Reklama

Reklama

Temný případ - Série 2

(série)
Krimi / Drama / Mysteriózní / Thriller
USA, 2015, 8 h 23 min (Minutáž: 56–86 min)

Tvůrci:

Nic Pizzolatto

Kamera:

Nigel Bluck

Hrají:

Colin Farrell, Vince Vaughn, Rachel McAdams, Taylor Kitsch, Kelly Reilly, Ritchie Coster, David Morse, Christopher James Baker, Ronnie Gene Blevins (více)
(další profese)

VOD (1)

Epizody(8)

Obsahy(1)

Temný případ se vrací na HBO s novým hereckým obsazením i novou kauzou, jež se odvíjí na pozadí vyprahlé kalifornské krajiny. Bizarní vražda svede dohromady tři policisty a zločince, kteří se ve snaze najít pravdu a vykoupení musí vymotat z pavučiny konspirace a zrady. Colin Farrell ztvárňuje postavu kompromitovaného detektiva Raye Velcora z fiktivního průmyslového městečka Vinci poblíž Los Angeles, který zároveň stojí na opačných stranách zákona. Vince Vaughn se představí v roli kariérního kriminálníka Franka Semyona, jemuž hrozí, že ztratí vybudované impérium, když nečekaná vražda obchodního partnera převrátí jeho plány na poctivé podnikání naruby. Pokud jde o korupční praktiky, nejbližším spojencem Franka je jeho morálně rozpolcená žena, bývalá herečka Jordan (Kelly Reillyová). Rachel McAdamsová hraje nekompromisní šerifku Ani Bezzeridesovou, jejíž rázná povaha a netradiční etika jí často staví proti systému. Ve hře je také válečný veterán a důstojník kalifornské dálniční hlídky s problematickou minulostí Paul Woodrugh v podání Taylora Kitsche. Ten objeví místo činu vraždy, což spustí vyšetřování zahrnující tři odlišné policejní týmy, několik kriminálních konspirací a miliardy dolarů. (HBO Europe)

(více)

Recenze (213)

oLí 

všechny recenze uživatele

Nakonec na dva zátahy, stejně jako první série. Kvůli ní to tady dvojka pěkně vodsrala, budiž.. i mě se první série líbila víc. Ale tohle jde svou vlastní cestou, nesnaží se to být klonem výborné zmiňované jedničky a to je u mě za velký plus. Nejvíc to táhnou herci, zápletka je slabší, ale charaktery a jejich představitelé to je lahůdka panečku... Farell je strašnej frajer, Vaughnovi tahle vážná role sedla až doprdele, Rachel hraje tu svou trosku co se nevzdává na jedničku, Taylor Kitch je cukrouš a Kelly Reilly strašně sexy a naprosto oddaná žena... Po pátou epizodu je to na pozlacený 3*, ale poslední tři epizody jsou brutus a při závěrečný písničce ( skvěle vybraný, stejně jako u jedničky ) jsem byl totálně rozsekanej, stejně jako u jedničky. Takže za 4* a 8/10 ()

malylada 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Hlavních hrdinů je mnohem více a dalo se tušit, že vztahy mezi postavami budou více diváka vtahovat, než samotný příběh. Všichni předvádí špičkové herectví a klobouk dolů před Colinem Farrellem, který svojí roli zvládl prvotřídně jako McConaughey v první sérii a Vince Vaughnem v roli mafiána. Především Vince exceluje a vážnější role mu opravdu sedí, až je škoda ho vídat převážně v komediích. Samotná zápletka se tolik nevrývá pod kůži, neboť v některých momentech působí béčkově a je z jiného ranku, než by po první sérii kde kdo čekal. Od druhého dílů se rozbíhá především pestré drama, kdy každá postava řeší své problémy a celé to graduje do finále, které drtí uvnitř emoce každého diváka a rozhodně po této stránce předčí první sérii. Vizuálně odlišný koncept, technicky opět perfektní a akční scény působí až brutálně realisticky. Hutnou atmosféru, byť jinak se podařilo zachovat a i tato série se může řadit k vůbec nejlepším seriálům. Úvodní písnička je naprosto boží !!!.......90% ()

