Reklama

Reklama

Osmý smysl

(festivalový název) (seriál)
  • USA Sense8
Trailer 2
Drama / Mysteriózní / Sci-Fi / Thriller
USA, (2015–2018), 24 h 57 min (Minutáž: 46–152 min)

Hrají:

Terrence Mann, Du-na Bae, Jamie Clayton, Tina Desai, Tuppence Middleton, Max Riemelt, Miguel Ángel Silvestre, Brian J. Smith, Aml Ameen, Eréndira Ibarra (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(2) / Epizody(24)

Napínavý seriál od tvůrců filmu Matrix a seriálu Babylon 5 vypráví o osmi lidech, kteří dokáží navzájem telepaticky prožívat svůj život. (Netflix)

Videa (6)

Trailer 2

Recenze (261)

Necrotongue 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Zpočátku si mě seriál získal, téma mi přišlo velmi zajímavé a slibovalo skvělý zážitek, postupně však vycházelo najevo, že nepatřím do cílové skupiny, na kterou tvůrci cílili. Příběh byl byl silně upozaděn a došlo na situaci, kterou znám důvěrně z většiny "kvalitních" českých komedií. U nás fičí product placement, v seriálu Sense8 šlo v první řadě o propagaci duhového hnutí. Mně to vadilo. Nejsem homofob, ať si každý žije svůj život tak, jak se mu/ jí to líbí, nejsem ani proti manželství gayů a lesbiček, nemám nic ani proti změnám pohlaví (když to nevadí zúčastněným, proč by to mělo vadit mně?), ale strašně mi vadí, když se stávám cílem cílené propagandy a když se tvůrci rozhodnou osekat příběh, aby si mohli pro své potěšení natočit soft porno (naštěstí jen místy). Myslím, že tohle byla zbytečně promarněná příležitost, protože ten nápad měl slušný potenciál. ()

..Lucas.. 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jasně, Sense8 není naprosto dokonalý seriál, ale už jen za těch několik vydařených scén, za to dokonalé obsazení a výborné postavy si zaslouží plné hodnocení. Nejvíce mě zaujala postava Nomi, kterou Jamie Clayton navíc hraje tak přirozeně, že by si možná i zasloužila nominaci na Emmy. Ale ony jsou nakonec zajímavé všechny hlavní postavy, každá má něco do sebe. Jsem rád, že zas někde vidím Maxe Riemelta a Doonu Bae, které znám už delší dobu. Dvanáct dílů jsem zkoukl během dvou dnů a teď už jen budu doufat, že bude i druhá řada a my se dozvíme víc o Angelice a všem ostatním. ()

Reklama

rockyt 

všechny recenze uživatele

Tohle jako někdo myslí vážně ? Americkej policajt, mentorující dětský gangstery ? Indicka kráska, která je nešťastná, že si musí vzít někoho koho nemiluje? Sebevědomá Japonka, srážená vlastní rodinou? Nepochopená transka, kterou její matka opovrhuje? Precizní německej zloděj ? Chudinka africkej chudaček starající se o nemocnou matku? Taahle sračka má mít přez 80 % ?? Z toho cukrkandlu jsem po prvním díle dostal cukrovku. To už jsou opravdu Wachowski tak zoufalý, že si nedaj se scénářem ani trochu práci a jenom přepíšou charaktery z encyklopedie stereotypů? Děj absolutně o ničem. Sledujeme ubulený tragický osudy nesympatyckejch chudáků. Jediný co stojí za zmínku je hudba. ()

