Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Největší korejská kriminální organizace 'Goldmoon' získává na moci. Velitel policejního oddělení Kang (Min-sik Choi) nařídí policistovi v utajení Ja-Seoungovi (Lee Jeong-jae), aby se zapojil do operace 'New World' a pomohl zničit 'Goldmoon'. Během plnění úkolu Ja-Seoung stojí před rozhodnutím, jestli se řídit rozkazy jako policista, nebo přeběhnout a zůstat loajální Jeong Cheongovi (Jeong-min Hwang), šefovi 'Goldmoonu'. (Redi)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (116)

Dragoni 

všechny recenze uživatele

Tichá melodie střídá nemilostrdný akt boje o usednutí na předsednické křeslo nejvetší a nejmocnejší korejské zločinecké organizace. New World je tichý, plný intrik i zvratů. První polovina slabší, drsná a divák čeká, kam se bude příběh sunout. Osobně bych uvítal, více informací a objasnění děje, z pohledu - co bylo před, ale i tak hodnotím jako velice povedené. ()

Cedr 

všechny recenze uživatele

Jak už zde bylo v několika komentářích řečeno New World je korejskou verzí mixu Infernal Affairs a Godfathera. A to verzí velmi povedenou. Dokonalé kvality Infernal Affairs sice New World nedosahuje ale skvělé charaktery, napínavý příběh a povedená filmařina (myšleno tuna vymazlených a velmi koukatelných záběrů) přesto bohatě stačí na to, aby si New World zajistil pzici jedoho z nejlepších asijských filmů posledních pár let. Co mi udělalo největší radost je, že film prakticky vůbec neobsahuje milostnou podzápletku, kterou autoři krimi/thrillerů mají tendenci vždy násilně do svých scénářů za každou cenu šroubovat. ()

Reklama

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Kvalitní Gangsterka! Pečlivě propracovaný příběh, skvěle vybudované vztahy s postavami jak kladnými tak zápornými,avšak stopáž 135 minut je celkem ubjíjejcí, akce je minimum a napětí se taky moc nedostavilo,což mě lehce zklamalo,ale na 4* to vytahuje excelentní scéna ve výtahu, kde si hlavní hrdina hravě s nožem poradí s 7 chlapy a to mi téměř vyrazilo dech ! 70% ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Svěží mafiánská vyvražďovačka, tentokrát z Koreje. Z té jižní pochopitelně. Napínavá, záživná, syrová, příjemně temná, prostě sexy. A s docela netradičním koncem, na který by hollywoodští, spoutaní jejich moralizujícími, státotvornými, rádoby výchovnými mantinely, nejspíš neměli koule. Oceňuju, že se tvůrci vyhnuli černobílení a žádná z hlavních postav filmu není úplně kladná, nebo úplně záporná (nepočítám samozřejmě šablonovité neutrální postavy s nulovým vlivem na děj, jako například těhotnou manželku). Třeba největší hajzl z celého filmu byl podle mě sekční šéf Kang, tedy policajt. Opravdu bezohledný samolibý kurva chlap. A abych se předvedl, jak umím skvěle kopírovat korejská jména, zmíním se i o dalších postavách. Lee Ja-sung mě svým xichtem celou dobu dost iritoval, pořád mi připomínal nějakou reálněsocialistickou kreaturu z nějakého sračkového Dietlova seriálu, takového toho uvědomělého slizáka, které hrál s oblibou Satoranský. Ta hnusná fízlovština z něj páchla na míli daleko. Ale v posledních záběrech jsem ho vzal na milost. Jung Chung byl zajímavější týpek, ale na můj vkus hodně velký kašpar a hodně nepravděpodobná, vyumělkovaná figurka. Takže mým největším oblíbencem byl zákonitě Lee Joong-gu, nemilosrdný drsňák s tvrdým pohledem a zabijáckým úsměvem, ryzí gangster každým coulem, zkrátka príma sympatický kluk, kterému jsem celou dobu fandil. ()

Atheas 

všechny recenze uživatele

Tak na tuto nádheru jsem se chtěl podívat roky. No a po dokoukání mám z toho hodně smíšené pocity. Je to poctivá gangster film ze vším všude, jen jsem asi tak nějak ale úplně nepronikl do té korejské mentality v gangsterském způsobu myšlení. Bylo mi to cizí, a dost často jsem nepobral proč postavy jednají tak jak jednají. ()

Galerie (43)

Reklama

Reklama