Reklama

Reklama

Existuje dôvod, prečo sme už nikdy viac nešli na Mesiac...

Film o reálnej misii do vesmíru, ktorú NASA v roku 1970 zrušila. (JohnRambo)

Videa (7)

Trailer 2

Recenze (384)

Zeck 

všechny recenze uživatele

Kurevsky dobrý film s kurevsky stupidním rozuzlením. Atmosféra na jedničku, mnohem lepší než třeba v Moon, ale ten konec? SPOILER: To si snad dělali prdel ne? Člověk celou stopáž čeká nového propracovaného Aliena s vystřelovací čelistí a ono se nebezpečí skrývá v šutrech, které se mění na kraby? Proboha... 65% ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Více než dobře zpracovaný zajímavý nápad, který mi připomněl atmosféru povídek A. C. Clarka. Vyjma filmu Monstrum jsem vlastně neviděl žádný sci-fi či hororový snímek z poslední doby natočený stylem "Našli jsme tuhle pásku a děje se na ní to a to", a nejspíš i proto na mě Apollo 18 tak zapůsobilo. Technické provedení bezchybné, herci bezproblémoví, finále příjemně vygradované, stopáž tak akorát. ()

Reklama

Anderton 

všechny recenze uživatele

Forma super, námet super, 2/3 scenára super, ale záver iba konvenčný a v podstate očakávaný. Už podľa plagátu a proma očakávate nejakú nezávislú hororovú bombu, ktorá na nás na konci vybafne niečo obzvlášť šokujúceho. Lenže nestalo sa, záver je síce obstojný, ale Apollo 18 sa asi žiadnou klasikou ani novým Blair witchom nestane. Za zhliadnutie to minimálne fanúšikom žánru rozhodne stojí. ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Skvelá komorná atmosféra, autentickosť, konečne kamera, ktorá sa nesnažila rozmazávať, ale bola vhodným doplnkom príbehu, vyzdvihnem samotný scenár,námet a strašidelnú tému aj keď dvíham prst za medzery v scenári (Americký kozmonaut nevedel po rusky ale naštartovať ruský modul nebol problém ?)...plynulý dej, spočiatku dosť nudný a neobsiahlý, niekto by povedal "taký pomalý štart".. Dynamika sa od polovice filmu rozbehla správnou rýchlosťou, neskôr nastúpilo vražedné tempo a dychberúce okamihy, avšak s absenciou napätia, skôr prevládajúci faktor bolo mrazivé ticho... V konečnom dôsledku sa snímok Apollo 18 vydaril a zanechal vo mne zopár nezodpovedaných otázok a myšlienku "čo ak skutočne"? ()

SeBig 

všechny recenze uživatele

Paranormal aktivity ve vesmíru aka Paranormal měsícity. Vim, není tam nic paranormalního, ale je to natočený stejným zbůsobem. Ve skutečnosti tam vraždí šutry, co se proměnují v kraby. Trochu jsem usínal, pak to nakonci mělo být jakoby napínavý, ale mě tohle neba. Děsivý to nebylo. ale některé scény ujdou. ()

Galerie (27)

Zajímavosti (10)

  • Tvorcovia filmu používali techniku (predovšetkým kamery a fotoaparáty) pochádzajúcu ešte zo 70-tych rokov. (MikaelSVK)
  • Scénář byl během natáčení neustále přepisován. (Cheeker)
  • Oficiální poslední lunární expedice Apolla se uskutečnila v prosinci 1972 a měla pořadové číslo 17. Od té doby se člověk na Měsíc už nepodíval. Program Apollo původně počítal s deseti přistáními na Měsíci – mělo jít o expedice Apollo 11–20. Proto zůstává prostor ke spekulacím a konspiračním teoriím. Zrušení celého projektu Apollo po letu Apolla 17 bylo oficiálně z důvodu zkrácení rozpočtu a poklesu zájmu veřejnosti o lety na Měsíc. (Beastmaster4)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno