Reklama

Reklama

Pod kupolí

(seriál)
Trailer 4
Mysteriózní / Drama / Sci-Fi / Horor
USA, (2013–2015), 27 h 57 min (Minutáž: 43 min)

Tvůrci:

Brian K. Vaughan

Předloha:

Stephen King (kniha)

Hrají:

Mike Vogel, Rachelle Lefevre, Alexander Koch, Dean Norris, Mackenzie Lintz, Colin Ford, Eddie Cahill, Nicholas Strong, Aisha Hinds, Natalie Martinez (více)
(další profese)

Série(3) / Epizody(39)

Obsahy(1)

Na americké městečko Chester's Mill se jednoho dne snese obří průhledná, ale zvukotěsná a nezničitelná kupole, která městečko odřízne od ostatního světa. Místní obyvatelé tak jsou odkázáni pouze sami na sebe a pomoc okolního světa nelze očekávat. Odkud se kupole vzala a proč tu je? Stojí za tím síly z vesmíru nebo jde o tajnou akci armády? (TV Nova)

(více)

Videa (136)

Trailer 4

Recenze (400)

MATADOR 

všechny recenze uživatele

1. série # 65%. Jedna z nejznámějších Kingovo předloh, stavějící na velmi zajímavém námětu o městečku, které je obklopeno tajemnou kopulí. Televizní zpracování sice není špatné, ale s aktuálními 13ti epizodami se mi mnohokrát stalo, že jsem se docela nudil. Podle mého by stačilo epizod 10, přitáhnout uzdu a držet si napínavost, tak jako tomu bylo v poslední dílech, které stály opravdu za to. Nekouká se na to špatně, pořád tam je nějaký důvod, proč ve sledování pokračovat, ale to bohužel nestačí! ()

Pajky3 

všechny recenze uživatele

1. série Největší hit letošního léta a abych byl upřímný, tak jsem výsledkem tak trochu zklamán. Faktem je, že to je pravděpodobně způsobeno mým přehnaným očekáváním. Některé postavy jsou fajn, některé jsou děsivě uvěřitelné a některé štvou člověka každým záběrem ve kterém se ukážou. Tak by to mělo být a záleží na každém, které do jaké kategorie zařadí. Věřím však, že všichni mají v kolonce mrazivě uvěřitelného, radního "velkého" Jima Rennieho. Na druhou stranu je pro mě absolutně nejotravnější postavou jeho potomek, hlavně v prvních dílech mě naprosto vytáčí. Další kdo mi úplně nesedí je policajtka/šerifka, protože ta podle mě absolutně nezvládá to, co má dělat a opravdu se kolikrát chová hloupě, například tím, že slepě plní příkazy velkého Jima. Navíc mě vytáčí nedodržováním vlastních zákazů. jako při dni návštěv. Na kladné straně, kromě nezkažených dětí, hraje prim Barbie. To je podle mě nejlepší postav, už je proto, že se chová nejreálněji, když se chce starat hlavně sám o sebe. Samozřejmě, že se postupně změní na spoluobčana, který soucítí a pomáhá, ale i tak byl nejlepší. No, jsem zvědav na to jak bude děj pod kopulí pokračovat, takže se na další díly určitě podívám, ale cítil jsem, že by to mohlo být lepší.. 70 % 2. série Pro Under the Dome hraje fakt, že jde o letní seriál a v té době není velká konkurence, takže jsem se rád podíval i na druhou sérii. Tvůrci nám samozřejmě přihodili několik nových postav, aby se některých mohli zbavit a někdo nám tam zůstal. Pravda, že v úvodu mě vcelku překvapili, když rychle odepsali hned dvojici postav. Pak však tempo polevilo a rozřazování přišlo opět až v závěru řady. V průběhu této série jsme se podívali i mimo kopuli a hlavní náplní bylo hledání cesty ven. Závěrečný díl byl vcelku zajímavý, ale doufám, že seriál se dočká prodloužení, protože nenabídl zrovna uspokojivý konec... 70 % 3. série Ono už leccos o úpadku kvality bylo naznačeno v předchozí sérii, ale ten sešup, který následoval ve třetí řadě. To bylo opravdu něco nečekaného. Nakonec tak jediná věc, která dává smysl je fakt, že se stanice rozhodla seriál ukončit. Protože tohle bylo opravdu něco. Dočkal jsem se sice odpovědi na otázku ze závěru minulé řady, ale možná bych raději byl, kdyby k tomu nikdy nedošlo. Třetí série servíruje postavy, co podstoupily lobotomii a vlastně žádnou z nich jsem nepoznal. K tomu se navrch přidá několik opravdu idiotských zvratů a dílo zkázy je dokonáno. A jo, ještě taky mimozemšťani... ()

Reklama

Faustka 

všechny recenze uživatele

Monarcha stěhovavý (Danaus plexippus). Přichází zlom v životě lidském, (jako když motýl opouští svou kuklu) kdy se ohlédnete a řeknete si… Od této chvíle začnu všechno dělat jinak (myslíte tím – mnohem lépe). A někomu se to i podaří. A proč tohle píšu? Protože také chci na sobě zapracovat! A proč k tomuto seriálu? Protože, teď to přišlo.. a přišlo to s Kupolí. Tak to je!! A co samotné dílo? … Uznávám, že s předlohou to asi nemá mnoho společného. Sérií bylo jen tolik, aby to strýček Sam udýchal a hlavních postav tak akorát. K někomu jsem si vytvořila bližší vztah, než k jiným. Julia, Barbie, Joe, Norrie, Sam.. a Big Jim, který se ze všeho vymluví a vždycky má schované nějaké to eso v rukávu (takovému „hrdinovi“ nelze nefandit). A když opominu všechny ty „přehmaty v logice...“ Tak Kupole mi ukázala směr.. a tím se vydám. To důležité si nosím stále s sebou.. svého Monarchu. ()

Dadel 

všechny recenze uživatele

Pod kupolí považuji dost možná za Kingovu nejlepší knihu (a to je co říct, protože spotřeboval víc inkoustu než Alois Jirásek), proto jsem se na seriál velmi těšil. O to větší je moje zklamání. Seriál je velmi průměrný, negraduje, ale spíš se rozplizává, a jak je u produkce USA obvyklé, sami tvůrci nevědí, kolik bude mít sezon a dílů, takže vlastně ani gradovat nemůže. Ale nejhorší ze všeho je, že to vůbec není podle Kingovy knihy. S předlohou má seriál (bez přehánění) společné jen dvě věci: 1. - jména některých postav, 2. - je tam kupole. ()

Jonash87 

všechny recenze uživatele

Tak po pilotním díle spokojenost. Tenhle román patří v mém osobním žebříčku na třetí místo mezi kingovkama - za TO a Svědectví, a proto jsem tuhle série napjatě očekával. První díl má šťávu, jsou zde ukázány všechny důležité postavy, přičemž herci, hlavně Mike Vogel áka Barbie a Dean Norris coby jeden z radních městečka, mi do rolí vcelku sedí (jen Alexander Koch v roli Juniora zatím působí tak nějak prapodivně). BTW styl natáčení (kamera, střihy, hudba) mi docela evokuje seriál Walking Dead. Uvidíme, co bude dál, protože už předem byly avizované další série, což - stejně jako spousta dalších - vidím spíše skepticky. Ale pokud si udrží celá 1. řada alespoň úroveň pilotu, mohlo by to být zdařilé (nebo spíše ne ostuda). 1. díl: 70 %, 2. díl 60 %, 3. díl 60 %. Zatím mi tu podstatně CHYBÍ nějaké EMOCE + mi přijde na škodu, kolik se tu objevilo rozdílů oproti knižní předloze - jen aby to mělo jakože větší šťávu. Mohl si to King více ohlídat. ()

Galerie (481)

Zajímavosti (16)

  • Když na konci dopadne mrtvý reverend na zem, má levou ruku podél těla a pravou kolmo od těla, při pohledu shora má levou ruku přes hrudník a pravou za hlavou. Při dalším pohledu z boku už má obě ruce podél těla. (BaronDevil)
  • Seriál má s knižnou predlohou spoločné len mená hrdinov spolu s ich životmi, ďalej názov mesta a fakt, že je tam kupola. (readan)
  • Seriál sa natáčal na rôznych miestach v Severnej Karolíne. (Laslo)

Související novinky

Hráči se smrtí, kteří nenávidí ženy

Hráči se smrtí, kteří nenávidí ženy

01.03.2013

Dánský režisér Niels Arden Oplev má bohatou filmografii, ale u nás jej známe zejména díky původní verzi Mužů, kteří nenávidí ženy. A když natočíte film, který mnozí považují za lepší, než je… (více)

Tlusté bestsellery na televizních obrazovkách

Tlusté bestsellery na televizních obrazovkách

04.12.2012

Když máte knižní hit o síle bezmála tisíc stránek, s filmovou adaptací může být problém. Většinou se materiál do jednoho celovečeráku prostě nevejde. A plánovat filmovou sérii, to je velké riziko.… (více)

Reklama

Reklama