Reklama

Reklama

Záhada Hory mrtvých

  • USA The Dyatlov Pass Incident (více)
Trailer 2

Film je inspirovaný skutečnými událostmi, které se odehrály v roce 1959 na Hoře mrtvých v severním Uralu, kdy  přišlo nevysvětlitelným  způsobem o život devět ruských studentů. Jejich těla byla nalezena jen ve spodním prádle, vykazovala vysoké známky radiace, měla rozsáhlá vnitřní zranění a jedné z dívek chyběl jazyk. Jejich smrt nebyla nikdy objasněna, spekulovalo se o lavině, ale i o paranormálních jevech či UFO. V roce 2012 se pětice amerických studentů rozhodne vyrazit po stopách ruské výpravy a objasnit jednu z nejzáhadnějších tragédií minulého století. Jakmile se dostanou do míst, kde tehdy zahynuli jejich vrstevníci, začnou je pronásledovat podivné, děsivé události – a je jim stále jasnější, že tajemné síly, které na místě tragédie dřímaly čtyřiapadesát let, jsou znovu připraveny vraždit... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (367)

Radko 

všechny recenze uživatele

Prikláňam sa k MIMICovmu názoru. S jedinou výnimkou - príbeh strašidelný nebol. To sa Harlinovi nepodarilo. Podarilo sa mu urobiť jemne tajomný príbeh reznutý typickým ruským prístupom. Ten spočíva zhruba v týchto pravidlách: 1. Na nič sa nepýtaj. 2. Ak sa už pýtaš, riadne si pri tom vypi. 3. Vo všetkom má prsty armáda alebo tajné služby. 4. Väčšina stavebných objektov v Rusku - vrátane vojenských - pôsobí dojmom nedorobenosti, bordelárstva a fušerstva. Krásna príroda evokujúca odľahlé horské masívy Uralu plus vierohodne pôsobiaci ruský vidiek a jeho obyvatelia prispeli k mierne nadpriemernému hodnoteniu. ()

pornogrind 

všechny recenze uživatele

O téhle Uralské záhadě už toho mám docela dost přečteno. Proto vím že je spousta teorií co se tenkrát stalo. Tahle filmová teorie mi moc nevoněla. Koketování s Filadelfským experimentem je sice fajn, ale výsledek je tragickej. Přežil bych i to že se 3/4 filmu nic neděje. Ale ten WTF konec byl i na mě moc. Ty digitální mamrdi poslali všechno do kytek. ()

Reklama

LIVINGDEAD odpad!

všechny recenze uživatele

Nesnáším filmy, natočené stylem třepající amatérské kamery, kde je HOVNO vidět! A právě tento film je takto natočen. Prvních 50 minut, tedy 3/4 filmu se nic neděje. Expedice se balí, vyráží na cestu, sedí u ohniště a melou hovadiny, záběr na několikasekundový sex... pak střílení a všichni se rozprchnou. Kamera se třepe, je tma a vidíte.... Pak se objeví bunkr a začíná sci-fi, je 15 minut do konce filmu...objeví se portál, mutanti, vojáci....KONEC. Hrozná sračka! ()

Rex Mundi odpad!

všechny recenze uživatele

Táto príšernosť bola v kinách?! Katastrofa od začiatku do konca. Lepšie dialógy by napísal aj pacient po čerstvej lobotómii, postavy (okrem hystericky hyperaktívnej blondíny za kamerou) sa mi zlievali do jednej masy nesympatických idiotov a found footage mockumentary bolo klasicky otravné. Niežeby hy-hy bloncka bola menej nesympatická, iba som ju lepšie dokázala odlíšiť, lebo mala navyše aj najhnusnejší dabing. ()

S.Quentin QUALE 

všechny recenze uživatele

Rozhodně ne nejhorší FFko, které jsem měl tu čest vidět. Když už nic, jedná se o příběh podle skutečné události, která je více než zajímavá, takže vás (snad) donutí si i něco nastudovat. Vztaženo k tomuto se dá už jen spekulovat, jakým způsobem tvůrci filmu pojali zakončení, no já bych tipl, že poměrně svérázně, ale což, poškrabat na hlavě mě to donutilo. Jako další plus hodnotím zimní téma v horkým létě, které mě vždy potěší. I přestože se film rozjede až ke konci, kde si tvůrci asi vsadili na vlastní karty, nemám důvodu dávat podprůměrné hodnocení. 65% ()

Galerie (38)

Zajímavosti (6)

  • Holly (Holly Goss) ve filmu mluví o jediném přeživším Ďatlovovy výpravy, Pjotru Karovovi. Jméno je fiktivní, onen člověk se ve skutečnosti jmenoval Jurij Judin. Judin se od skupiny odpojil po několika dnech od započetí expedice kvůli chronickému revmatismu. Zemřel v roce 2013, v 75 letech. (Tristaver)
  • Film je natočený podľa skutočných udalosti, ktoré sa stali v roku 1959 jednej lyžiarskej expedícii. Hora, kde sa daná tragédia odohrala, bola neskôr pomenovaná na Dyatlov Pass. (Slunkoo)
  • Dodnes není objasněno, proč zemřelo 2. 2. 1959 v ruském pohoří 9 studentu výpravy. Událost zůstává jedním z největších tajemství 20. století. Vyšetřovatelé zjistili, že 6 lidí zemřelo na podchlazení a další 3 kvůli smrtelnému zranění které utrpěli (zlomená žebra, rozdrcená lebka, obličej bez oka a chybějícího jazyku byly příčiny smrti třech studentů). (ARI50)

Reklama

Reklama