Reklama

Reklama

Paranormal Activity: Prokletí

  • USA Paranormal Activity: The Marked Ones (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Jesse (Andrew Jacobs) právě dostudoval střední školu a ocitl se na prahu typické prázdninové nudy. Během zoufalého hledání jakéhokoliv rozptýlení uslyší z větrací šachty podivný hluk z bytu o patro níž. S kamarádem „pošlou na průzkum" zapnutou videokameru, která zaznamená bizarní rituál. Z bizarního se stane děsivé, když obyvatelka onoho bytu náhle zemře a vzhledem k přítomnosti policistů na místě činu rozhodně ne přirozenou cestou. Zvědavost u kluků zvítězí nad pudem sebezáchovy a policejním páskám navzdory se rozhodnou sousedčin byt prohlédnout. Jako suvenýr si Jesse z expedice odnese podivné kousnutí, po kterém už jeho život nikdy nebude stejný jako předtím. Stejně jako životy těch, kteří se mu budou snažit pomoci. Podle režiséra Christophera Landona, který má na svědomí scénáře předchozích tří dílů, je toto volné pokračování jakýmsi bratrancem slavné hororové série. Do té doby fádní a nezajímavý osud hlavního hrdiny se vinou jeho zvědavosti nečekaně protne s tragickou historií postav předchozích dílů. Od tohoto protnutí vše půjde už jenom z kopce a na divácích bude, aby prudký nával filmového děsu přežili až do konce. (Cinemart)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (247)

Duoscop odpad!

všechny recenze uživatele

A je to tady. Naprosto podprůměrný film, který zaujme jenom názvem - a na to tvůrce sází, protože jinak by na to nikdo nešel. Pořád jenom čekáte na nějakou lekačku, na něco, na čem stavěly předchozí díly. Ale nic takového nepřichází a tak si musíte těch 84 minut prostě přetrpět. Uvidíme co provedou s dalším dílem. ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Když už nic jiného, tak to alespoň - na rozdíl od posledního dílu - není nuda. Hrdinové jsou dva puberťáci, kteří vyvádějí vcelku zábavé blbosti, pak nastoupí na scénu démon a stará se o zábavu on. Dává o sobě vědět často a poměrně intenzivně, takže žádné nekonečné čekání na Godota se tentokrát nekoná. Strašidelné to ale bohužel není skoro vůbec, neustálé natáčení se na kameru i ve vypjatých situacích svou nepřesvědčivostí už kolikrát vyloženě bije do očí a se scénářem si Landon mohl dát taky trochu více práce. Stále mě však baví zdejší mytologie a zajímá mě, co se z toho všeho vyklube dál. ()

Reklama

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Jedno se musí sérii Paranormalních Activit nechat. Z pro mne jinak nepříliš zajímavé found footage sérky se stala doslova mnohamilionová dolarová mašinérie, která perfektně namastila kapsy svým tvůrcům (stalo se tak u všech předchozích dílů). Čehož si byl Christopher Landon vědom a už se nespokojil pouze s rolí scénáristy. Tentokrát sám usedl do režisérského křesla a nehodlal nechat slíznout veškerou smetanu někoho jiného. Vždy se totiž najde dost zoufalců (nadšenců), které bude jeho upadající tvůrčí představivost bavit a vrazí peníze do každého dalšího dílu. Sám jsem si od toho však příliš nesliboval, protože osobně nepatřím a nikdy patřit ani nebudu mezi příznivce P. A. I tentokrát jsem byl však alespoň v koutku duše zvědavý, kamže se příběh posune a zda se opět dočkám vyřešení alespoň několika otazníků (z té záplavy), kterých se mi během předchozích dílů urodilo v hlavě nespočet. Hold i tentokrát jsem nakonec odešel spíše zklamán, přestože to vyložená katastrofa nebyla. Především se mi líbila změna prostředí (místo klasické americké rodinky tu byla hispánská komunita) a fakt, že ze začátku tento díl spíše připomínal komedii, nežli horor. Hlavní dvojice kamarádů byla pěkně prdlá na hlavu a díky tomu se staneme svědky několika úsměvných momentů. Navíc tu už nemáme statické kamery umístěné v každé místnosti, ale chlapci si museli vystačit jen s ruční videokamerou, kterou měli neustále v ruce. Což se ovšem dočkalo i jisté kritiky, protože jí měli i v takových situacích, kdy by jí ostatní jednoduše zahodili – což vypadalo dost nereálně. Mírný náznak výskytu ponuřejší atmosféry nastal v okamžiku, kdy se chlapci pustili do šmírování staré Any. Tahle cáklá babka nejenomže ukrývala pod podlahou nejedno tajemství, ale dočkáme se díky ní i trochu té „nahoty“, což moc lidí samozřejmě neocení, ale jde prozatím o jediný díl, kde se objeví nahé ženské těla. Klidně bych se však bez této perličky obešel. To přiznávám bez mučení. Jak čas plynul, přišly na řadu i lekací scény, které ovšem příliš ostřílených diváků nevyděsí. ()

ivishka odpad!

všechny recenze uživatele

A zase jsme někde naprosto jinde, než to skončilo. V nějaké mexikánské čtvrti, která naprosto nesouvisí s příběhem (který už tak mám docela pomotaný v hlavě) z minulých dílů. Když opomenu pár škaredých xichtů a asi dvě zajímavý lekačky, tak mi z tohoto dílu zbyl jen nudný nekvalitní materiál s nějakými třemi puberťáky. Už si začínám zvykat, že ve všech hororech postavy vlezou všude a hlavně tam, kam by to normálního smrtelníka ani nenapadlo. Taky si začínám zvykat, že číst z nějaké magické knihy a kreslit podivné znaky je taky normálka. Na co si ale nezvyknu je naprostá absence hororového napětí a kvůli naprosté nenávaznosti na jiné díly také (sice nepředvídatelný) naprosto nelogický konec. U mě rozhodně tento díl neprošel. BTW: Nechápu proč se točí další díl.. ()

Marsik 

všechny recenze uživatele

Jakožto skalní fanda série PA, jsem si nemohl samozřejmě i tento díl nechat ujít. Z počátku se to zdálo spíše jako přihlouplé domácí video dvou puberťáků, postupem času se z toho začal vyloupávat solidní duchařský horor, kde jsem se párkrát dobře lekl. Čekal jsem totální průser, ale nakonec to nebylo špatné. 65% ()

Galerie (20)

Zajímavosti (10)

  • V pokladnách severoamerických kin diváci nechali 32,5 milionu amerických dolarů, součet celosvětových tržeb pak dosáhl 90,9 mil. (NIRO)
  • Protože se výroba o pár měsíců protáhla (natáčení skončilo až koncem července), nebylo možné stihnout původně plánovanou premiéru filmu na americký svátek Halloween, kdy měly premiéru i ostatní díly. Jedná se tak o jediný díl série, který byl do kin uveden až v lednu. (SidneyP)
  • Jedná se o první díl série, ve kterém aktéři filmu drží po celou dobu kameru v ruce. (MikeCool)

Reklama

Reklama