Reklama

Reklama

Halloween

  • USA Halloween (více)
Trailer 3

Obsahy(1)

Před čtyřiceti lety dokázala Laurie Strode (Jamie Lee Curtis) jako jedna z mála přežít řádění maskovaného zabijáka Michaela Myerse. Útok, který se odehrál o halloweenské noci, v ní však zanechal hluboké jizvy na duši. Od noci, během které vyšinutý mladík ubodal její přátele, jen aby mohl připravit o život i ji, se důsledně připravuje na jeho návrat. Žije v ústraní, v domě plném důmyslných pastí, zoufale si nerozumí s dcerou (Judy Greer), která ji kvůli téhle posedlosti považuje za blázna, a velmi těžce si hledá i cestu k dospívající vnučce. To vše navzdory tomu, že Myers dožívá v jedné z nejpřísněji střežených psychiatrických léčeben a možnost jeho útěku je jen teoretická. Blíží se však Halloween a všechny Lauriiny obavy se rázem zhmotní po havárii vězeňského autobusu, který převážel nebezpečné psychiatrické pacienty do nového ústavu. Některým z nich se podařilo uprchnout. Michael Myers byl mezi nimi a o svou nezdravou fixaci na Laurii nepřišel. (CinemArt)

(více)

Videa (11)

Trailer 3

Recenze (632)

Slasher 

všechny recenze uživatele

Konečně jednou za věčnost pořádná vyvražďovačka potažmo KONEČNĚ horor, který je precizně natočený, kompaktní, hezky temný a důrazný v násilí, táhne a baví od začátku do konce, nenaštve vás v kravinách ani jako náročnějšího diváka. Přes různý idiotský novinářský přízviska od #metoo až po militantní right wing (x), je to zkrátka super Halloween. Spíš je hezky chladný než přímo děsivý, průchody Myerse nahodile skrze domácnosti nemají chybu, stejně jako kudla do krku, hlava vpíchlá v plotě, masakr na pumpě... Přístup "co bychom jako fandové sami rádi viděli" se vyplatil. Doufám, že Green/ McBride (vřele doporučuji jejich komediální seriály) se brzy chopí pokračování, po sporné Zombieho odbočce jsem rád zpět ve starých kolejích a je mi potěšení říct, že v roce 2018 je to silnější podívaná než kultovní originál. Zašel jsem si 2x 🎃🔪 (ale výtka: pure evil? měl kuchnout to mimino) ()

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Najhorší film, aký som tento rok videl v kine. Súboj dvoch penzistov, vraha a obete, nefunguje na žiadnej úrovni. Nápad s tým, že z Laurie je akási militantná paranoička s domom plných zbraní a pascí, mne osobne pripadá debilný. Scenár je proste "lenivý", nedotiahnutý, nelogický a celkovo zlátanina - chvíľu akože pocta originálu, chvíľu ponáška na teenagerské horory 90. rokov, pričom dokopy to neladí, miestami je to nechcene smiešne (napr. v tých "prekvapivých" zvratoch) a miestami, kde to naopak z neznámeho dôvodu chce byť vtipné, je to skôr trápne. Réžia nudná a momenty, ktoré mali vyznieť mocne (nasadenie masky), prešumia. Napínavé to nie je ani náhodou, sem-tam nejaká otrepaná ľakačka. Postavy nevýrazné, herci väčšinou zlí, v niektorých vedľajších postavách dokonca otrasní (ten doktor, ten chlap, čo na začiatku prinesie masku, všetci spolužiaci...). Gore až na jednu rozdupnutú hlavu slabé, "inštalácie" mŕtvol bez nápadu. Atmosféra nikde a od finále som čakal omnoho viac. Celkovo je to ešte horšie ako mizerné Zombieho remaky, a to je teda veľmi nízka latka. H20 je oproti tomuto majstrovské dielo, ním sa mala celá sága nadobro skončiť. ()