Gaaron 

všechny recenze uživatele

The Wachowskis a kol. přicházejí se skvělým nápadem a ani špetkou ponětí, jak jej využít. Je to skvěle zahrané, ještě lépe zrežírované a brilantně sestříhané, ale bohužel úplně prázdné - respektive vše je řečeno v prvním díle a pak se to pouze 11x zopakuje. Všech 8 hlavních (a možná ještě více některé vedlejší) postav je dostatečně zajímavých, aby bavily svými jednotlivými příběhy, jakékoli propojení probíhá ale pouze v detailech (z 99 % se postavy navzájem zastupují v boji) a nemá nejmenší vliv na celkový/společný příběh - který vlastně neexistuje. Ano, měl to být radši film. A mělo to mít pointu. Přesto se na ty malé příběhy téhle osmičky podívám docela rád i ve druhé sérii. PS: Je nesmírně zábavné sledovat, jak Wachowskis podrážejí nohy sami/y sobě v zarputilé snaze udělat z příběhu (kterému je to tak trochu jedno) jednu velkou LBGT pride. Pokud už to mají zapotřebí, proč ten aspekt nevezmou vážně, přemýšlivě a do hloubky? Proč se naopak dopouštějí ještě hrubějších zjednodušení a stereotypizací než jacíkoli názoroví soupeři, s nimiž se snaží polemizovat? A proč v celém tom jejich úžasném multipohlavním ráji nakonec vítězí archetypální role patriarchálního systému (namátkou: muž - otec / ochránce / mstitel, žena - matka a ošetřovatelka) a do centra všeho dění je postaven čistě "klasický" heterosexuální pár? PPS: Podepisuji se též pod komentář Davies182. ()

dO_od 

všechny recenze uživatele

// Sense8 je pecka. Můžu s klidem říct, že se ten seriál opravdu povedl a kudos Wachovským za to, že na všechno serou a dál do nás perou takhle originální látky, aniž by je trápilo, že i poslední fanoušci Matrixu už začínají pomalu předstírat, že je neznají. Co se může na první pohled zdát jako další ulítlý mix sci-fi, fantasy nebo snad thrilleru je opět ve skrze velmi jednoduchý příběh o lásce. Ale ano, nic víc za tím není. Na rozdíl od Jupiteru jim do toho ale tentokrát nikdo moc nekecal, měli na to víc času a povedlo se jim sehnat herce, kteří ve svých rolích působili přesvědčivě. To je ten zásadní rozdíl a důvod, proč pravděpodobně Netflix objedná druhou řadu a Warneři pošlou jakkékoliv sequely s Milou Kunis v hl. roli královny vesmíru rovnou do koše. Když se tedy vrátím k té lásce, hodilo by se říct, že pokud si tohle základní téma uvědomíte, budete ve finále spíš než skákat nadšením z chytře vystavěných interakcí všech hlavní postav, dělat "awww" při každém zaznění slov "I love you." Když nic jiného, je to zatraceně roztomilé. A k několika hodinovému příběhu osmi lidí, z nichž každý musí v první řadě vyřešit svůj vlastní osobní děj (který je ve většině případů nejen ze života, ale zároveň přesně padnoucí kultuře dané osoby), se to prostě hodí. Někdo by namítl, že se řeší stále to samé, že příběh často využívá všech různých klišé - copak je to ale v realitě jinak? Vedeme život tak, jak se nám to hodí a přesně to se děje i na obrazovce. Ten skutečný háček a důvod, proč je to však celé o fous zajímavější, jak komedie z pera Woodyho Allena, je v premise spojených vědomí. Zde seriál vykazuje svůj opravdový potenciál v plné míře. Z počátku to možná chvíli trvá, jakmile ale začnou postavy využívat svého spojení, vznikají parádní a hlavně pamětihodné scény, doplněné o doslova senzační hudební podkres - tvořící tzv. audiovizuální orgie. A jestli něco můžu, jsou to právě ty. A jestli mám mít jednu výtku, je to právě fakt, že ke konci jejich počtu ubylo na úkor toho tolik vzývaného "hlavního příběhu." Takže ano, Sense8 je pecka. Má své mouchy ale ty se dají v klidu přehlédnout, pokud se tak rozhodnete. Seriál se vám za to v poslední třetině bohatě odmění, to mi můžete věřit. Druhá řada tak bude velice vysoko na mém radaru a s trochou štěstí, se mezitím třeba podaří Wachovským přijít i s nějakým opravdu dobře řešeným filmem. Takhle z hlavy dejme tomu... MATRIX 4?!! Come on, guys. Give us the love. 1. řada Sense8 - 8/10 ()

Galerie (412)

Zajímavosti (21)

  • Číslo, které dostala Sun (Doona Bae) ve vězení, je 773. 7+7+3=17. 1+7=8. Číslo 773 je také předvolba v Chicagu, ze kterého režiséři Andy a Lana Wachowski pocházejí. (HelloNiky)
  • Anglický preklad mena doktora Metzgera je "butcher", teda "mäsiar". (DrSKusa)

Reklama

Reklama