Reklama

Reklama

Epizody(6)

Dříve než svého prvního soupeře přemohl Spartakus, prošlo branami arény mnoho jiných gladiátorů. Spartakus: Bohové arény vypráví příběh Gannica, jednoho z prvních šampiónů Batiatusovi gladiátorské školy, z kruté doby před příchodem Spartaka, kdy pro čestnost nebylo v aréně místo.
Batiatusova gladiátorská škola je na vzestupu a užívá si slávy svého nechvalně proslulého šampiona Gannica, jehož umění bojovat s mečem se vyrovná jen jeho záliba ve vínu a ženách. Nastala příhodná situace, na kterou čekal mladý Batiatus - konečně dokáže svrhnout nadvládu svého otce a převzít kontrolu nad školou. Je připraven zradit kohokoli, jen aby jeho gladiátoři byli ti nejžádanější. Po boku mu stojí loajální, vypočítavá manželka Lucretia, která navíc neváhá využít bezostyšnost svůdné přítelkyně Gaiy kdykoliv se to hodí. Společně se nezastaví před ničím, aby oklamali davy, upevnili svou moc a získali co největší bohatství. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (427)

Lucasion 

všechny recenze uživatele

"There is only one way to become champion....never lose" Předtím, než se v Domě Batiata (John Hannah) objevil Spartakus, tak domu vládl jiný šampion. V té době bylo spoustu věcí jinak. Batiatus se bratří se Soloniem, a se svojí manželkou nemají zlomyslné či podlé úmysly. Během této mini-série, která je prequelem k Blood and Sand, se vše změní a dá se do takových kolejí, jaké známe právě ze zmiňované první série Spartaca. Na pouze 6ti epizodách se rozprostírá příběh, kterému nechybí zrada, klam, sex a samozřejmě násilí v podobě gladiátorských her. A možná proto, že tato série má dvakrát menší prostor, tak ho využívá zcela mistrně. Proto se dočkáme vzestupu Crixa (Manu Bennett), představení tehdejšího šampióna Gannicuse (Dustin Clare) a zrození podlého a ďábelského Batiata, který se nám vybarvil v dalších epizodách. Po technické stránce perfektní, hudebně velmi dobré. A přehnaného násilí se samozřejmě dočkáme v podobě hektolitrů krve a nechybí spoustu explicitních sexuálních scén. (98 %) ()

Tony.cs 

všechny recenze uživatele

Příliš málo soubojů. Sice je super, že nám tvůrci tímto dokreslili příběh nastíněný předchozími sériemi, ale chtělo to víc arény a méně intrik a keců. Jestli jsem předchozím sériiím, které jsou spojeny v jednu, dal "fivestar" hlavně za Andyho Whitfielda , pak v Bozích arény už není Spartacus vůbec a proto už mě to tolik netáhlo. Ale trochu mi to vykompenzoval zmrdeček Ashur, takže zde je pátá hvězda za Nicka Tarabaye. ()

Reklama

teutates 

všechny recenze uživatele

Toš, bojím sa povedať noo možno ešte lepšie ako "Spartakus"... zvrhlejšie, drsnejšie, nemorálnejšie, sexistické, násilné... klobúk dole, no prológ ku klasickému Spartakovi sa podaril, veľmi som tomu neveril, veľmi sa mi do tohto nechcelo, no nakoniec na jednu šupu... Gannicus si ma ako inak získal, len som sa miestami bál, čo s ním bude a celkovo to bolo 9/10 ()

novoten 

všechny recenze uživatele

Co působilo jako výplň a snaha o zdržování seriálu na divácky i akčně nejvděčnějším místě, se nakonec ukazuje jako ta vůbec nejlepší sezóna. Dokazuje navíc, jak chytře je celý koncept nastavený, kdy je jedno, že víte, jak to s jednotlivými postavami bude o pár let později, kam se dopracují nebo jak skončí, protože přes všechnu krev a zdánlivě samoúčelný sex a utrpení měl tenhle příběh vždycky v první řadě silné charaktery a s tím související upřímné emoce. Takže když přibude někdo nový, tak jen netrpělivě poposedávám v nervozitě, jak (moc špatně) daný nováček dopadne. Oproti již legendární první sérii vedou Bohové ještě o chlup díky tomu, že se nemusí hledat ve vizuální stránce, nemusí hnát dopředu a naopak svoje tvůrčí klady dokonale znají. ()

Ellmariachi 

všechny recenze uživatele

Gannicus je borec. Jednoznačně sympatyčtější postava než sám Spartakus od druhé série. Jeho krédo, že z čeho se nevychlastá z toho se vyšuká je dobrej kontrast ke Spartakovi samotnému. Škoda, že se musí zamilovat blb. Prequel není zbytečně natahovanej. Odsejpá to, baví to. Závěrečnej masakr v aréně je prvotřídní. Ale zase u mě osobně spíš vyhrávají zákulisní tahy, který prostě tvořej kulisu. Možná občas lepší než první série a určitě lepší než druhá. 95 procent. ()

Galerie (118)

Zajímavosti (6)

  • Objevují se zde postavy, o kterých divák mohl zaslechnout v úvodní sérii, ale nikdy je neviděl. (-OverLord-)
  • Jedná se o prequel, nikoli o druhou sérii Spartakus: Krev a písek (od r. 2010). Děj tohoto prequelu se odehrává pět let před seriálem Spartakus: Krev a písek. (-OverLord-)
  • Cca v čase 0:06:30 Gannicus (Dustin Clare) prořízne hrdlo gladiátorovi se kterým bojuje, následující záběr (ani ne vteřinový) nám ukazuje ležícího gladiátora, ale krev z proříznutého hrdla nikde není, okolo jsou sice koláče krve ale ty jsou moc daleko. (PatrikP4)

Související novinky

Spartakus se vrací na obrazovky

Spartakus se vrací na obrazovky

10.02.2023

Stanice Starz se údajně dohodla s tvůrcem seriálu Spartakus Stevenem S. DeKnightem (Daredevil, Pacific Rim: Povstání) na vzniku nového pokračování historické řežby z roku 2010. Původního Spartaka… (více)

Herkules kráčí ve stopách krále Leonida

Herkules kráčí ve stopách krále Leonida

01.05.2011

Ještě vás fráze „ve stylu 300“ neomrzela? Užili jste si seriál Spartacus a líbí se vám trailer na starořeckou fantasy Tarsema Singha Immortals? Připravte se na další projekt v podobném duchu. Tím… (více)

Reklama

Reklama