Reklama

POMO 

všechny recenze uživatele

Úvod je efektní ale v kontextu zbytku příliš moderní, závěr bych raději psychologicky komornější a temnější. Přesto to ale dopadlo možná nejlépe, jak mohlo. Protože to absolutně ctí originál a podařilo se tomu to nejdůležitější - stejnými kamerovými jízdami a hudbou mne vrátit do těch samých ulic, backyardů, chodeb a pokojů, na stejné místo s tou unikátní atmosférou, která kdysi dávno zadefinovala moji slabost pro tento úžasný filmový žánr. A to sakra potěší! ()

verbal 

všechny recenze uživatele

Uchylného krveříznivého Míšu Majera ještě stále neskolila stařecká demence, a tak za zvuků pukající kukuřice již asi po sté uprchl z nejpřísněji střežené, tentokrát už gerontopsychiatrické léčebny pro přestárlé sériové vrahy (Už by si je američtí soudruzi měli konečně pořádně zabezpečit!), aby v předvečer všech pederastů bez skrupulí opět sveřepě opíchal nekulturní maloměsto masivním kuchyňským nožem, a zejména svou nejmilejší oběť, navrátivší se Džejmilí, byť se její kdysi luxusní čtyřky dávno vydaly na smutně povislou penzijní cestu směrem ke kolenům. Oba patrně pravidelně žerou Geriavit, a tak je z toho milá, dynamická, hezky natočená, příjemně krvavá a slušně odsejpající standardní kauflandovská roztržka o inkontinenční pleny v akci a více než důstojná pocta originálu, zaštítěná hudebně i produkčně samotným neutínajícím se mistrem Tesařem. Ale! V pravěku originální a novátorský koncept vyšinutého skupinového bodala je v 21. století již kapku vyčpělý, sto minut intenzivního píchání tisíckrát vykradlo kdejaké porno, tudíž sebelíp natočená omletá kostra „Nemluvný Míša chodí a penetruje, holky zdrhají a ječí“ už dneska spíš tak trochu prudí. Čili, ať si místní diskutabilně heterosexuální „experti“ melou co chtějí, jedinou inovaci do celého, v podstatě kolovrátkového čtyřicetiletého seriálu vnesl v roce 2007 skvělý Nemrtvý Robert, když jej prodchnul svou narušenou nekompromisní surovostí a romantickými příhodami z Míšova harmonického dětství. ()

Botič 

všechny recenze uživatele

Davidovi Gordon Greenovi se úplně nepodařilo vybalancovat vztah Laurie s dcerou a její vnučkou. Tahle dramatická linie místy působí odfláknutě a zkratkovitě, díky čemuž samotné finále nevyzní tak osudově, jak by mělo. Pořád je to ale poměrně důstojně natočená pocta a zakončení čtyřicet let starého příběhu. ()

Galerie (47)

Zajímavosti (32)

  • Děj se odehrává 40 let po událostech prvního filmu, kultovního Halloweenu (1978), a naprosto ignoruje všechny následující filmy volné série. (Duoscop)
  • Světová premiéra proběhla 8. září 2018 na MFF v Torontu. (Varan)
  • Při propagaci filmu Vetřelec: Covenant (2017) přišla řeč i na tento připravovaný film a herec a scenárista Danny McBride dostal otázku, jestli si náhodou nezahraje samotného Michaela Myerse (James Jude Courtney). Ten na to s humorem odvětil: „Bože, ne! Michael má být strašidelný a ne Homer Simpson.“ (CrypzzXD)

Související novinky

Nový Vymítač ďábla je v problémech

Nový Vymítač ďábla je v problémech

12.01.2024

Hollywoodská studia Universal Pictures a Blumhouse Productions měla velké plány, co se týče nedávného oživení série Vymítač ďábla s podtitulem Znamení víry. Společnost NBCUniversal v roce 2021… (více)

Hororoví mistři spojí síly

Hororoví mistři spojí síly

19.11.2022

Když se ve filmovém byznysu řekne fúze, většinou z toho nepramení moc dobré zprávy, viz studio Warner Bros. Discovery. Ta následující by ale přece jen mohla být výjimkou. Produkční společnosti Jasona… (více)

Diverzita ve filmech vede k vyšším tržbám

Diverzita ve filmech vede k vyšším tržbám

25.04.2022

Co si fanoušci mohli už dávno domyslet, nyní potvrdila nejnovější studia. Jedním z největších témat moderního Hollywoodu je v posledních letech tlak na smysluplnější rozmanitost ve filmovém průmyslu.… (více)

Vymítač ďábla se dočká rebootu

Vymítač ďábla se dočká rebootu

27.07.2021

Po úspěchu s oživením hororové série Halloween se režisér David Gordon Green pokusí provést to samé s další žánrovou klasikou, tentokrát Vymítačem ďábla. Práva k nové trilogii – ano, trilogii –… (více)

Reklama

Reklama