Reklama

Reklama

Osmý smysl

(festivalový název) (seriál)
  • USA Sense8
Trailer 1
Drama / Mysteriózní / Sci-Fi / Thriller
USA, (2015–2018), 24 h 57 min (Minutáž: 46–152 min)

Hrají:

Terrence Mann, Du-na Bae, Jamie Clayton, Tina Desai, Tuppence Middleton, Max Riemelt, Miguel Ángel Silvestre, Brian J. Smith, Aml Ameen, Eréndira Ibarra (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(2) / Epizody(24)

Napínavý seriál od tvůrců filmu Matrix a seriálu Babylon 5 vypráví o osmi lidech, kteří dokáží navzájem telepaticky prožívat svůj život. (Netflix)

Videa (6)

Trailer 1

Recenze (261)

evulienka3 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

"Cítim to čo cítiš ty. Taký je život...strach, zlosť, túžba...láska. Prestať cítiť emócie, chcieť ich prestať cítiť ...znamená pocítiť... smrť."...začalo to celé úplnou náhodou, keď som sa o údajnej genialite tohto seriálu dočítala v inej diskusii k inému geniálnemu seriálu (Hannibal - pre tých ktorých by to snáď zaujímalo...) Tak som to teda vyskúšala a som viac ako rada! Nevedela som do čoho idem a hneď na začiatku ma potešila účasť viacerých mojich obľúbených hercov, ktorých však málokde vídať ...Brian J. Smith, Freema Agyeman, Max Riemelt...no ale napokon som sa zamilovala kompletne do celého osadenstva. A nielen do osadenstva ale aj do príbehu samotného. Musím povedať, že vysoké hodnotenie tohto seriálu ma veľmi teší ale zároveň aj mierne prekvapuje...multikulturalizmus dnes nie je práve obľúbenou témou, nehoriac o takzvanej "homosexuálnej agitke", ktorá sa dnes údajne všade pretláča a pre mnohých tu môže byť jasne definovateľná. Aby ste ma chápali ja s týmito témami nemám najmenší problém, práve naopak...len viem aké reakcie zvyknú vyvolávať a preto to spomínam. Radšej ale prestanem drístať a len jednoducho skonštatujem, že toto je pre mňa jednoducho skvelý seriál a práve som sa rozhodla, že putuje aj k mojim obľúbeným!! ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Po debilnom Jupiter Ascending prichádzajú Wachowski v plnej zbroji. Straczynski rehabilitoval už Spider-mana a preto sa od neho nedalo čakať nič iné, len nabúchaný príbeh. Po Atlase Mrakov, ktorí tvorcom značne ulahodil, prichádza seriál v podobnom duchu. Ale omnoho osobitejší. Hlavne Lana sa tu očividne vysporiadala s množstvom vecí. Výhodou seriálu sú výborne napísané a zahrané postavy. V tomto prípade sa nedá povedať ktorá je lepšia, alebo horšia. Každá zastupuje rovnocenné miesto v príbehovej štruktúre. Samostatné príbehy akokoľvek banálne fungujú rovnako dobre ako ústredná zápletka, ktorá všetko prepája. Jedná sa o scenáristicky a dramaturgicky veľmi premyslené a funkčné dielo. Nesie sa to v tej najlepšej tradícií súčasných seriálov a ja som len rád, že Netflix to vydal na jednu šupu. Prišlo by mi neznesiteľné čakať na ďalší diel týždeň. Doslova a do písmena som každý diel hltal a teším sa neuveriteľne na ďalšiu sériu. Možno nie pre každého, ale ten, kto sa úplne otvorí - uvidí ako precízne stierajú tvorcovia politické, genderové, rasové a náboženské hranice a vytvárajú jednotný morálny kódex o šťastí a vzájomnej pomoci. Teda niečo, čo tu ešte v takejto miere nebolo a preto tomu držím neuveriteľne palce. 1 séria - 100%. Rovnaké tempo ako pri prvej sérií. Dostávame sa k viacerým informáciám, určité hmlisté skutočnosti sa začínajú vyjasňovať a zároveň sa z pasívnych charakterov stávajú aktívne. Zločinci sú naozaj veľký bad motherfuckers. A dobrákom sa dostáva v celej tej zmesi problémov aj akési zadosťučinenie. Seriál, ktorý stiera hranice medzi každou jednou frakciou, vytvárajúcou nenávisť a neznášanlivosť. Rúcanie bariér a posúvanie hraníc filmárčiny v rámci seriálovej, ale aj scenáristickej tvorby robia zo Sense8 jednu z najlepších udalostí na poli existenčnej, významovej, politickej a informačnej aká sa v súčasnosti mohla vôbec dostať do povedomia širšej verejnosti. Wachowski už nemajú Matrix, ale učia a posúvajú hranice. A ja im to žeriem zase raz s navijákom. Strašne moc si želám, aby som na tretiu sériu nemusel čakať tak dlho. 2. séria - 100% ()

