Reklama

Reklama

Šingeki no kjodžin

(seriál)
  • Japonsko 進撃の巨人 (více)
Trailer 1
Japonsko, (2013–2023), 36 h 45 min (Minutáž: 23–85 min)

Předloha:

Hadžime Isajama (komiks)

Hrají:

Romi Paku, Akeno Watanabe, Susumu Čiba, Unšó Išizuka, Hiroši Kamija, Júki Kadži, Juiči Karasuma, Tomokazu Sugita, Kódži Jusa, Minami Takajama, Hideaki Tezuka (více)
(další profese)

Série(4) / Epizody(89)

Lidé byli nuceni bojovat s obry o záchranu svého pokolení. Když se schylovalo k nejhoršímu, postavili několik měst pod ochranou mohutných zdí, které obři nedokázali překonat. Po jedno celé století si lidé za hradbami mohli oddechnout a žít v relativním míru, avšak odříznuti od okolního světa. Mír ale trval jen do dne, než jedno z těchto měst, obehnané zdí, Maria, bylo napadeno dosud nevídaným šedesátimetrovým obrem, kterému se ochranu města podařilo překonat. Ústřední postava příběhu Aren Jaegar se svou adoptivní sestrou Mikasou při útoku přicházejí o svoji matku a vydávají se vstříc nehostinému světu. (-Victor-)

(více)

Videa (34)

Trailer 1

Recenze (187)

moviefreak 

všechny recenze uživatele

Novodobý anime blockbuster, ktorý doslova vykopal dvere pre anime do sveta!!! 10 rokov napätia, wtf momentov, skvelých nezabudnuteľných momentov, animácie, ktor mi často krát ustrelila dekel, a ako bonus peckoidný soundtrack ku každej sérii. Anime/manga, ktorá spojila fanúšikov zombie a mecha v originálnom podaní. Áno, MAPPA seriál zmenila k horšiemu, ale hlavne preto, že aj manga je takto "odporne" kreslená. Škoda toho CGI, ale chápem, MAPPA je momentálny kráľ anime a nestíha.. A Eren? Najväčší frajer medzi antihrdinami, ktorý sa obetoval a stal kvôli svojej láske, priateľom, družine a vlasti - masovým vrahom. Verím, že až opätovným pozretim celej série odznova ľudia ocenia aké veľkolepé a od začiatku premyslené veľdielo bolo Attack On Titan. Ďakujem. ()

Kothy 

všechny recenze uživatele

Na doporučení jsem zkusil i tohle anime. Není to špatné, ale nejsem moc anime fanda. Nakonec jsem změnil názor. Po pár dílech se to rozjede a dost mě to chytlo. Určitě se těším na další díly a prohloubení mytologie. 1. série se nakonec dost rozjede. Dozvíme se pár nových informací o obrech, ale zbytek se dozvíme až později. Seriál s každou sérií graduje a až ke konci se dozvíme vše o historii lidí a titánů a proč vlastně spolu válčí. Vše začne dávat smysl a my se podíváme i mimo ostrov. V seriálu jsou super zvraty a neskutečně promakané akční scény. Nebojí se zabíjet postavy a má to fakt grády. Některé bitvy se roztáhnou i na několik dílů. Je tam pár časových skoků, takže postavy během seriálu celkem zestárnou. Jsem vážně zvědavý, jak to celé skončí. "Nepijte to víno!" ()

Reklama

prome 

všechny recenze uživatele

Nebýt hlavní postavy (Eren), na kterou jsem byl v prvních cca deseti dílech naprosto alergický, tak bych hodnotil lépe. Svoji otravností mi připomínal postavu Rekiho z Claymore. Divím se, že jsem pokračoval a sledoval to dál. Ještěže jsem to udělal. Příběh poté upoutá a člověk se baví u akčních scén, které jsou sice udělané hlavně na efekt a občas moc logiky nepoberou, ale ve výsledku to vůbec nevadí. Na postavu Erena jsem si stejně nezvykl, ale najdou se jiné postavy, kterým divák začne fandit. Další řada bude až za dlouho, tak je načase číst mangu. ()

Jane18CZ 

všechny recenze uživatele

Jak tahle šulínovina může mít 85% a být 206. nejlepším seriálem... to už tady máte všichni dočista vypatlaný mozky? Prvních cca 10 dílů super. Zajímavý příběh, postavy se jakž takž někam posouvaly, ale pak to šlo pomalu ale jistě do háje. Banda rádoby vojáků, která neumí nic jiného než jen fňukat a brečet dalších 10 dílů včetně rádoby komandérů... příběh o ničem, plácání se v kravinách.. stupidní konverzace, stupidní postavy bez mozku. Za 100 let se tam nenaučili o titánech ani hovno.. Ne, tohle je prostě krávovina! Po první sérii končím a to jsem se musela držet zuby nehty, abych to vůbec dokoukala. I ti titáni vypadají naprosto směšně! 25% ()

SonGokussj 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

On chce. Fakt se snaží. Fakt si to přeje. Ale prostě se mu to nevede :-D Toď tak rekapitulace celé první série Shingeki no Kyojin z pohledu hlavní postavy - Erena :-) Velmi zajímavý námět, člověka v průběhu koukání začne napadat mnoho věcí, spojí si konexe, chování postav, příběh se vyvíjí jak v přítomnosti, tak i v minulosti. To se mi tady líbí. Terminátor i Mozek po boku ukecaného ufňukance jen podpírají pár scén, avšak snaží se žít i vlastním životem. Hodnocení bych viděl tak na 3*, zlatý střed 50%, ale musím uznat, že je to zajímavé. Je to hodně zajímavé, jejich svět má hluboké kořeny, zvyky, všechno tak nějak sedělo a i když to nebylo dokonalé, přistihl jsem se, že si tuto show užívám - a o tom to je :-) Někdo si užívá Rosario to Vampire, někdo ujíždí na K-ON a já mám tím pádem právo na to říct, že Shingeki no Kyojin bylo velkým překvapením (ať už první zklamání, nebo pozdější zlepšení) roku 2013. Za mě 75% ()

Galerie (3 257)

Zajímavosti (51)

  • Epizoda obsahuje velmi málo doprovodné hudby. Zazní pouze dvě skladby – přibližně v polovině epizody a v jejím závěru. (Myslivir)
  • Autor předlohy, Hajime Isayama, dostal nápad na vytvoření Titánů v kavárně, kde dříve pracoval. Potkal tam opilého zákazníka, který nebyl schopen komunikace. Tehdy si uvědomil, že lidé jsou nejděsivějšími nepřáteli. (fallanga)
  • Isayama prohlásil, že Erwinovou dětskou přezdívkou bylo "obočí". Ve 104 tréninkové četě měl Eren přezdívku "sebevražedný parchant". (fallanga)

Reklama

Reklama