Reklama

T2 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

2.Séria má výborných hercov ako je Farrell, McAdams, Vaughn, či dokonca Taylor Kitch čo to dá ale na druhú stranu zas príšerných priemerných režisérov na čele s Justinom Linom. Tam to teda trpí rapídne, detektívny príbeh prevažne vyznie tak polovičato, nežistne skoro až sucho, grády tomu dodá len spomínané herecké obsadenie. Nie-happyend záver to dáva až nečakane dosť dole, tam to dosť škodí. Sklamanie. /65%/  ()

VanTom 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Výměna prostředí za betonové průmyslové město Vinci, Kalifornie, a kompletně nové postavy (tentokrát dokonce 4 hlavní), každá se svými vlastními démony a traumaty, razantně pootočily také vyznění temného případu vraždy podnikatele napojeného na špičky místní zkorumpované politiky a podsvětí. Přestože jsem se ve jménech ztrácel, přišel mi klasičtější, přímočařejší a (až na neuspokojivý fatalistický závěr) vtahujícnější i diváčtější. ()

hroubek 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

S02 - První řada se hned po odvysílání stala skoro kultovní a její tvůrci s herci byly vynášeni do nebes. A pak přišla druhá řada. Řada, které je pro spoustu hardcore fanoušku první řady kontroverzní, rozporuplná, nudná, zdlouhavá, nic neříkající a jiná. Nic Pazzolatto udělal to nejlepší co mohl, a rozhodl se, že podruhé do stejné řeky nevstoupí. Druhá řada je totiž ve všem jiná a spoustu fanoušků to nemůže rozdýchat. Postavy nejsou tak sympatické, samotný případ není, tak zajímavý, žádná konspirace není tolik zajímavá a ke všemu je tam dost logický chyb. A pak je tu druhá strana mince, kde je jasně vidět, že to Pizzolatto udělal zcela naschvál. I když, jsem byl hodně spokojený, tak občas jsem musel dát odpůrcům druhé řady za pravdu, že dialogy a logika nebyly zrovna nejsilnější. Co se týče herců, tak tam je to hodně složité. Někomu se jejich výkon líbil a někdo v tom viděl jasné přehrávání. Colin Farrell je nejlepším hercem druhé řady, mám nejzajímavější postavu a příběh a rozhodně je to zajímavá postava od začátku do konce a Farrell jí zahrál skvěle. Rachel McAdams se mě dost líbila, a svojí postavu zvládla velmi dobře, škoda že nedostala více prostoru na nějaký flashback. Taylor Kitsch z mého pohledu nebyl špatný, jen jeho příběh byl dost průhledný a pro někoho nezajímavý. Vince Vaughn mě mile překvapil, jelikož jsem si ho v této pozici krásně užil, ale je pravda, že několikrát přehrával až to nebylo hezké, ale drsnou pózu jsem mu věřil. Kelly Reilly má méně prostoru, ale rozhodně ho využila na výbornou. Druhá řada má spoustu zajímavých scén, které jsou hodně atmosférické, ale taky má hodně pomalejších a někdy nudnějších, než byly v první řadě. Druhý Temný případ se mi hodně líbil a já od něho dostal něco jiného, než jsem čekal a za to jsem tvůrcům nesmírně vděčný, to že to pak neocení i jiný je věc názoru. ()

Galerie (77)

Zajímavosti (13)

  • V čase 44:24 sedí Ray Velcoro (Colin Farrell) a Ani Bezzerides (Rachel McAdams) na posteli a chytnou se za ruce. O záběr později se drží za ruce, ale prsty mají propletené, což neodpovídá detailu z předchozího záběru. (zalmalen)
  • Posledná epizóda 2. série má 87 minút a je najdlhšou z prvých dvoch sérií. (Stefan_M)

Reklama

Reklama