na žalobu z každej strany – takto nehanebne tú sériu vyrabovať a následne odignorovať... Slabšiu 4* tomu ale dám, možno z nostalgie a z toho, že som to videl práve na Halloween. ()

Slasher 

všechny recenze uživatele

Konečně jednou za věčnost pořádná vyvražďovačka potažmo KONEČNĚ horor, který je precizně natočený, kompaktní, hezky temný a důrazný v násilí, táhne a baví od začátku do konce, nenaštve vás v kravinách ani jako náročnějšího diváka. Přes různý idiotský novinářský přízviska od #metoo až po militantní right wing (x), je to zkrátka super Halloween. Spíš je hezky chladný než přímo děsivý, průchody Myerse nahodile skrze domácnosti nemají chybu, stejně jako kudla do krku, hlava vpíchlá v plotě, masakr na pumpě... Přístup "co bychom jako fandové sami rádi viděli" se vyplatil. Doufám, že Green/ McBride (vřele doporučuji jejich komediální seriály) se brzy chopí pokračování, po sporné Zombieho odbočce jsem rád zpět ve starých kolejích a je mi potěšení říct, že v roce 2018 je to silnější podívaná než kultovní originál. Zašel jsem si 2x 🎃🔪 (ale výtka: pure evil? měl kuchnout to mimino) ()

Reklama

Asia_Power 

všechny recenze uživatele

Tak a je to potvrzený, dobrej Halloween vzniká jednou za dvacet let, páč jak H20 tak tohle se kurva povedlo a navíc to má výhodu, že díky masce na držce nám Míša nestárne a víme hovno jestli toho dědulu na začátku hned po nasazení masky nevystřídal ramenatej třicátník. Podle mě japan páč jinak by se tam Míša belhal s houserem, místo masky by nasazoval zubní protézu, nemluvě o tom, že místo nože by svíral hůl a než aby udržel ve vzduchu chlapa, tak by se snažil udržet stolici (myslim hovno, ne nábytek). Tudíž jeho nálepka drsnýho bad ass, kterej vycházkovou chůzí doběhne všechny sprintující oběti, zůstává nezkurvena. Kromě umění se teleportovat a držení bobříka mlčení stále rád píchá všechny a všechno, co se mu dostane pod ruku/kudlu. Jamie Lee je stále supr čupr, jen pohled zespodu na zaříznutý džíny si mohli tvůrci odpustit přeci jen škeble stárne a tahle lastura je už přes limit. Každopádně Halloween vzdal hold óžiginálu a já nostalgicky jednu hvězdu nadsadím, až tak štědrá kurva budu. PS: Těším se na rok 2038 ()

verbal 

všechny recenze uživatele

Uchylného krveříznivého Míšu Majera ještě stále neskolila stařecká demence, a tak za zvuků pukající kukuřice již asi po sté uprchl z nejpřísněji střežené, tentokrát už gerontopsychiatrické léčebny pro přestárlé sériové vrahy (Už by si je američtí soudruzi měli konečně pořádně zabezpečit!), aby v předvečer všech pederastů bez skrupulí opět sveřepě opíchal nekulturní maloměsto masivním kuchyňským nožem, a zejména svou nejmilejší oběť, navrátivší se Džejmilí, byť se její kdysi luxusní čtyřky dávno vydaly na smutně povislou penzijní cestu směrem ke kolenům. Oba patrně pravidelně žerou Geriavit, a tak je z toho milá, dynamická, hezky natočená, příjemně krvavá a slušně odsejpající standardní kauflandovská roztržka o inkontinenční pleny v akci a více než důstojná pocta originálu, zaštítěná hudebně i produkčně samotným neutínajícím se mistrem Tesařem. Ale! V pravěku originální a novátorský koncept vyšinutého skupinového bodala je v 21. století již kapku vyčpělý, sto minut intenzivního píchání tisíckrát vykradlo kdejaké porno, tudíž sebelíp natočená omletá kostra „Nemluvný Míša chodí a penetruje, holky zdrhají a ječí“ už dneska spíš tak trochu prudí. Čili, ať si místní diskutabilně heterosexuální „experti“ melou co chtějí, jedinou inovaci do celého, v podstatě kolovrátkového čtyřicetiletého seriálu vnesl v roce 2007 skvělý Nemrtvý Robert, když jej prodchnul svou narušenou nekompromisní surovostí a romantickými příhodami z Míšova harmonického dětství. ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Když se nad tím zamyslíme, tak je vlastně doktorovo tvrzení o vztahu mezi Laurie a Michaelem aka o kořisti a jejím neúnavném lovci/dravci (což funguje i vice versa) dokonale výstižné. Svým způsobem vážně jsou jako drsnější Tom a Jerry v lidských podobách, tisíckrát urputnější, a s hektolitry neředěné krve jako další přidanou hodnotou navíc. A tentokrát je to trochu jinak. Ona je připravená jako nikdy předtím, těžce vyzbrojená a zavile odhodlaná dostat Strašidlo jejího života s konečnou platností na lopatky. Jenže ten chlap je jako lavina. Čeho se dotkne, to rozmašíruje na milion kousků a nezastaví se, ani když mu v šedesáti projde kulka tělem. Je to monstrum. Chladnokrevná zrůda, které není skoro nic (scéna se získáním nože výborná) svaté. Takže jo, bavil jsem se víc než u IT, probudilo to ve mě znovu to malý děcko, co trnulo hrůzou u prvních sezón Akt X, a těším se na nášup. Nášup všech těch hororů, které po úspěchu téhle slasherové pecky co nevidět dorazí do kin po celém světě. ()

Galerie (47)

Zajímavosti (32)

  • Režisér John Carpenter se rovněž podílel na scénáři, zaštítil film finančně a se svým synem Cody Carpenterem složil soundtrack. (ČSFD)
  • Allyson (Andi Matichak) spomína, že Halloween je školská noc. Halloween v roku 2018 bol v skutočnosti v stredu, školskú noc. (Zeker)
  • Světová premiéra proběhla 8. září 2018 na MFF v Torontu. (Varan)

Související novinky

Nový Vymítač ďábla je v problémech

Nový Vymítač ďábla je v problémech

12.01.2024

Hollywoodská studia Universal Pictures a Blumhouse Productions měla velké plány, co se týče nedávného oživení série Vymítač ďábla s podtitulem Znamení víry. Společnost NBCUniversal v roce 2021… (více)

Hororoví mistři spojí síly

Hororoví mistři spojí síly

19.11.2022

Když se ve filmovém byznysu řekne fúze, většinou z toho nepramení moc dobré zprávy, viz studio Warner Bros. Discovery. Ta následující by ale přece jen mohla být výjimkou. Produkční společnosti Jasona… (více)

Diverzita ve filmech vede k vyšším tržbám

Diverzita ve filmech vede k vyšším tržbám

25.04.2022

Co si fanoušci mohli už dávno domyslet, nyní potvrdila nejnovější studia. Jedním z největších témat moderního Hollywoodu je v posledních letech tlak na smysluplnější rozmanitost ve filmovém průmyslu.… (více)

Vymítač ďábla se dočká rebootu

Vymítač ďábla se dočká rebootu

27.07.2021

Po úspěchu s oživením hororové série Halloween se režisér David Gordon Green pokusí provést to samé s další žánrovou klasikou, tentokrát Vymítačem ďábla. Práva k nové trilogii – ano, trilogii –… (více)

Reklama

Reklama