Reklama

Reklama

Záhada Hory mrtvých

  • USA The Dyatlov Pass Incident (více)
Trailer 1

Film je inspirovaný skutečnými událostmi, které se odehrály v roce 1959 na Hoře mrtvých v severním Uralu, kdy  přišlo nevysvětlitelným  způsobem o život devět ruských studentů. Jejich těla byla nalezena jen ve spodním prádle, vykazovala vysoké známky radiace, měla rozsáhlá vnitřní zranění a jedné z dívek chyběl jazyk. Jejich smrt nebyla nikdy objasněna, spekulovalo se o lavině, ale i o paranormálních jevech či UFO. V roce 2012 se pětice amerických studentů rozhodne vyrazit po stopách ruské výpravy a objasnit jednu z nejzáhadnějších tragédií minulého století. Jakmile se dostanou do míst, kde tehdy zahynuli jejich vrstevníci, začnou je pronásledovat podivné, děsivé události – a je jim stále jasnější, že tajemné síly, které na místě tragédie dřímaly čtyřiapadesát let, jsou znovu připraveny vraždit... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (367)

LIVINGDEAD odpad!

všechny recenze uživatele

Nesnáším filmy, natočené stylem třepající amatérské kamery, kde je HOVNO vidět! A právě tento film je takto natočen. Prvních 50 minut, tedy 3/4 filmu se nic neděje. Expedice se balí, vyráží na cestu, sedí u ohniště a melou hovadiny, záběr na několikasekundový sex... pak střílení a všichni se rozprchnou. Kamera se třepe, je tma a vidíte.... Pak se objeví bunkr a začíná sci-fi, je 15 minut do konce filmu...objeví se portál, mutanti, vojáci....KONEC. Hrozná sračka! ()

MIMIC 

všechny recenze uživatele

Kvalita found footage filmov nespočíva v kvalite jednotlivých zúčastnených filmových profesií (napr. debaty o herectve sú absolútne irelevantné), ale jedine vo vierohodnej prezentácii udalostí. Buď konštatujete, že sa tomu uveriť dá alebo nie. Tajomstvo Hory mŕtvych je najväčšia záhada 20. storočia, lebo jej okolnosti sú také šialené, že sú prakticky nevysvetliteľné ani kombináciou všetkých známych interpretačných pokusov (na tunguzskú záhadu sa aspoň dá reálne aplikovať nejaká zo známych teórií). Vzhľadom na uvedené šialené okolnosti je šialene vyzerajúca vizualizácia príbehu zo súčasnosti celkom akceptovateľná a (ne)príjemne strašidelná. ()

Reklama

Jinny 

všechny recenze uživatele

Film není bez atmosféry, ale toho zabalení do sci-fi a hororových klišátek je škoda. Záhada smrti ruských turistů z roku 1959 má skoro jistě prozaičtější vysvětlení skládající se z paniky, umrznutí a pádu do nízké rokle, přesto ale autorská licence dovolovala prozkoumat řadu dramatických teorií. Jenže takhle... je Záhada Hory mrtvých jen další horor o přihlouplých amerických studentech. ()

Dzeyna 

všechny recenze uživatele

Jsem ohromena. Sice mě to tak hodinu příliš nebralo, ale vytrvala a čekala jsem, co se stane zajímavého. A také se tak stalo. Naprosto skvělá záhada o teleportu, která je zasazená do ruských pohoří, které jsou nehostinné. Herci jsou vybráni špičkově a je dobře, že každý má i svůj vedlejší příběh, nicméně celý děj je opravdu hodně poutavý a částečné rozuzlení je udivující. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

,,NAJDEME PRAVDU...“ /// Dobře, točím… - ne, nemíním tu zvracet nad ,,handycam“. Věděl jsem, že výprava po stopách záhady kolem skupiny Igora Daytlova bude ,,dokumentována“. A tak v klidu ,,držím“ při všech těch kecech, který jsou snad v každým takovýmhle kousku (to je Denise…; máš zbaleno?; … ta má kozy(fakt je má!)), ale nějak to začít musí. (Jen pro pořádek – v každým ne.) Záhada samotná je vcelku zajímavej materiál pro fantasii… (a pak zase ty kecy! Hádka o Yetiho, čurák ze dřeva - jako fór vole, vyřazenej…, vo čem taky chcete furt mluvit, že), takže čekám a čekám a konečně by se to mohlo hejbnout, když najdou ten volant vod žigulíka namontovanej na skále… Hejblo, bohužel výsledkem jsou čuráci v extrémních podmínkách, kteří by nepřežili ani návštěvu Disneylandu a příběhová fantasmagorie! A když si představím, jak tam prej furt někdo čeká na vysvobození… Harlin se dočista zbláznil! /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Páč nejen že jsem četl knihu ,,Of the Highest Rank of Complexity“, kterou v roce 1967 napsal Jurij Yarovoi, ale znám dokonce ,,The Price of State Secrets is Nine Lives“, kterou napsal Anatoly Guschin. 2.) Neustále přemejšlím, jak filmem pomoct zvýšit cestovní ruch. 3.) Thx za titule ,,retkvi“. /// PŘÍBĚH ** HUMOR ne AKCE ** NAPĚTÍ * ()

Galerie (38)

Zajímavosti (6)

  • Stany byly rozříznuty zevnitř, přičemž většina zimní výbavy byla pořád vevnitř. (ARI50)
  • Na tuto známou záhadu byl v roce 2014 natočen dokument Ruský Yetti: Zabiják žije, ve kterém se vyšetřovatel snaží objasnit tento dosud nejasný incident tím, že Dyatlovovu skupinu zabil Yetti, kterého postavy v tomto filmu také několikrát zmiňují. (Matared)
  • Dodnes není objasněno, proč zemřelo 2. 2. 1959 v ruském pohoří 9 studentu výpravy. Událost zůstává jedním z největších tajemství 20. století. Vyšetřovatelé zjistili, že 6 lidí zemřelo na podchlazení a další 3 kvůli smrtelnému zranění které utrpěli (zlomená žebra, rozdrcená lebka, obličej bez oka a chybějícího jazyku byly příčiny smrti třech studentů). (ARI50)

Reklama

Reklama