Reklama

Reklama

Trůn egyptského vládce obsadil nemilosrdný bůh temnoty Set (Gerard Butler). Kdysi mírumilovné a prosperující impérium se kvůli němu zmítá ve válce, chaosu a strachu. Setově krutovládě si troufá vzdorovat jenom hrstka odvážných povstalců. Překvapivé spojenectví s cílem zastavit Setovo řádění nakonec uzavřou obyčejný zlodějíček Bek (Brenton Thwaites) a mocný bůh Horus (Nikolaj Coster-Waldau). Jejich dech beroucí dobrodružství a boj proti Setovi a jeho krvežíznivým poskokům je zavede do podsvětí i na nebesa. Smrtelník i bůh musí projít zkouškami odvahy i obětavosti a postavit se monstrům, o kterých smrtelník do té doby pouze slýchával. Jinak nebudou mít nejmenší šanci nakonec zvítězit. (Bontonfilm)

(více)

Videa (18)

Trailer 4

Recenze (718)

-OverLord- 

všechny recenze uživatele

Na tohle téma už bylo natočeno hodně filmů, a to mnohem lepších. Film je to dobrý, dobře se na něj dívá a děj odsýpá. Nenabídne ovšem nic nového, protože většinu už jste viděli někde jinde. To z něj dělá jeden z těch bijáků, kterej nijak zvlášť nenadchne, ale taky vůbec neurazí. Nicméně to trochu ukazuje, že z tohohle tématu už se toho moc vycucat nedá. U dobrodružného filmu bych čekal mnohem výraznější výpravu, ale tady bije do očí zelené plátno a všechno se zdá až moc předigitalizované. ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Opulentní fantasy pohádka s parádními herci a neskutečným drajvem. Ultrazáporný Butler si vychutnává každou větu a hláškující duo Thwaites/Coster-Waldau taky není marné. Elodie Yung je proklatě hot a jako bohyně lásky více než vyhovující. Akce jak z videohry, ale často nápaditá a střídá CGI prostředí (džungle/poušť/podsvětí) dost často, tak nestíhá omrzet. Fajn překvápko a rád se mrknu znovu. Proyas zvládá i pohádky. P.S: Děda Rush válí. Nejsem jeden Bůh, jsem všichni bozi! ()

Reklama

Ainy 

všechny recenze uživatele

U Horova oka! Tak si Amíci opět uplácali příběh podle sebe. Co na tom, že větší kravinu svět neviděl (i když možná viděl, ale momentálně mě nenapadá žádné přirovnání) a s největší pravděpodobností díky tomu, že oni nezavadili svým pohledem alespoň o google, kde by se dočetli o egyptské mytologii, o historii Starověkého Egypta. Jediné, co jim něco říkalo, byla jména. S těmi si pak škodolibě pohráli a zplodili sice vizuálně ohromující, velkolepou, výpravnou, akční hru plnou ohně, ale zakládající se pouze na fantazii tvůrců. Mnohdy jsem jen nevěřícně kroutila hlavou, a to i díky přehnaným digitálním efektům. ()

lamps 

všechny recenze uživatele

Důkladná lekce z přemrštěných ambicí a defektu přepáleného vizuálu na charakter diváckého prožitku. Málokterý soudobý film ve mně tak rozvířil dilema, zda-li Hollywood od diváků požaduje, aby šli na jeho drahé, vysoce marketingové produkty do kina kvůli tomu, o čem vypovídají, nebo proto, jakým způsobem vypovídají - Bohové Egypta od (dříve) áčkového režiséra aplikují na zformování dějové kostry obrovské množství klišé a žánrové jistoty, jen abychom si mohli bez přemýšlení užít vzhledem k hodnotě rozpočtu neadekvátně vyhlížející efekty, neemocionální bojové či romantické vsuvky, dvě slavné herecké tváře a hromadu béčkově nazpomalovaných či naopak zrychlených scén, což je spíše kontraproduktivní a ve vztahu k příběhu často nezajímavé a nepodstatné. Co ale filmu lze přičíst k dobru, je určitě jeho akční audiovizuální drajv, který z něj po celých překvapivě krátkých 120 minut činí minimálně důstojný produkt nenáročné a bezmyšlenkové filmové zábavy. Nikoli v tom stylu jako loňský Šílený Max, který manévroval na daleko celistvější a přitom daleko méně okoukané dějové plošině, ale spíše coby formálně nespoutaná onanie svého tvůrce, který viděl hodně podobných fantasy a pokusil se pro ně, za více peněz a ve větším tempu, stvořit nejmodernějšího a nejpoctivějšího sourozence... Co by například Wachowští loni za něco takového na poli sci-fi dali... 60 % ()

