Reklama

Reklama

Umění zapadnout

  • USA The Art of Getting By (více)
Trailer 1

VOD (1)

Freddie Highmore si zahrál George, osamělého puberťáka odevzdaného osudu, který se dostal až do posledního ročníku střední školy bez toho, aniž by hnul prstem. George se spřátelí se Sally (Emma Roberts) - krásná a komplikovaná dívka v něm vidí svou spřízněnou duši... (HBO Europe)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (196)

uiu 

všechny recenze uživatele

Tak příjemný romantický film jsem už dlouho neviděla a že se těhle romanťáků děsím. Zdejší popisek filmu je jaksi mimo, takže to uvedu na pravou míru. George je zamlklý a nepochopený. Nesnáší školu, protože ho nudí a přijde mu, že se neučí nic užitečného do života (což trigonometrické rovnice opravdu nejsou). Zkamarádí se se Sally, o které jako diváci nevíme, jestli si zakládá na známkách, spíš je průměrná studentka. Nebyl do ní dlouhá léta zamilovaný, prostě se potkali a přeskočila jiskra přátelství. Přátelství, které se postupně změní v určitou náklonnost a touhu být i něco víc. Jenže George je nesmělý, neví, jak dát najevo city a Sally je hlupačka, co jen vyčkává, kdy se k něčemu chudák chlapec rozhoupe a totálně jejich přátelství zničí ve chvíli, kdy mu nabídne sex a následně řekne, že to byl jen vtip. Film nezachází do žádných klišé romantických filmů, je uvěřitelný, netlačí na pilu a prostě zobrazuje život jednoho středoškoláka tak, jak to doopravdy je. Velké překvapení a Freddie Highmore FTW. PS: Mnohem víc se mi ale líbil v pozici gaye ve filmu Toast. ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Další z hrstky kvalitních nezávislých filmů. Zpočátku mě to totálně flegmatické chování George dost iritovalo, později mi zase přišla přitažená za vlasy ta jeho rychlá proměna. Jinak Freddie jakožto herec není vůbec špatnej. Proč 5*? Jednak protože Emma Roberts. No, taky to bylo solidně zahrané, chemie fungovala perfektně a místy to bylo dost vtipné a upřímné. Dramatická linka se rovněž povedla, ale ten happy závěr se tam moc nehodil. A když už, aspoň tam mohla bejt pořádná líbačka. Takhle to bylo to takové dalo by se říct bez gradace... 4* za film, 0,5* za Emmu - zaokrouhlím nahoru, protože mě to fakt bavilo... ()

Reklama

Guzo 

všechny recenze uživatele

The Art of Getting By se asi nejen u mě nevyhne srovnání s It's Kind of a Funny Story - díky Emmě Roberts a v podstatě stejnému žánru. Pak ale tenhle snímek působí dost šedě a skoro bez nápadu, což je určitě škoda, protože jinak se jedná o solidní (trochu romantické) drama s docela příjemnými herci a melodickou hudbou. 65 % ()

Tyny 

všechny recenze uživatele

Film, který jsem si oblíbila z jednoho důvodu. Už jsem se setkala s lidmi, kteří mají problém zapadnout, já jsem nikdy až takový problém neměla, spíš jsem výřečný typ, takže mně tohle netrápí. Ale právě plno lidí má problém se seznamováním a nemá UMĚNÍ ZAPADNOUT. Vím jaké to je, vcítila jsem se do situace toho kluka, že to, co tě nebaví se těžko dělá. Což také znám ze své zkušenosti. Takže bravo, co dodat. Jenom bych chtěla podotknout, že pokud jste film ještě neviděli a budete se na něj chtít podívat, tak si ho shlédněte v originálním znění. Já jsem udělala tu chybu a stáhla si ho s dabingem. Otřesný dabing, nedá se poslouchat. Možná to nějak nesedlo jen mně, ale třeba se nás shodne více. Mimochodem dávám 4*. ()

SkyLukey 

všechny recenze uživatele

Duchem skvělý film se skvělým nápadem, ovšem se strašnou adaptací a scénářem. Chápu, že se některým slečnám může líbit blbeček, toho jsem ostatně svědkem dennodenně, ale nemůžu si pomoct, ale hlavní hrdina George je takový hlupák, o kterého by nechtěla zavadit snad ani ta nejošklivější a nejhlouupější holka na světě, natož někdo, koho představuje herečka jako je Emma Roberts. Takže Art of Getting By je uměle budovaný film na nesmyslech. Nicméně chápu, že přesně tento styl filmů milují teenageři, ale částečně i tyto filmy ve mě vzbuzují dojem, že už jsem na některé filmy prostě starý (:D). ()

Galerie (48)

Zajímavosti (3)

  • Původní název filmu byl "Homework". (Kacitr)
  • Film bol distribuovaný do kín pod krycím názvom Flunk. (Sufferer)
  • Film sa natáčal v New Yorku. (Laslo)

Reklama

Reklama