Reklama

Reklama

Pod kupolí

(seriál)
Trailer 1
Mysteriózní / Drama / Sci-Fi / Horor
USA, (2013–2015), 27 h 57 min (Minutáž: 43 min)

Tvůrci:

Brian K. Vaughan

Předloha:

Stephen King (kniha)

Hrají:

Mike Vogel, Rachelle Lefevre, Alexander Koch, Dean Norris, Mackenzie Lintz, Colin Ford, Eddie Cahill, Nicholas Strong, Aisha Hinds, Natalie Martinez (více)
(další profese)

Série(3) / Epizody(39)

Obsahy(1)

Na americké městečko Chester's Mill se jednoho dne snese obří průhledná, ale zvukotěsná a nezničitelná kupole, která městečko odřízne od ostatního světa. Místní obyvatelé tak jsou odkázáni pouze sami na sebe a pomoc okolního světa nelze očekávat. Odkud se kupole vzala a proč tu je? Stojí za tím síly z vesmíru nebo jde o tajnou akci armády? (TV Nova)

(více)

Videa (136)

Trailer 1

Recenze (400)

hladass odpad!

všechny recenze uživatele

To, že se seriál nedrží původní knihy by mi ani tak nevadilo... Že z knihy zůstaly jen jména hlavních postav a kupole, bych asi taky překousl... Ale že tvůrci vypustí do světa takovou sračku, to už ne... První dvě série byly na hranici koukatelnosti, třetí je už jen zoufalá a trapná neschopnost scénáristů, kteří očividně neví kudy kam... Tady pomůže jen jediné, rychle zapomenout... ()

Dadel 

všechny recenze uživatele

Pod kupolí považuji dost možná za Kingovu nejlepší knihu (a to je co říct, protože spotřeboval víc inkoustu než Alois Jirásek), proto jsem se na seriál velmi těšil. O to větší je moje zklamání. Seriál je velmi průměrný, negraduje, ale spíš se rozplizává, a jak je u produkce USA obvyklé, sami tvůrci nevědí, kolik bude mít sezon a dílů, takže vlastně ani gradovat nemůže. Ale nejhorší ze všeho je, že to vůbec není podle Kingovy knihy. S předlohou má seriál (bez přehánění) společné jen dvě věci: 1. - jména některých postav, 2. - je tam kupole. ()

Reklama

6thSun 

všechny recenze uživatele

Pilot ušel zejména díky tomu, že vše začalo. Už při jeho sledování se ale vkrádala nepříjemná myšlenka, co budou jako řešit dál. Jsou uzavřený, takže nějaký vztahový dramata známý z miliardy jiných sérií? Druhý díl potvrdil, že je tomu skoro přesně tak, plus se logicky řeší nějaký praktický věci podmíněný tou kupolí, ale těch je minimum, to je jenom záštita, aby na to vůbec někdo čuměl. Já rozhodně odpadám. ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

První série pro mě měla velice zajímavou zápletku, uzavření města pod kopuli a práce s uzavřeným ekosystémem má potenciál. Postavy se vyvýjely stejně jako příběh, i když musím uznat, že těch náhod (jenž nejsou náhodami, vím) je tam opravdu hodně. V druhé sezoně se pro mě začal seriál trochu točit v kruhu, kdy se objevují tajemné souvislosti a prochází se nově objevenými místy... mírné zklamání pak v závěru seriál opět zachraňuje mírným řezem v postavách. Bylo na čase a trochu se obávám, zda všechny odpovědi na otázky budou natolik mysteriózní, že i Lost pukne závistí... Dobrá podívaná, ale nesmí být natahována donekonečna... ()

PogoJoe 

všechny recenze uživatele

Hodnotím po 3 dílech, po kterých s tímto TV výtvorem (n. spíš patvarem) končím. Většinou nesympatický casting herců, špatně napsané charaktery, nudný děj, nezájem, co se stane dál. Kniha od Stephena Kinga je vynikající. Její hlavní předností jsou právě bravurně napsané postavy v čele s Velkým Jimem, tak proč sakra tvůrci seriálu ponechali pouze jména a totálně změnili Kingem tak skvěle napsané charaktery postav? Některé dokonce vynechali, aby je nahradili kupříkladu lesbickým párem s dítětem. Z nechutného vychrtlého narkomanského šílence se stane sympatický namakaný černoch, s trochu tlustého kluka se stane protivný malý Indián, a mohl bych pokračovat dál a dál. Nejsem proti změnám v ději, pokud by byly k lepšímu. Je to seriál, a klidně se děj mohl rozšířit. Ale nápady scénáristů jsou tak hloupé a nudné, vše působí chaoticky a všichni jsou tam tak nevýrazní a nesympatičtí, že se na to nedá dívat. Přečtěte si geniální knížku, na tuhle TV slátaninu zapomeňte! ()

Galerie (481)

Zajímavosti (16)

  • Kingova kniha, která čítá více než 1 000 stran, popisuje dění během jednoho týdne. Seriál stanice CBS se tohoto času nedrží, už od desáté epizody týden přesáhne. Producenti poznamenali, že se většina epizod odehrává během jednoho dne. Vaughan řekl, že jejich počínání King podporoval a že se mu líbí odbočky od jeho vlastního příběhu. Vaughan ještě poznamenal, že když poprvé přišli za Kingem s nápadem, že by lidé mohli být pod kupolí uvězněni i několik let, řekl prý, že mohou dosáhnout toho, čeho on nikdy nemohl, a že díky tomu pak může mít seriál jiné zakončení, než jaké bylo v knize. (zbyshek)
  • Dale 'Barbie' Barbara (Mike Vogel) je zobrazen jak jako malý chlapec dělá žlutý obtisk dlaně na červených dveřích, ale hned ve všech dalších záběrech je vidět, že má ruku od červené barvy. (KM Phoenix)

Související novinky

Hráči se smrtí, kteří nenávidí ženy

Hráči se smrtí, kteří nenávidí ženy

01.03.2013

Dánský režisér Niels Arden Oplev má bohatou filmografii, ale u nás jej známe zejména díky původní verzi Mužů, kteří nenávidí ženy. A když natočíte film, který mnozí považují za lepší, než je… (více)

Tlusté bestsellery na televizních obrazovkách

Tlusté bestsellery na televizních obrazovkách

04.12.2012

Když máte knižní hit o síle bezmála tisíc stránek, s filmovou adaptací může být problém. Většinou se materiál do jednoho celovečeráku prostě nevejde. A plánovat filmovou sérii, to je velké riziko.… (více)

Reklama

Reklama