Reklama

Reklama

Jarrod a Elein jedou na víkend ke kamarádům Terrymu a Candice do jižní Kalifornie. Další ráno však svítání přijde o dvě hodiny dříve a nepochází od slunce, ale ze zvláštních zdrojů vznášejících se nad městem. Z okna domku s hrůzou sledují strašlivý výjev. Lidé se vznášejí k obloze a jsou vtahováni do vesmírných lodí, které zakrývají oblohu Los Angeles. Čtyři kamarádi se zoufale snaží utéct a zachránit. Zdá se, že vesmírní narušitelé nemají slabé místo. Lidská populace je vysávána z povrchu Země. Život, jak ho známe, nenávratně končí... (Intersonic)

(více)

Videa (4)

Trailer 1

Recenze (690)

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Vím, že budu asi jediný, který si na Skyline nebude zdlouhavě stěžovat, ale mě prostě bavil. Má tempo, bratři Strauseové se do něj snažili procpat i něco navíc, čím by oslovili v další kopii Války světů, a za malé peníze se na to dobře dívá. Rozdělení do aktů filmu také pomohlo, protože poslední přináší zajímavý nápad, který by měl být rozvinut v dalším dílu. Snad jen škoda, že do té slušné akce, agresivní hudby a hromady mimozemšťanů (trochu podoba s CaC:TW) nebylo namícháno více pohybu po světě. Klaustrofobní atmosféra má z počátku smysl, ale pobíhání po baráku a pasivní čekání za okny se mění na nudné čekání na smrt tlušťocha se španělským přízvukem (zdravím Angela). Lehce nadhodnocené 3*. PS: vysávání lidí mňam. ()

petero 

všechny recenze uživatele

Brother Strause mi AVPR pekne skazili deň, páč Alienom ani Predátorom béčko nepristane a tak Skyline som ignoroval a nevidel žiadny trailer. A vuala. Skyline je béčko ako remeň a ako také vykráda všetky známe sci-fi posledných rokov (Matrix, War of the Worlds, The Mist, District 9). Vykráda však ku prospechu veci a v priebehu sledovania ma film čím ďalej tým viac prekvapoval čo že nám to za 10-20 mil rozpočet títo špecialisti na efekty priniesli. PS: SONY sú pekne naštvaný, pretože zaplatila firme Hydraulx aby vyrobila pre Battle Los Angeles špeciálne efekty a tá im nepovedala že už pracujú na podobnom projekte (Skyline). ()

Reklama

kingik 

všechny recenze uživatele

Nejlepší béčkové scifi, co jsem kdy viděl. Připravte se na mimozemskou invazi do L.A. v sofistikovaném scifi od talentovaných bratrů Strausových. Spielberg s Emmerichem se svými letitými vykopávkami na podobné téma se tiše po zhlédnutí tohoto nářezu krčí v koutě a budou tam ještě dlouho i s Bloomkampem, který něco podobného v otřesném balení vypustil do světa před časem. Dvaceti patrová výšková budova se pro skupinku přátel, pro něž bylo probuzení noční můrou, stane dočasným útočištěm než to peklo skončí, ale scénář chrlí takové množství nečekaných nápadů ve vysokém tempu, že se to na poprvé nedá ani pobrat. Obdobná smršť je to i po vizuální a trikové stránce, kdy jsem byl ohromen realistickou kvalitou triků a neobjevil jsem žádný rušivý element, respektive nepovedený trik. Nesmím opomenout ani trefné herecké obsazení. Jedna hezčí herečka vedle druhé (Scottie Thompson, Brittany Daniel, Crystal Reed) dva chrabří týpci v hlavních rolích neměli chybu (Eric Balfour,Donald Faison), pak do party přibyl i starší ročník (David Zayas), do toho hřímala epická hudba a postavy hynuly jedna po druhé v nepříliš odhadnutelném pořadí. Stejně neodhadnutelný je doslova bombastický konec ve stylu totální apokalypsy. Zkrátka se jedná o scifi nejen pro příznivce tohoto žánru. 100% ()

2-Xtreme 

všechny recenze uživatele

Hrozne hlúpy film. Nečakal som zázrak, ale aspoň zábavné b-éčko. Colin Strause a Greg Strause sú hrozný a ďalší film by už robiť radšej nemali. Prvú hodinu sa nič nedeje, len sa pár postáv rozpráva o tom čo sa stalo... je to nuda a miestami až človek kruti hlavou nad tým čo hl. hrdinovia chcú spraviť. Nie je to ani vtipné keď už vážna časť filmu stojí za nič, ani nič... zaujímavé je, že sa to prezentovalo ako veľký apokalyptický film plný zlých alienov, no žiaľ vo filme je dokopy desať postáv dvaja alieni a plno zbytočných, nelogických kecov. Už dlho ma žiaden film takto neurážal. Totálne bez nápadu, vykrádačka všetkých možných filmov a "šokujúci záver" je síce dobrý, ale po to čo som videl predtým ma to vôbec nezaujíma. Zlatý Aliens vs. Predator: Requiem. Za dve scény dávam aspoň 3/10. Kedyže to má vyjsť Battle: Los Angeles? ()

Spooner 

všechny recenze uživatele

Bratři Strausové si definitivně vykopali hrob a po průserovém AVP 2 dokazují, že jim filmařina zkrátka moc nejde, teda aspoň co se týče sci-fi béček. Tady se jim totiž nepovedlo, až na obstojný nápad s modrým světlem, prakticky nic. Příběh skoro nulový, akce mizerná, triky prachbídné, postavy nesympatické a herci prkenní. Ale hlavně je to totální nuda, na které je zoufale vidět, že nebylo dost peněz, takže se tady většinu času jen kecá o ničem a člověka to vůbec nezajímá. K tomu si připočtěte asi nejvtipnější závěr roku a dojde vám, že tohle béčko můžete s klidem minout. ()

Galerie (36)

Zajímavosti (9)

  • Celý rozpočet čítající 10 milionů amerických dolarů financovali Colin a Greg Strauseovi bez asistence jakéhokoliv studia. Samotné filmování stálo pouhých 500 000 dolarů, zbytek pak "spolkly" digitální efekty. (oje)
  • Téměř celý snímek byl natočen v domě režiséra Grega Strause v kalifornském Marina Del Rey. (oje)

Reklama

Reklama