Sobis87 

všechny recenze uživatele

Sympatický únik od všech těch sofistikovaných velkofilmů, ve kterých se zrcadlí současný trend dělat temné a trýznivé drama i z příběhu, ve kterém po nebi lítá panák s červenou pláštěnkou a kudrlinkou. Všichni teď chtějí dělat to co Nolan a najednou tu je Proyas s barevným velkofilmem, který před psychologií upřednostňuje rozjívenost a fantasmagorii, která mě bavila opravdu po celou dobu a film mi velmi rychle utekl. Herci jsou moc fajn, i když nemají co hrát, akce divoká a nijak oslňující, ale zase zrežírovaná pevnou rukou, a když už to někdy nedává moc smysl, pořád je se na co dívat. Z toho světa přecházejí oči a ani nevadí, že triky zrovna nejsou na nejvyšší úrovni. Však i starý Souboj titánů ve své době vypadal zastarale, ale měl své kouzlo. A něco podobného pro mě představují i Bohové Egypta...hravou pohádku plnou atrakcí, která nenudí, a na kterou se pro její chyby snad ani nedá zlobit, nakolik je upřímně přímočará ve svém vyprávění. A tohle má navíc i fantasticky přestřelené scény s Geoffrey Rushem, které mě bavily snad ze všeho nejvíc. Hezké osvěžení v té změti komiksových bijáků, které se bojí vystoupit z komfortní zóny a přežírají davy stále tím samým. ()

Galerie (82)

Zajímavosti (14)

  • Kvůli kritice zejména z řad afroamerických recenzentů bylo nutné jednoho ze dvou původně bílých pouštních hadů nákladně digitálně přebarvit na černo ještě před plánovaným uvedením do kin. Vše se včas stihlo opravit a nebylo nutné odložit datum premiéry. (Frajer42)
  • Režisér Alex Proyas se narodil v Egyptě, ale řeckým rodičům. Když mu byly 3 roky, tak se rodina odstěhovala do Austrálie. (ArsenalEagle)
  • Prvý film natáčaný novými objektívmi série Primo 70 od Panavisionu. (beso74)

Související novinky

Seriáloví Teen Titans mají Nightwinga

Seriáloví Teen Titans mají Nightwinga

04.09.2017

Comicsům od DC se náramně daří na malé obrazovce. Kromě Arrowa dobývá televizi i Flash, Supergirl nebo Gotham, a k tomu všemu nás příští rok čekají Titans. Mladý superhrdinský tým, jemuž se obvykle… (více)

Jamie Lannister a kalifornské gangy

Jamie Lannister a kalifornské gangy

26.04.2015

Nikolaj Coster-Waldau potřebuje dobré role a potřebuje je hned. Jeho incestní hrdina ze Hry o trůny je čím dál tím sympatičtější, takže ho možná brzy potká nějaká další tragédie (tip knih neznalého… (více)

Gerard Butler se vrací do starověku

Gerard Butler se vrací do starověku

27.09.2013

V Řecku mu šlo válčení pěkně od ruky. Tentokrát se pro změnu vypraví do Egypta a zahraje si hlavního padoucha. Kultovní režisér Alex Proyas se poté, co mu studio Warner zatrhlo biblický epos Paradise… (více)

Reklama

Reklama