Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Hlavní hrdinkou snímku Now Is Good je mladá dívka Tessa Scott (Dakota Fanning), která i přes svůj nízký věk umírá na leukémii. Tessa, která je smířena se svou nemocí, ovšem nehodlá pasivně čekat na to, až její čas vyprší, a proto si sepíše seznam věcí, které by ráda ještě stihla. Jednou z priorit na jejím seznamu je ztráta panenství. (Riddick77)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (324)

LoLaa 

všechny recenze uživatele

Po 50 / 50, Restless a dalších přišel další film se stejným tématem, ale tentokrát je hlavní hrdinkou Tessa, dívka v mém věku, se stejnými radostmi i starostmi jako já... A konec je taky poněkud jiný. Možná se to někomu může zdát jako hra na city, ale je to prostě krutá realita a takové filmy o rakovině prostě jsou. Ne vše ve filmu bylo dokonalé, ale prostě splnil to, co asi mě, rozbrečel mě a dlouho mi ležel a bude ležet v hlavě. Už ho nikdy nechci vidět (jistě každý pochopí proč), ale přesto 5 hvězdiček a to bez rozmýšlení... ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Film, který má už z podstaty děsně silný příběh. Krutý, ale pravdivý. Nebylo mi z toho dobře, ale pozitivně naladěná Dakota Fanning mi to lehce vynahrazovala. Říkám lehce, protože to, co jsem tady četl, je údajně pořád nic oproti samotné knize, která je totální depka. Tady jsem z toho filmu zase takový pocit neměl. Na druhou stranu mi nejlépe bylo v momentě, kdy se objektiv stočil na překrásné záběry britských skalisek u moře. V tu chvíli jsem si přišel svobodnej jak ten pták a myslím si, že Dakota to neměla jinak. Čtyři naprosto poctivé hvězdy příběhu tak reálnému, že nic reálnějšího už asi neexistuje. ()

Reklama

mat.ilda 

všechny recenze uživatele

Ano, i můj život je jen série okamžiků plynoucích ke konci, a jen proto, že neznám jeho přibližné datum, nemusím strávit každý rok dvě hodiny u romance s přízrakem smrti, pokud mně ovšem nedá něco navíc. "Now Is Good" se odlišuje jen v přístupu rodiny k nemoci, která za několik let své přítomnosti zaujala pozici jejího člena a především Tessa a její malý bratr o ní mluví bez jakýchkoliv zábran - Až Tessa umře, pojedeme na dovolenou? - Nevrátím se do školy, smrtelné choroby musí mít nějaké výhody - vše další, včetně seznamu CO VŠECHNO MUSÍM STIHNOUT, NEŽ ZEMŘU je jen nepřekvapující vata. S vyjmutím zajímavě podaného otce Paddym Considinem nejsem nadšená ani z obsazení, Dakota Fanning se pro tuto roli rozhodně nenarodila, spojení s Jeremy Irvinem fungovalo leda tak na sousedské úrovni a ke vcítění nenábadal ani fakt popření sebezáchovného pudu, když léčba nemusí být nutně neúspěšná, zřejmě se opět nechtěl nikdo obtěžovat zjišťováním prognóz, jakož i příznaků, neboť Tessino téměř bezbolestné plnění bodů na seznamu, při bezmedikamentózních měsících s akutní formou leukemie, může dostat jen někoho, kdo neměl tu smůlu se s nemocí blíže seznámit. Ze mě nedostali ani slzičku a tím pádem snímek řadím jen k dalším, lehce zapomenutelným příběhům, s předčasnou smrtí v hlavní roli. ()

Astaroth12 

všechny recenze uživatele

Zas ďalší z filmov,ktoré sa vám riadne dostane pod kožu.Veľmi silný príbeh o holke,ktorá sa po svojom vysporiada s tým že ma rakovinu a veľa času jej už neostáva.Tie dialógy sršia cynizmom.Naozaj jeden s tích lepších filmov s touto veľmi ťažkou témou,ktorou vážna choroba určite je.Film viac ako napetím ma dostal svojim dobre spracovaným dejom,nehovorím že tam nebolo pár frustrujúcich momentov ale len v pár.Tento film je založený hlavne na jednej postave a to D.Fanning ktorá zahrala rolu umierajúcej teenegerky s prehľadom a dobrý boli aj ostatný herci.Len ja som strašná osoba,nedá mi neporovnať ho s inými a musím aj dodať kvalitnejšími snímkami a to sú Walk to Remember a My Sister's Keeper boli poňaté svižnejšie a hlavne precítenejšie ako tento. ()

dobytek 

všechny recenze uživatele

Úplně zbytečnej film. Stejně od začátku víte, jak to skončí, takže akorát sledujete nesympatickou Dakotu Fanning, jak si poslední měsíce před smrtí strašně užívá a navazuje vztah s nějakym hezounkem ze sousedství. Ono to podle toho filmu vypadá, že rakovina je vlastně hrozná pohoda, že si můžete život užívat na plný pecky a o nic se nestarat. Sice je to dost nevěrohodný, ale řikal jsem si, že to aspoň neni klasickej srdceryvnej doják. Jenže ke konci začnou všechny ty dojemný a srdceryvný okamžiky přibejvat. Takže zhruba hodina je taková nic moc romantická komedie a zbytek klasická ždímačka na slzy. Nejvíc z celýho filmu se mi líbily úvodní titulky. Pak ještě stojí za zmínku pár záběrů z pobřeží (sice kýčovitejch, ale pěknejch) a docela slušná muzika. Tohle stačí dohromady tak na ty 2 hvězdy. ()

Galerie (59)

Zajímavosti (11)

  • Natáčení probíhalo v Londýně a Brightonu a v jejich okolí. (Terva)
  • Jedná se o adaptaci novely "Before I Die" britské spisovatelky Jenny Downham, která byla prvně publikována v roce 2007. (Riddick77)
  • Ellie Goulding napsala píseň „I Know You Care“ přímo pro film. (FaiThe)

Reklama

Reklama