Reklama

Reklama

Případy 1. oddělení - Série 2

(série)
Česko, 2016, 8 h 26 min (Minutáž: 62–65 min)

Hrají:

Ondřej Vetchý, Bolek Polívka, Petr Stach, Filip Blažek, Miroslav Vladyka, Miroslav Hanuš, Igor Chmela, Ondřej Malý, Sabina Remundová, Jan Meduna, Igor Bareš, Zuzana Zlatohlávková, Roman Luknár (více)
(další profese)

Epizody(8)

Recenze (39)

ArthasKarfa 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Podobně jako první série, velmi zábavná, dynamická a logická záležitost, která i díky skvělému obsazení baví a nechá vás přemýšlet o pachatelích a trestných činech během celého dílu. Velmi děkuji za takové seriály a zobrazení policejní práce bez velkých přikrášlení s její nudnou realitou i dílčími úspěchy celého vyšetřovatelského týmu. ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Druhá řada seriálu za tou první nikterak nezaostala, přestože se tvůrci v ještě větší míře věnovali mezilidským vztahům na oddělení. V předchozí sérii mě zrovna tohle bavilo nejméně, ale protože byl Miroslav Hanuš v roli Josefa Korejse tak dokonale slizký, začala se mi zamlouvat i tato součást seriálu. Řešené případy už byly přece jen mladšího data, a byly tak pro mě živější, což mě sice často připravovalo o moment překvapení, zároveň jsem si ale mohl více užít pohled scénáristů na to které vyšetřování. Abych to shrnul; tvůrci seriálu mě ani na druhý pokus ničím neodpustitelně nezklamali, několikrát si u mě naopak šplhli, a já tak zůstávám spokojeným divákem. / Poučení: Vadí ti spolupracovník nebo nadřízený? Zařiď mu služební postup. ()

Reklama

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

"Pomůže ti Dušan. Až to zanese do plánu." Tak o tom druhá série je. Mjr. Vrána je se svou pečlivostí zkrátka naprosto dokonalý, mjr. Korejs svou velitelskou povýšeností mě dokázal skvěle pobavit a to ostatní bylo na obdobné úrovni jako první série. A jelikož jsem v prvním případě zaokrouhloval dolů, tak na druhý pokus bych to udělal naopak, ale tentokrát to není potřeba. ()

Lachtaan 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Druhá řada nejlepšího krimiseriálu tuzemské tvorby od Revoluce se v jádru příliš nemění od té o dva roky starší, přesto mě ne všechny případy dokázaly stoprocentně ohromit a většina spíš vyšla na nižší než maximální hodnocení. S tím jde ruku v ruce i finální dojem, jsem ovšem velmi zvědav, jak se vyvedl letošní pokus o navázání po letech s pár obměnami. [viděno v iVysílání] ()

fabecc1222 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Druhá řada je pro mě dost možná vrcholem TV tvorby za posledních mnoho let. Oproti první řadě přidává nový prvek v podobě případu, který se prolíná hned několika díly, a ovlivňuje i některé kriminalisty. Mimoto sledujeme také postupně vzrůstající napětí až válku mezi Korejsem a Kozákem, kdy oba dva postupně získávají body na svou stranu, aby nakonec vše dobře dopadlo v původně plánovaném konci celého seriálu (Nebo teda nakonec nebude happy end? Uvidíme ve třetí řadě...). Jako nová tvář se objevuje Igor Chmela v podání Dušana Vrány, který je takovým protipólem k již zavedeným postavám, a ukazuje zas trochu jinou tvář kriminalistiky. Faktem zůstává, že chválit tvůrce, jak dobře vystihují policejní práci, a všechny její strasti, je vážně nošené dříví do lesa, a všechny pochvaly byli již na mnoha místech několikrát zopakovány. Druhá řada ještě přidává bonus v podobě několika výborně odehraných epizodních rolí (Javorský, Kozub). ()

Galerie (202)

Zajímavosti (50)

  • Vražda, která se stala předlohou epizody, se odehrála v červenci 1999 v pražském Karlíně. Po shromáždění důkazů byl do vazby vzat advokát, který měl kancelář hned vedle zavražděné advokátky a měl k ní blízký vztah. Ve vazbě se pak muž, který před rokem 1989 pracoval pro komunistickou StB, pokusil o sebevraždu, když se podřezal sklíčky z rozbitých brýlí. Tenhle pokus byl však demonstrativní. Napodruhé to však obviněnému už vyšlo – v pankrácké vazbě se oběsil na prostěradle. (sator)
  • Během minutového rozhovoru Václava Plíška (Boleslav Polívka) a šoféra Fleryho zazní slovo „řešit“ v různých podobách celkem 11krát. (jeffLebowski)
  • Plíšek (Bolek Polívka) říká o matce poškozeného: „To, co předvádí, je opičí láska,“ jenže z předchozího výslechu bylo zřejmé, že matka se o syna vůbec nezajímala a nic o něm nevěděla. Opičí láska je pravý opak, jedná se o přehnanou fixaci rodiče na dítě. (sator)

Reklama

Reklama