Reklama

Reklama

Dr. Ludsky

(seriál)
Slovensko, 2011, 8 h 55 min (Minutáž: 51–58 min)

Kamera:

Martin Žiaran

Hudba:

Martin Hasák

Hrají:

Tomáš Maštalír, Vladimír Kobielský, Martin Mňahončák, Jana Kolesárová, Dominika Kavaschová, Vanessa Biermannová, Ondřej Daniš, Tibor Vokoun, Róbert Jakab (více)
(další profese)

Epizody(10)

Obsahy(1)

Pôvodný seriál televízie JOJ prináša medicínske príbehy úplne inak ako doteraz. Fiktívne príbehy o lekárskych pochybeniach či zlyhaniach sa v mnohých prípadoch inšpirovali skutočnými udalosťami. Tomáš Maštalír ako MUDr. Daniel Ludsky je odborník na diagnózy a zanedbanie lekárskej starostlivosti. Ako súdny znalec často spolupracuje s políciou. Dr. Ludsky nie je  hrdina, na akých sme zvyknutí – je inteligentný, nekompromisný, arogantný a netrpezlivý. Neznáša lajdáctvo a neschopnosť, takže medzi kolegami veľa priateľov nemá. Ale verí v pravdu a v právo pacienta na slušné zaobchádzanie. Ani v súkromí nie je veľmi šťastný. Je rozvedený a popri práci sa snaží nájsť si čas na svoju dospievajúcu dcéru. (TV JOJ)

(více)

Recenze (220)

IceQueen 

všechny recenze uživatele

Všetky postavy sú permanentne napružené, bezdôvodne po sebe bliakajú a správajú sa podivne a nelogicky. Rádoby vtipné dialógy vyznievajú trápne a absolútne neadekvátne v danej situácii. Ludsky dostáva do držky už len za to, že sa objaví na obraze (čo z hľadiska diváka môže byť oprávnené, ale v rámci deja to nesedí). Možno bude ťažké tomu uveriť, ale máme aj horšie seriály, takže Ludsky to má za trasľavé dve. Update: Český dabing slovenského seriálu, určite dobre využité peniažky. No na druhej strane, včera som si zo zvedavosti pozrela kúsok prvého dielu a konštatujem, že ten dabing ubral našim hercom trochu afektovanosti, čo je celkom ku prospechu veci. ()

mignonka 

všechny recenze uživatele

Byl to sice pilotní, pro mě ovšem poslední díl. První, bohužel negativní dojem na mě udělal český dabing. Odhlédnu-li od toho, že by to byla skvělá příležitost znovu přívést na české televizní obrazovky jazyk našich sousedů, tenhle dabing se tedy nepovedl, a co víc, rušil mě od sledování děje. Tomáš Maštalír sice možná má charisma, ale jeho hlášky by mohly být vtipné pouze tehdy, kdyby až nápadně nevykrádaly jeho amerického kolegu. Iluzi totožného seriálu ještě navíc podporuje stejný dabér. Přesto se domnívám, že tenhle seriál si své fanoušky najde. ()

Reklama

vesper001 

všechny recenze uživatele

Ale kdepak, nesnaží se vypadat jako dr. House. To jsou ošklivé a zlé pomluvy. Dr. Ludsky jen mluví hlasem dr. House, obléká se jako on a snaží se chovat jako on. Jinak je tu spousta rozdílů. Letecké pohledy se například rozpadají do kostiček, Ludského kamarád není onkolog, ale policajt, a soundtrack stojí za houby. ()

Phobia

všechny recenze uživatele

Šanci jsem téhle atrapě doktora House kříženého s primářem Sovou dala, ovšem další už nedostane. Pominu zřejmou vykrádačku, nepříliš charismatického hlavního protagonistu, prkenné+nesympatické herce i divný dabing (proč, kujva, to už nerozumíme slovenštině?! Navíc je hrubě přes čáru dát Ludskému stejný hlas jako doktoru Barákovi!). Blbé dialogy, scénář jak na školní představení a telenovelovitý vzhled se však ignorovat nedají. Není to možná tak strašné ve srovnání s ostatními seriály, co posledních 10-15 let vznikají ve střední Evropě a zasírají TV kanály, ale ztrácet čas u toho nehodlám. Nebudu hodnotit - za první díl bych dala 45-50%. ()

hous.enka 

všechny recenze uživatele

Serial je postaveny na slovenskem "Housovi". Libi se mi ale prostredi Bratislavy a hlasky Ludskyho. Co se mi naopak nelibi a pripada mi trapny, je ceskej dabing. Za A: proc dabujou slovenskej serial??? Jsme debilove, co nerozumej slovensky? A za B: stejne trapny je, ze hlavni postavu dabuje Martin Stropnicky, tedy daber House. Kdyz teda zavrete oci a budete poslouchat jen hlasy, muzete si myslet, ze koukate na House. Jinak zpracovani je dobre - na cesko-slovenske pomery. ()

Galerie (8)

Zajímavosti (13)

  • V osmém díle s názvem "Sterilná pravda" má v jednom ze záběrů Ludského (Tomáš Maštalíř) BMW jinou poznávací značku než obvykle, a to českou 9S3 4819 namísto slovenské BA 316KM. (jirka.jindra11)
  • Seriál, ktorý pozerá Ludskeho ex (Jana Kolesárová) v prvej časti, sú Odsúdené, ktoré vyrábala rovnaká spoločnosť ako Dr. Ludskeho. (matthew.17)

Reklama

Reklama