Reklama

Reklama

Šingeki no kjodžin

(seriál)
  • Japonsko 進撃の巨人 (více)
Trailer 3
Japonsko, (2013–2023), 36 h 45 min (Minutáž: 23–85 min)

Předloha:

Hadžime Isajama (komiks)

Hrají:

Romi Paku, Akeno Watanabe, Susumu Čiba, Unšó Išizuka, Hiroši Kamija, Júki Kadži, Juiči Karasuma, Tomokazu Sugita, Kódži Jusa, Minami Takajama, Hideaki Tezuka (více)
(další profese)

Série(4) / Epizody(89)

Lidé byli nuceni bojovat s obry o záchranu svého pokolení. Když se schylovalo k nejhoršímu, postavili několik měst pod ochranou mohutných zdí, které obři nedokázali překonat. Po jedno celé století si lidé za hradbami mohli oddechnout a žít v relativním míru, avšak odříznuti od okolního světa. Mír ale trval jen do dne, než jedno z těchto měst, obehnané zdí, Maria, bylo napadeno dosud nevídaným šedesátimetrovým obrem, kterému se ochranu města podařilo překonat. Ústřední postava příběhu Aren Jaegar se svou adoptivní sestrou Mikasou při útoku přicházejí o svoji matku a vydávají se vstříc nehostinému světu. (-Victor-)

(více)

Recenze uživatele fallanga k tomuto seriálu (2)

Season 2 (2017) (S02) 

Masakrální. Brutální. Emocionální. Akční. Kulervoucí. Jo, to bude to slovo, kterým bych popsal druhou sérii, jednoho z nejlepších anime vůbec. Kulervoucí. Po celkem pomalých prvních třech episodách, které sice byly dobré, ale v kontextu zbytku seriálu trošku zaostávají, přichází kulervoucí mela. Jeden příběhový zvrat za druhým, postavy umírají jako mouchy, všechny episody jsou extrémně emocionálně vypjaté, dříve vedlejší a dost ploché charaktery se dostávají do popředí a rozvíjí se, jak jejich backstory, tak jejich osobnosti, Kromě jedné, trošku upovídanější episody v druhé polovině vám to nedá vydechnout, pořád se něco děje, něco důležitého. Rozvíjí se mytologie světa a ačkoli dostáváme nějaké odpovědi, tak jsou zde stále mraky otázek. Slyšel jsem, že došlo k drobným úpravám v ději, konkrétně backstory jedné z postav je odhalena mnohem dříve, než v manze, ale nevadí mi to. Funguje to dobře. Celkově mě druhá série překvapila, pokud je to možné, tak je ještě lepší než série první. Výrazně zde ubylo epických proslovů, které jsem na první sérii miloval, ale ty, které tady jsou opravdu stojí za to (v tomto ohledu zazářil Erwin). Kromě CGI Collosal Titána je vše skvěle naanimováno a ten dokonalý soundtrack, který jsem tak miloval, je také zpět (včetně Linked Horizon). Celkově si asi nemám na co stěžovat. K první sérii jsem měl jedinou výtku a to bylo špatné použití statické animace. Statická animace zůstává, ale její využití je mnohem lepší. Podtrhuje ty heroické momenty, asi jako v pátém díle první série. Těším se na třetí sérii a mám takový pocit, že během čekání na ni, si tohle ještě několikrát pustím. Opravdu kulervoucí. SHINZOU WO SASAGEYO!!! ()

Season 3 (2018) (S03) 

Začátek třetí série trošku zpomalil, přidala se politika, na kterou jsem se celkem těšil, ale nakonec to byla dost nuda. Dozvěděli jsme se více o titánech, ale bylo tam překecáno, strašně se to táhlo, a co mi vadilo asi nejvíce, tak celý převrat byl hodně prvoplánový, skončil strašně rychle a chyběly mi nějaké akce protistrany, které by pořádně zamíchaly s Erwinovými plány. Positivní je, že jsme dostali nejlepší akci seriálu v podobě konfliktu Leviho a Kennyho. Co se týče druhé poloviny, tak návrat do Shiganshiny opravdu nakopával prdel. I tam byly chyby, koncept thunderspears je na mě až moc rušivý, například. Ale nemůžu tomu upřít, že to bylo nervydrásající a kulervoucí a přineslo to už značně potřebnou změnu konfliktu. Za mě 4 hvězdy, hlavně kvůli slabší první polovině. ()

Reklama

Reklama