Reklama

Reklama

Extrémní rychlost

  • Francie Overdrive (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Film vypráví příběh dvou bratrů, zlodějů aut, kteří cestují za novou zakázkou na jih Francie, kde se dostanou do hledáčku místního zločineckého bosse. Zloději Andrew a Garrett Fosterovi (Scott Eastwood a Freddie Thorp) se specializují výhradně na nejdražší luxusní auta. Byli najati na krádež nádherného Bugatti z roku 1937 v hodnotě několika miliónů eur a tak za touto zakázkou směřují na jih Francie. Ale Jacomo Morier (Simon Abkarian), místní zločinecký boss a majitel Bugatti, je chytí a nebere to vůbec na lehkou váhu. Výměnou za své životy budou muset oba bratři ukrást auto Morierovu úhlavnímu nepříteli Maxi Klempovi (Fabian Wolfrom) – a to nejen nějaké auto, Morier chce, aby Klempovi ukradli jeho nejcennější auto, Ferrari 250 GTO z roku 1962. (Vertical Entertainment)

(více)

Videa (7)

Trailer 2

Recenze (102)

kenkaku 

všechny recenze uživatele

Od filmu jsem si sliboval nástupce zprasené série o dávno již (ne)rychlém a už jen zběsilém Vinu Dieselovi. Bohužel stačilo pár minut a já pochopil, že to tak nebude. Odhadoval jsme to na komedii (ti dva jsou taková telata, že snad ani tu zlodějinu nemůžou myslet vážně) a pak najednou se prezentují jako "špička v oboru"... Ha! Parodie! A v podobném duchu se pokračuje. WTF momenty střídají LOL momenty (jsem dnes tak děsně in až mě z toho rozbolela hlava) a jediné co je opravdu fajn jsou hezká auta, slušně natočené honičky a... no to je vlastně všechno. Trikově k smíchu, postavy bohužel taky (A já Eastwoodovi juniorovi tak fandil) a děj je naprostá tragedie. Takže zase nic... ()

bararich8 

všechny recenze uživatele

Nenechte se zmást nízkým hodnocením, není to vůbec špatné. Jasně, že herecké výkony skřípou a příběh je občas toporný a v závěru překombinovaný, ale dá se to přežít. Máte tu totiž víc luxusních aut než v Rychle a zběsile a ty veterány! Akce je dávkována rozumně a rozhodně se není za co stydět. Tempo je přesně akorát a ženské herecké role? Radost pohledět. Solidní 4*. ()

Reklama

castor 

všechny recenze uživatele

Dva zlodějíčci, dvě kočky, hodně luxusních kár, nebezpečné serpentiny, sterilní pojetí a jalový příběh. A jednoznačně jeden z nejzbytečnějších filmů roku. Čmajznou Bugatti 1937 a tím se dostanou do kolotoče problémů, které se snaží být bráškou série Rychle a zběsile (občas se připomene 60 sekund nebo Loupež po italsku). Jenže jsou spíš hodně vzdáleným bratránkem, a to nejsem žádným velkým fandou téhle ultravýnosné série. Celé se to odehrává v atraktivním prostředí, jenže postavy se zdaleka nedostanou pod kůži (Scott opravdu nemá charisma legendárního taťky Clinta, navíc mu prostě nevěříme), pronášejí prázdné věty, vnímáme mdlé emoce a z akce jednoduše není cítit adrenalin nebo napětí. Jednohubka. Ale aspoň přehledná a krátká. ()

sedm.1 

všechny recenze uživatele

Přiznávám se, že Overdrive svými třemi * nadhodnocuji, ale jednou za čas se prostě setkám s filmem, u kterého sice vím, že ve většině ohledech nepatří zrovna mezi ty nejkvalitnější podívané, ve mně osobně nicméně i tak vyvolá pocit velmi příjemné lehkosti, nenáročnosti a zábavnosti, a to se mi stalo právě v tomto případě. Říkám si totiž, proč za každou cenu kritizovat a shazovat něco, co sice není úplně na nejvyšší úrovni, ale své zásadní poslání plní na výbornou, a to kvalitně pobavit. Extrémní rychlost je tudíž opravdu svižná jízda, která se navíc nemusí stydět ani za svou zápletku, jenž má spád, pár solidních zvratů, atmosféru, a nenudící a výrazné postavy, obsazené mladými, atraktivními herci, na čele se Scottem Eastwoodem, kterému přicházím čím dál víc na chuť a minimálně v mých očích svému tatíkovi Clintovi zatím ostudu v branži rozhodně nedělá. Příznivci automobilů zde pak navíc jistě prožijí nejeden orgasmus, a to i díky velice zdařile zpracované akci, odehrávající se též právě převážně na čtyřech kolech. Celé to pojetí je pak takové lehké, veselé, barevné, snažící se být neustále cool, a nutno podotknout, že se mu to i úspěšně daří, a tak mi nedělalo ani vůbec žádný problém, že je to i plné klišé, naivity a v mnoha scénách i nesoudnosti, pokud ale divák prostě hodí logiku za záda, odměnou mu bude opravdu funkční, povedená jízda. ()

Lateef 

všechny recenze uživatele

Fejk. Náhražka. Béčko. Sekundant. Sterilita... a další slova významově ne nepodobná těmto se mi vynořují v mysli těsně po skončení této jaloviny. Jednoduše je to krabicák, neříkám, že série Rychle a zběsile je nějaký Bolgheri za 4K, ale má to asi všechno, co od akčního filmu o rychlejch autech čekám. Tohle hnije zaživa. Za pozornost stojí vlastně jenom ta sestavička... kár... jasně, že né herců, protože ti nehrají, ti jen přišmrdávají holému scénáři a pronáší odpudivě prázdné a klišovité věty. Mám to odškrtnutý a už se k tomu nikdy nemusím vracet, slabé dvě hvězdičky, z nichž jedna pomalu vyhasíná... ()

Galerie (19)

Zajímavosti (7)

Reklama

Reklama