Reklama

Reklama

Poklidný předměstský život rodiny Barretových se začne pořádně otřásat v základech. V jejich domě se stane série nevysvětlitelných událostí a oni brzy zjišťují, že je pronásleduje smrtící a děsivá síla… (oficiální text distributora)

Videa (13)

Trailer 2

Recenze (408)

tron 

všechny recenze uživatele

Pokiaľ ste fanúšikmi sci-fi a zmierite sa s tým, že Temné nebo neprinesie nič nové, nemyslím si, že budete mimoriadne sklamaní. Aspoň ja som nebol a nielenže som sa párkrát zľakol (postava pri posteli), ale pri niektorých scénach som sa dokonca necítil dobre (húkanie alarmu uprostred noci, pozeranie bezpečnostných kamier). Mimozemšťanov uvidíte málo a skoro nič sa o ich plánoch/motívoch nedozviete. Mne to ale ak aj nevyhovovalo, tak mi to aspoň neprekážalo. A už konečne viem, prečo psy niekedy tak vystrájajú. Postavy priveľa rozumu nepobrali (zdá sa, že jediný plán otca, ako situáciu s mimozemšťanmi vyriešiť, je zohnať búchačku a vlčiaka, počkať, kým mimozemšťania v noci prídu, vykríknuť niečo ako „No poďte, vy hajzli!“, dva razy vystreliť a čakať, čo bude). ()

Omnibus 

všechny recenze uživatele

VAROVÁNÍ: komentář obsahuje implantáty S P O I L E R Ů mimozemského původu! Jo jo, tyhlecty únosy... To vždycky začíná slibně. Nejdřív jsem se tetelil blahem, krásně se bál i lekal. A u spousty rámečků, ze kterých zmizely fotky, mě opravdu pořádně zamrazilo. Všechno v cajku až do zjevení prvního E.T. V té chvíli si bohužel scénárista uprostřed noci odskočil na cígo na balkon, tam ho čapli emzáci a na své lodi na něm provedli pár vědeckých pokusů, včetně lobotomie. Zbytek scénáře podle toho taky vypadal. Maminka spatřila v dětském pokojíčku zrůdu, ale manžel jí převědčil, ať z toho nedělá zbytečně drama. To, že jejich synáček prochází zamčenými dveřmi jako duch, aniž by spustil alarm odbyli v duchu: ty děti, ty děti... Pak už to nebavilo ani jako komedie. Slintající vlčák (jasná vzteklina) byl dobrý nápad, ale zapad. A ani nerafnul některého ploskolebce do jeho latexové prdele (a pak zmizel z příběhu - asi skončil u emzáků v papiňáku :-). A ti emzáci taky nebyli zrovna Einsteinové. Asi zapomněli na to, že umí procházet zamčenými dveřmi a místo toho pracně vytáčeli vruty z bednění (a tím vytáčeli i mě). "Možná jsme ve vesmíru úplně sami a možná ne. Obě možnosti jsou stejně hrozné." Ale ještě hroznější je představa, že někde na druhém konci Mléčné dráhy právě teď nějaký zelený debil natáčí podobnou (původně slibnou) ptákovinu o nás lidech, plnou nelogičností. Takže: jedna hvězda za tu působivou první část filmu a další dvě hvězdy za „Byla jsi zlobivá holka!“ a za tu první pusu. Už jen kvůli téhle boží scénce nakonec přece jen nelituji peněz za lístek do kina.  P.S. Do vás vložené implantáty se nepižlají doma! S tím se chodí k obvoďákovi ;-) ()

Reklama

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $3,5miliónaTržby USA $17,418,667Tržby Celosvetovo $25,890,588Tržby za predaj DVD v USA $2,874,733 //počet predaných kusov 192,186║ režisérsky snaživé, tajomná atmosféra tam je, príbeh v norme, pripomenie to staré dobré časy keď frčali Akty X /50%/ ()

Dellamorte 

všechny recenze uživatele

Ak sa bude niekto pokúšať nahlodať mi vizuál , že nič podobné tu už nebolo - tak mu rozrthhám hrrudník , vysypem soľ a zalejem octom. Vykrádaćka ( nenapadne ti AmitiShun ??? ako ... z kni-hony. Parchant bol nebezpečný, ako voš na chlpe zatúlaéhho psa. Emotívne sranda a nie, ale doslovné pohrávane s dváckou trpezlivosťou a ako bonus -herecké prehrávanie. ( viem si totiž predstaviť keby to spáchal režisérsky talent). Bodík za cover a bodík za pár neurážajúcich momentov )K tomuto námetu , myslím si / no nedúfam ).ze bolo povedané všetko, mimo toho že zaverčna scifi do rozbilo betonove plátno, ()

Hrabka 

všechny recenze uživatele

Vlažný začátek, úderná prostřední část, podivné závěrečné dění. Určitě to není špatný horor, má to výborné momenty, které dokáží vyděsit (u jedný lekačky jsem se skoro pos*al), a nápad, který taky celkem ujde. Největší problém bych viděl asi v příběhu, který se ve druhé polovině vydá takovým trochu chaotickým směrem a všechno to vyvrcholí závěrečnou urychlenou půlhodinkou. Navíc mimoni, kteří ze začátku působí opravdu strašidelně, v závěru ze své děsivosti trochu upustí, což je škoda. Nicméně se ale jedná o solidní hororovou podívanou, kterou bych zařadil mezi mírně lepší průměr. 60% ()

Galerie (28)

Zajímavosti (11)

  • Keri Russellovú, ktorá sa zvyčajne nezaujíma o žánrové filmy, zaujal tento projekt, pretože zobrazuje matku bojujúcu za svoju rodinu. (molcan2)
  • Tento film bol pôvodne zamýšľaný ako found footage. (molcan2)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno