Reklama

Reklama

Osmý smysl

(festivalový název) (seriál)
  • USA Sense8
Trailer 2
Drama / Mysteriózní / Sci-Fi / Thriller
USA, (2015–2018), 24 h 57 min (Minutáž: 46–152 min)

Hrají:

Terrence Mann, Du-na Bae, Jamie Clayton, Tina Desai, Tuppence Middleton, Max Riemelt, Miguel Ángel Silvestre, Brian J. Smith, Aml Ameen, Eréndira Ibarra (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(2) / Epizody(24)

Napínavý seriál od tvůrců filmu Matrix a seriálu Babylon 5 vypráví o osmi lidech, kteří dokáží navzájem telepaticky prožívat svůj život. (Netflix)

Recenze uživatele DaweForeman k tomuto seriálu (2)

Osmý smysl (2015) 

Popsat tenhle seriál nějak krátce prostě nejde, protože je až příliš komplexní a člověk to stejnak musí vidět, aby "pochopil" o čem to je a jak úžasná podívaná to je. Sice nejsem člověk, který by sledoval hodně seriálů - teda alespoň ne těch hraných, ale dejme tomu, že jsem jich několik viděl, ale tohle se nedá s ničím srovnat. Je vidět, že Wachowští dokázali pozvednout úroveň seriálu na úplně jinej rozměr. Konečně áčkovej - klidně bych řekl i eskovej - seriál, který se nedrží typických seriálových klišé, není tu zřetelně vidět nedostatečne rozpočet a vše vypadá reálně a ne předstíraně. K tomu musím dodat to pozadí - příběh - kdy vlastně se nevypráví jen jeden příběh, ale několik souběžně, kdy všechno navazuje krásně na sebe a má to pořád skrytou myšlenku. V tomhle celkem i Wachowský obdivuju, že dokážou vymyslet takovýhle scénář tak, aby si to neodporovalo, nebyl v tom zmatek a drželi v tom určitou posloupnost. Dalším úplně zajímavým prvkem je ona odvaha natočit určitá společenská tabu v jejich ryzí podobě a nebojí se i ukázat (bych řekl) menší filmová nepsaná tabu. Mystérium tu jede na plný obrátky, které když opadnou, tak rychle vyskočí pak zase do maxima. Má to svůj specifický humor. To vše doplněno o zajímavý soundtrack. O tomhle by se toho dalo ještě napsat dost, ale nechal bych to radši jen na tomhle. ()

Happy F*cking New Year (2016) (S02E01) 

Vzhledem k tomu, že se jedná o nultý díl, tak jsem čekal nějaké to opakování předešlých událostí nebo jen nějakou komickou vsuvku, aby natěšili fanoušky, než přijde druhá série. Ovšem velice jsem se mýlil. Nejprve mě překvapilo úctyhodných 120 minut, což bylo příjemným překvapením, neboť tohohle se člověk prostě nemůže nabažit a každý posun kupředu vás donutí chtít čím dál víc. Zadruhé rozhodně pozitivní bylo to, že pokračovali v příběhu, aby navázali mezi první a druhou sérií a nedrželi se rozhodně zpátky jen kvůli tomu, že je to nultý díl, ale udělali z toho plnohodnotnou podívanou na úrovni s ostatními díly. Zatřetí tu bylo sice zlehčení v podobě oslavy narozenin, Vánoc a Silvestra, ale přesto to extra nevyčnívalo a Wachowští udělali z párty úplně něco nevídaného v podobě mezitělního prožitku různých událostí najednou. Jediné takové menší zklamání bych ale viděl v obměně černouška (Capheuse), kdy ten předchozí herec mě zaujal více, než tento. Celkem bylo ale zajímavý, jakou vtipnou vsuvkou o sestřihu tuhle záměnu ve filmu provedli. ()

Reklama

Reklama