Reklama

Reklama

Sedmnáctiletá Mia má všechno, o čem kdy snila - úžasnou rodinu, milujícího přítele a právě ji přijali na prestižní hudební školu. Stojí však před vážným životním rozhodnutím - bude následovat svůj sen o kariéře violoncellistky nebo dá přednost své lásce a zůstane s milovaným Adamem? V jedno zimní ráno se však všechno změní - Mia ztratí milované rodiče i bratra. Najednou vidí samu sebe, jak leží na nemocniční posteli napojena na přístroje a před očima se jí odvíjí celý život. Vidí všechny své blízké a hlavně Adama, prosícího, aby se vrátila k němu. Včera řešila svou budoucnost, dnes stojí před jedinou osudovou otázkou: Zůstanu? (Forum Film CZ)

(více)

Videa (11)

Trailer 3

Recenze (271)

Hild 

všechny recenze uživatele

Nenechte se zmást. Tady skutečně nejde o žádné otázky týkající se života a smrtí, nečekejte žádný přesah. Jde o naprosto tuctový milostný příběh dívky a chlapce, který jsme viděli milionkrát. Od začátku do konce předvídatelný, to, že hlavní hrdinka se ocitá mezi životem a smrtí ve filmu nehraje jakoukoliv roli. Celý film jen čekáte na scény, které víte, že přijdou a tvůrci je stále a stále oddalují. Toto bude rychle zapomenutý film. ()

Havaj8 

všechny recenze uživatele

Rock a klasická hudba, nikdy to společně přece nemůže klapat. A víceméně toho jsme byli svědky po celou dobu, jakou cestou se vydat. Samozřejmě se to neobešlo bez konfliktů a hádek, který z toho vztahu vyplynuly úplně bezprostředně. Mě to přišlo ale až moc extrémně teen. A to že teen filmy relativně můžu. Každopádně to ale mělo originálně pojatý vyprávění a citově mě to dostalo silně tam, kam mělo. ()

Reklama

hous.enka 

všechny recenze uživatele

Škoda těch podivných skoků v čase a prostoru, protože jinak bych asi byla spokojená. Ne že bych se jako divák ztrácela v ději, o ten nakonec ani tolik nejde, ale zdá se mi, že se pak nedokážu dostatečně vcítit do kůže Chloe Grace Moretz. A to je problém, protože právě na jejích pocitech tenhle film stojí. A bohužel i padá. No a vzhledem k té americké podbízivosti, která na mě koukala i z futrálu basy, nechci dát víc než dvě hvězdičky. Jo a taky ten kluk mi byl strašně nepříjemnej. ()

Hees 

všechny recenze uživatele

Povedal by som ťažšia dráma o tom, že človek sa v podstate sám môže rozhodnúť či chce ostať na tomto svete ak je ochotný bojovať a nevzdávať sa. Či je to pravda ťažko povedať. Film je dobrý a má dobrú kostru, dobrý nápad, príbeh atď. Lenže problém je niekedy vo výkonoch samotných hercov, ktoré čo si budeme nahovárať nie sú nič moc. Herecký výkon hlavný hrdinov je asi takýto : Chloë Grace Moretz - dalo sa na to pozerať nič extra, Jamie Blackley - o dosť horšie ako u ženskej protagonistky a ďalej? Ďalej by som povedal, že radšej nekomentujem a film čo mal potenciál niekedy fakt stojí na tom, že všetko by mohli herci lepšie zahrať. Ďalšia vec je to, že If I Stay je naozaj emocionálne silný film a stojí za pozretie. Preto som sa nakoniec rozhodol, že udelím ešte pol bod navrch. (Hodnotenie 3,5) ()

Thomick 

všechny recenze uživatele

Dobře no, tak teda gratuluju Chloë k prvnímu dospělýmu filmu. Co na tom, že byl spíchnutej nad Slovníkem pravdoláskaře; že ho v podstatě vypráví duch stále žijícího člověka (což se v praxi rovná cheatování), jemuž neni blbý svou návštěvou poctít i flashback; *SPOILER* a že se tam čistě pro neschopnost scénáristů posunout děj někam dál nakonec usmrtí uplně všechno, co zrovna na lůžku leží. (A nejmenuje se Mia, samo sebou...) ()

Galerie (71)

Zajímavosti (10)

  • Herečka Dakota Fanning odmítla roli ve filmu s tím, že je pro ní nyní prioritní dokončení střední školy. (Zdroj: latimes.com) (Medmen24)
  • Natáčanie filmu prebiehalo vo Vancouveri. (misterz)

Reklama

Reklama