Reklama

Reklama

Twilight sága: Rozbřesk - 2. část

  • USA The Twilight Saga: Breaking Dawn - Part 2 (více)
Trailer 4

Obsahy(1)

Bella se probudí a je přeměněna v upíra. Edward ji vezme na lov, při kterém si vede velmi dobře. Bella je díky své nové síle velmi rychlá, dokáže vnímat věci, které normální člověk nedokáže vidět ani slyšet a má velkou sílu. Jakob poví Belle, že se vtiskl do její dcery Renesmé a znamená to, že jí musí být stále na blízku. Nejprve je Bella rozzuřená, ale nakonec je šťastná, protože ví, že se Jakob o Renesmé dokáže postarat. Cullenovi dají Belle a Edwardovi dům, aby měli své soukromí. Jakob nechce, aby Cullenovi prohlásili Bellu za mrtvou a přestěhovali se z města, a tak poví jejímu otci, že je Bella zpátky. Bella při setkání musí krotit své chutě na krev, ovládat svou velkou sílu a rychlost a chovat se jako člověk, ale je šťastná a její otec také. Renesmé roste obrovskou rychlostí, po pár dnech vypadá jako sedmiletá, má dlouhé vlasy, umí mluvit, hrát na klavír a komunikovat s lidmi pomocí své dlaně. Bella, Jacob a Renesmé jdou do lesa, kde Renesmé chytá vločky. Upírka Irina ji uvidí a nahlásí to Volturiovým. Alice uvidí záblesk budoucnosti – Volturiovi jsou na cestě, aby Renesmé zabili... (TV Prima)

(více)

Videa (82)

Trailer 4

Recenze (979)

Lima 

všechny recenze uživatele

V dnešní době, plné sociálních, společenských i kulturních nejistot člověk potřebuje aspoň jednu jedinou. A tady jí máte – tou je, že se buřtík Taylor Lautner do 5 minut zase svlékne :o) A jinak samozřejmě, že podle blábolivé a hloupé literární předlohy nemůže vzniknout nic jiného, než blábolivý a hloupý filmový přepis. Tady by nepomohl ani Chris Nolan za kamerou. ()

TeeAge 

všechny recenze uživatele

|| Scenár: Melissa Rosenberg, Stephenie Meyer / Námet: Breaking Dawn by Stephenie Meyer | Hudba: Carter Burwell | Produkcia: Wyck Godfrey, Karen Rosenfelt, Stephenie Meyer | Distribúcia: Summit Entertainment | Štúdio: Temple Hill, Sunswept Entertainment | Rozpočet: 120 miliónov $ | Tržby: 821,816,683 $ || Našťastie, tento diel nabral znovu pravý smer Twilightu: Je to tak patetické a umelé, že sa na tom dá s chuťou zasmiať :) Z predošlého dielu totiž hrozilo, že sa z toho stane seriózna záležitosť - bolo to tým pádom málo zábavné. Finálny diel však disponuje s obrovským zmyslom pre humor - tvorcovia si uvedomili, že sa už niektoré veci fakt nedajú brať vážne, a tak si np z vyzliekania Jake-a robia srandu naschval. Až do konca finálnej bitky to bolo za poctivé tri * ako pilotný diel, no happy endig posral značku Twilight ako sa patrí. Ps: Aj ked Kristen Stewart ukázala v Snehulienke a lovcovi strašný výkon, bol určite lepší, než v ságe. Tu sa ale potrvdilo, že to bol len klam, a je fakt hodná svojej nominácie na Zlatú Malinu za najhorší ženský herecký výkon v roku 2012 ;) ()

Reklama

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Přál bych si, aby každá filmová série měla takové zakončení, jaké předvedla druhá část Rozbřesku v závěrečných titulcích. Ačkoli jsem předcházejících 110 minut zíval a kroutil se na sedačce jako čerstvě posolený slimák, to jednotlivé představování postav za doprovodu nádherné hudby mě dojalo. Ano, věčně uremcaného kritika amerických stupidních slátanin pro teenagery to dojalo, protože mu došlo, že mnohým peroxidním fiflenám a jejich uhrovatým gelounům končí čtyři roky dlouhá láska. A končí stylem, jaký já bych rád viděl třeba u Smrtonosné pasti. Pod dojmem tohoto uvědomění nahlédnu na tenhle upírský špunt jako na samostatný film a povím vám naprosto upřímně, že to není až tak špatné. Podpořen i zde výbornou muzikou a překvapivým zvratem se nástavec Rozbřesku stal tím nejlepším z celé ságy. Ano, sice jsem u toho zíval, důležité je však to, že jsem neusnul. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Z blata do stále väčšej a väčšej kaluže diel druhý. Solídna prvá časť celej série poskytovala nádej na epické/inteligentnejšie/šťavnatejšie pokračovania, ale stal sa pravý opak. Absolútne nevyužitý potenciál námetu, čo ale bude chybou viac kníh, ako filmárov, ale žiaden z nich sa nepredviedol v podstate v ničom. Mizerné triky, gýčovité obrázky krajiny a určitá televíznosť proste nemôže z Twighlightu urobiť konkurenciu HP v túžbe po získaní si teen diváčky. Stalo sa a keďže som zase musel vidieť Lautnerovu hruď (nehovoriac o jeho výraze tváre) nad jednu hviezdu nepôjdem. BTW Michael Sheen by zaslúžil za upísanie sa tejto ságe odtrhnúť hlavu. A nemyslím to iba obrazne. ()

Skejpr 

všechny recenze uživatele

Kdepak... Druhá polovina první části posledního dílu byla překvapivě fajn, s posledním filmem se ale vrací zpět známé propriety. Scénář je div ne dementní a sune se od ničeho k ničemu skrze sáhodlouhé bezobsažné dialogy a perverzní WTF, herci nemají nejmenší tušení, co se od nich vlastně chce a tak jen bezradně přešlapují nebo postávají v prostoru a vrhají unylé pohledy jeden na druhého, díky čemuž je naprostá většina filmu zoufale statická, po technické stránce je pak film jenom odzívaná rezignace. Triky (a vizuální stránka filmu obecně) jsou místy lehce nadprůměrné (jenže digitální dítě PROČ PROBOHA), místy vyloženě zoufalé a kdokoliv chce přehlížet jejich nikoliv levnost, ale odfláknutost, je buďto slepý, nebo ignorant. Závěrečná bitka (a dokonalý dějový zvrat) jsou jediné momenty, kdy film za něco stojí (absence krve při trhání hlav působí absurdně, ale z logiky mytologie je v pořádku), zbytek je tatáž bezradná slátanina, na kterou jsme zvyklí, tu ve větší míře z Nového měsíce, tu v menší ze Zatmění... A přesně mezi ně také kvalitativně poslední díl patří. Závěrečná restrospektiva a "děkovačka" v průběhu titulků jsou už jen (doufejme) poslední tečkou za uměle vybudovaným fenoménem a snahou vytvořit památný kolos, na nějž ale tahle mormonská agitka nikdy neměla šanci dosáhnout... Burwell se svými hudebními motivy z jedničky opět potěšil... ()

Galerie (114)

Zajímavosti (36)

  • V domnění, že se k roli Edwarda už nebude muset nikdy vracet, si Robert Pattinson nechal ostříhat vlasy. Protože však režisér nebyl spokojený s některými scénami a došlo na dotáčky, musel herec přetáčet několik scén s parukou. (Wade)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno