Reklama

Reklama

4teens

(seriál)
Česko, 2011, 6 h 18 min (Minutáž: 53–55 min)

Režie:

Pavel Jandourek

Hrají:

Ondřej Malý, Tomáš Materna, Dagmar Křížová, Tereza Beranová, Tomáš Váhala, Lucie Šteflová, Vanda Chaloupková, Tomáš Hlaváček, Adriana Neubauerová (více)
(další profese)

Epizody(7)

Obsahy(1)

Na jednom nejmenovaném gymnáziu vydávají studenti internetový časopis pro „náctileté“. Jeho název, grafická podoba, členové redakce i necelá dvacítka žáků 1. A dávají hlavní podnět k tomu, jak jsme nazvali celý seriál, který byl natočen v Centru hudby, zábavy a tvorby pro děti a mládež Televizního studia Ostrava.

Tak trochu jazyková hříčka z názvu časopisu – 4 teens (For teens) uvozuje mozaiku osudů, které přivedou na televizní obrazovku teenagery a jejich spolužáky či přátele. Věříme, že se s nimi ztotožní především diváci nad patnáct let. Jejich příběhy mají šanci přitáhnout i zralé publikum. Bez rodičů, kantorů i dalších dospělých parťáků se totiž dospívání nedá dost dobře odehrát, ani odžít. (Česká televize)

(více)

Recenze (176)

rakovnik 

všechny recenze uživatele

Občas scénáristická pohádka (poslední díl), občas horror (babička - hulička, léčba alkoholika), ale celkově vzato uspokojivý seriál, alespoň pro mě. Nevím, co si o něm myslí dnešní teens, každopádně v mišmaši postav si asi každý najde nějakého svého hrdinu. Na mladé (ne)herce se ale hezky dívá. Když srovnáme s dnešní programovou nabídkou, možná až nadprůměr. ()

Luk Skywalker 

všechny recenze uživatele

Seriál se mi líbil a klidně by mohlo být více dílů. Vzhledem k tomu, že teenagerská léta mám už nějaký pátek za sebou, tak ten seriál je buď pro mladé lidi, ale nikoliv teenagery nebo je to zpracováno pro víc věkových skupin. Jinak je tu vše co by v takovém seriálu mělo být, různorodé hlavní postavy, jedná záhadná postava či skupina postav pod názvem Ghost a mezilidské vztahy ve všech podobách. Jen mě štve, že autoři spojili skina (spíš nacionalistu, podle toho, že má vlasy) a metalistu. Po třetím díle tu máme lehkého aspiranta na českého Sheldona, po úvodním proslovu mi ho postava Milana dost připomněla. A nakonec mého komentáře pár výtek: - Ze začátku seriálu záporné postavy se promění v kladné - MÍRNÝ SPOILER: 6.díl má název Ples, ale o ples se jedná posledních několik minut - Brzké odtajnění Ghosta divákům - Herecké výkony by mohly být o něco lepší ()

Reklama

kajas 

všechny recenze uživatele

Předpokládala jsem, že nový výplod České televize přejdu bez povšimnutí, ale úplnou náhodou jsem viděla část druhého dílu a nedalo mi to. Zhlédla jsem tedy celý seriál. Představa tvůrců o běžném gymnáziu je poněkud nereálná, myslím, že v celé republice by se nesešla tak kreativní třída, jako zdejší prváci. Nápad s komiksem je ale dobrý, obsazení studentů i dospělých jedinců se také povedlo, jednotlivé epizody mě bavily. Musím taky pochválit kapelu Charlie Straight za jejich píseň "School Beauty Queen". Docela bych brala pokračování. ()

*Elfík* 

všechny recenze uživatele

S hodnocením si počkám ještě tak dva díly, ale předem vím, že přes tři hvězdičky nepůjdu ani náhodou! Protože herecké výkony, které předvádějí hlavní hrdinové (i vedlejší postavy) jsou příšerné. Přehrávají, přehrávají a když už to vypadá nadějně, tak zase přehrávají-------------------Ano, dávám dvě a vůbec se za ně nestydím. Nejvíce mi vadí, jak se jmenuje, Dája? Kde kruci vyhrabali tak strašnou herečku???Česká produkce se zase vyznamenala, ale musíme přiznat fakt, že je odvážná... Jestli si takhle tvůrci představují teenagery, tak jsou tedy o pár let pozadu. A vyhoďte prosím kostymérku!! ()

Mr.Hudson 

všechny recenze uživatele

Po uvedení tohoto seriálu si mnoho lidí řeklo, že se bude jednat o další bezvýznamný seriálek, který se snaží o originalitu a je inspirován amerikou ( např. comics). Ale velká chyba seriál ani chvilku nenudí třídní kolektiv je výborně seskládaný, je samozřejmě divné, že se v jedné tříde sejde tucet různých charekterů, ale tohle se dá odpusit. A já jsem odpustil velice brzy, protože až s odstupem několika dílů mi došlo, že různorodost třídních postav je velice chytrý tah. Kdyby byl ve škole každý stejný a nevýrazný tak se bude vše točit okolo toho samého tématu, ale zde je 7 dílů a v každém díle má jeden charakter prostor na to aby se ukázal. A to je od tvůrců nesmírně chytré. Můžeme tak podrobně sledovat osudy jednotlivých osob ve třídě, ale režie nezapomíná i na sledování kolektivu. Motiv s komiskem je celkem originální a chvílemi mi přišel i zábavný. Jediná a to velká vada na kráse je mluva hlavních protagonistů, já jako student vím co život na střední škole obnáší a co člověk sllýchá a to jak se mluví ve 4teens to je mi přijde trochu divné, je samozřejmě jasné , že se tam nebude mluvit jako někde na stavbě, ale postrádá to věrohodnost. Pár svének v seriálu je i vyhrocených, ale používají se tam výrazy, které byly v módě za našich předků. Přesto všechno se mi seriál líbil a je celkem škoda, že se natočilo pouze 7 dílů. ()

Galerie (39)

Zajímavosti (7)

  • Michal Sedláček (Roman), který hraje o tři roky staršího bratra Ondřejovi Malému (Milan), je ve skutečnosti mladší. (pardal.vino)
  • Seriál se natáčel na Gymnáziu a Střední odborné škole Orlová-Lutyně. V komparzu se objevují studenti a profesoři této školy. (artuš)
  • Seriálový hit "School Beauty Queen" a scénickou hudbu složila skupina Charlie Straight, která v seriálu také účinkuje. (Rodriguez)

Reklama

Reklama