Reklama

novoten 

všechny recenze uživatele

1. série - 80% - Dlouho mě odrazoval pocit, že jde v prvním i druhém plánu o mírumilovné poselství a že se ničeho dějově světoborného nedočkám. Ale s postupujícím časem a s čím dál důkladnější choreografií akčních či milostných scén se intenzita zvýšila natolik, že svým nejoblíbenějším charakterům (Riley, Wolfgang) držím pěsti až křečovitě. A ono poselství si mě v nabitém finále získalo v plné míře a snad ještě víc. Pro škarohlídy nesledovatelné, pro otevřenější jedince ale klidně potenciální číslo 1. Happy F*cking New Year - 100% - Vrchol. Společně s finále první sezóny definitivní důkaz, že za Sense8 se skrývá nápad vpravdě geniální. Je jedno, jestli se prohlubuje příběhová mytologie plná téměř nadpozemských pravd, nebo můžu obdivovat střihově čím dál náročnější akci či intenzivní clusterfuck. Tenhle novoroční dárek byl pokladem pro fanoušky a jeho jedinou vadou tak bylo to, že jeho maximální úroveň už seriál nepřekonal. 2. série - 90% - Kvalitativně vyrovnanější, výpravou i počtem postav rozmáchlejší a i díky tomu, že můžu být od samého začátku na stejné vlně jako cluster, tak i o krok lepší. Logicky ne každá linka může svou intenzitou a vážností soupeřit s bojem proti hlavnímu nepříteli nebo s Wolfgangovými akčními výstupy, ale zprvu poněkud nevyužití jako Sun nebo Lito se tentokrát derou na čelo oblíbenosti. Velká škoda onoho zaříznutí od samotné netflixácké stáje. Jakkoli závěrečný film mohl odpovědět (a také odpověděl) na všechny důležité otázky, ten rozmach mířený na řádku sezon dopředu je patrný. Amor Vincit Omnia - 80% - I vzhledem k vražedné délce trochu nevyrovnané, ale vzhledem ke konečným dojmům vše odpuštěno. Polovina linek a zvratů je čistým fan servicem, ta druhá zase menší tvůrčí onanií a zkouškou diváka z toho, co všechno ještě dokáže v jediné "epizodě" snést natěsnané na sobě. Vzhledem k tomu, jak potřebně mírumilovný ale celý Sense8 je, akceptuji i to, co by mi v jiném počinu mohlo vadit. Takhle bezelstně láskyplný seriál je totiž potřeba a v každé době také potřeba bude. Láska je všechno. Smiřte se s tím. ()

dr.fish 

všechny recenze uživatele

Pokud má někdo v životě tolik času, aby mohl trávit čas u seriálů, kde se nic neděje, nemám proti tomu námitek. Já ten čas nemám. Strávil jsem pět dílů svého života s tímto seriálem, abych stále čekal na něco, co se nakonec nestalo. Pak jsem si pustil naslepo pro jistotu jedenáctý díl, abych o něco náhodou nepřišel. Nepřišel jsem. Obávám se, že větší zvraty a zajímavější děj má i Doktorka Quinnová. Ta má zde na csfd 50% a stejně hodnotím i tento spektákl. Tímto seriálem a Jupiterem vycházejícím jsem definitivně s Wachowskými skončil.... ()

Dadel 

všechny recenze uživatele

Zpočátku nadějně vypadající nápad a já čekal, k čemu to bude směřovat, a bohužel to směřovalo jen k nekonečným "hlubokomyslným" rozmluvám lidí z různých koutů světa (obdivuju producenty, že na to kývli poté, co se dozvěděli, že se bude každý dialog točit dvakrát - jednou v Koreji a podruhé v Keni, například). Zastřešující zápletka chatrná až žádná. Občasné akční scény byly fajn, ale od tvůrkyň Matrixu se to tak nějak očekává. Stejně tak byly skvělé všechny scény, kde se dlouho nemluvilo a jen hrála hudba (což je především zásluha autorů těch hudeb). Ale vše ostatní je jen průměr a po první sezoně končím. ()

Galerie (412)

Zajímavosti (21)

  • Natáčelo se v devíti různých městech a místech po celém světě (San Francisco, Chicago, Londýn, Iceland, Nairobi, Seoul, Berlin, Mexico City, Mumbai). (HelloNiky)
  • Anglický preklad mena doktora Metzgera je "butcher", teda "mäsiar". (DrSKusa)

Reklama

Reklama