Reklama

Reklama

Šingeki no kjodžin

(seriál)
  • Japonsko 進撃の巨人 (více)
Trailer 2
Japonsko, (2013–2023), 36 h 45 min (Minutáž: 23–85 min)

Předloha:

Hadžime Isajama (komiks)

Hrají:

Romi Paku, Akeno Watanabe, Susumu Čiba, Unšó Išizuka, Hiroši Kamija, Júki Kadži, Juiči Karasuma, Tomokazu Sugita, Kódži Jusa, Minami Takajama, Hideaki Tezuka (více)
(další profese)

Série(4) / Epizody(89)

Lidé byli nuceni bojovat s obry o záchranu svého pokolení. Když se schylovalo k nejhoršímu, postavili několik měst pod ochranou mohutných zdí, které obři nedokázali překonat. Po jedno celé století si lidé za hradbami mohli oddechnout a žít v relativním míru, avšak odříznuti od okolního světa. Mír ale trval jen do dne, než jedno z těchto měst, obehnané zdí, Maria, bylo napadeno dosud nevídaným šedesátimetrovým obrem, kterému se ochranu města podařilo překonat. Ústřední postava příběhu Aren Jaegar se svou adoptivní sestrou Mikasou při útoku přicházejí o svoji matku a vydávají se vstříc nehostinému světu. (-Victor-)

(více)

Recenze uživatele Hedy k tomuto seriálu (2)

Šingeki no kjodžin (2013) 

Slyšel jsem samou chválu. Seriál vypadá že bude absolutně dokonalý. Jak by někdo mohl pokazit příběh kde jsou obří monstra co se dokáží regenerovat? Jak by to někdo vůbec dokázal? Bohužel nezkušený ťaman toto dokázal. Z nějakého poškozeného potratu se vyvalila skupina potracených obříků kteří s radostí žvýkají člověčinu. Nejsem nijak náročným divákem. Nijak by mi nevadilo kdyby se skupina patnácti metrových monster mlátila třeba pět dílů, dala si půl dílu pauzu a souboj si znovu na pět dílů zopakovali. Místo toho se koukneme na hentai kde je celý jeden díl o tom jak hlavní hrdina sedí na místě a ke konci dílu vstane ze země (nedělám si prdel). Nebo celý jeden díl o tom jak prostě uklízejí. Mezi tím na sebe řvou div to sousedům nerozbije okna. Bohužel to jejich řvaní je o tom co už člověk dávno ví. "Hej běží na nás obří Titán". "Ale ne o tom musíme nesmyslně kecat a vést samostatné vnitřní monology dvacet minut". Takovým způsobem asi řeší problém v seriálu každá postava. Tvůrce se očividně rozhodl vydat se jiným směrem a asi si říkal že nikoho nebude zajímat dlouhá bitva mezi dvěma obry. Asi si myslel že divákům se bude líbit jenom kecání mezi postavami o ničem. Člověk by mohl přeskočit deset dílů a i přes to by mu nic z děje neuteklo. Tenhle seriál se vleče pomaleji než hovno při zácpě se zašitou prdelí. V dnešní době vezmou fandové anime všechno ať už je to sebeukecanější hovadina. Jedna hvězdička za skvěle promrhaný potenciál. ()

Season 2 (2017) (S02) 

Mnohem lepší než předešlá série. Důvod proč je lepší než série číslo jedna je jednoduchý. Je to dvakrát kratší takže je tam dvakrát méně kecání o ničem. I přes to se postavy často uchylují ke zbytečnému žvatlání o ničem nebo naopak žvatlání o tom co se zrovna děje. My všichni vidíme že po vás hází ostatní obry, že jedete na koních, že musíte bojovat atd. Není nutné vždycky začít několika minutový rozhovor na téma o tom jak chce všechny zabít a jak musejí někoho zachránit. Horší situace nastává v době kdy je nutné ukázat rozhovor tří skupin otravných, uřvaných kreténů o té stejné věci. Ještě horší je fakt že celá série začne až někdy pátým dílem. Všechny ostatní díly jsou absolutně zbytečné a o hovně. Shrnutí prvních čtyř dílů je takové: Obří potraty se dostanou za zdi. Skupina lidí co jde varovat všechny vesnice je uvězněná skupinou těch přerostlých fetusů, na rozvalinách starého hradu. Mezitím se koukáme na jakýsi pseudolesbický vztah dvou dívek a prozkoumáváme taje absolutně zbytečné retrospektivy o ničem. Musím se také zmínit o tom že většina seriálu je o ničem. Navíc se dostáváme k dalšímu problému jménem charaktery. Máme zde hlavního protagonistu který nemůže vydržet minutu bez toho aniž by zařval každému do ksichtu jak vyvraždí všechno co je větší než dva metry. Dále je tu ťamanka která by pro něj strčila hlavu do kravské prdele. Nejhorší je ale blonďatý transvestita který všechno co tihle zažijí, komentuje tak dlouho a tak otravně jak je to jen možné. Kvůli tomu že byl děj trošku svižnější a byl trošku o něčem tak dávám nejhorší možné dvě hvězdičky. ()

Reklama

Reklama