Reklama

Reklama

Jigsaw

  • Česko Příchozí (více)
Trailer 1

VOD (1)

Zohavená těla se začnou objevovat na různých místech ve městě. V průběhu vyšetřování všechny důkazy jednoznačně ukazují na jednoho muže: Johna Kramera. Jak to jen může být možné? Muž zvaný Jigsaw je totiž více než 10 let po smrti. Pokračování známé hororové série SAW je tu znovu.... Těšte se, budete se bát. (Vertical Entertainment)

Videa (11)

Trailer 1

Recenze (376)

Pilda17 

všechny recenze uživatele

Po sedmi letech hlásí návrat Saw, který rozhodně nemele z posledního. Po Saw 3D jsem byl mírně skeptický, jestli vůbec má cenu tuto sérii otevírat, ale naštěstí zbytečně. Nové pasti, zajímavé rozuzlení a tak celkem vše potěšilo. Na závěr kytička neměla chybu, panečku to byla pastička roztomilá .. 9/10 = 95% ()

vurhor 

všechny recenze uživatele

Série Saw se se svým novým dílem musela vypořádat s problémem, do kterého se vlastní blbostí dostala - tedy nabídnout konečně skvělou kvalitu známou z jedničky, ale zároveň nenasrat diváky, kteří se těšili na další brutálně groteskní pasti a smrti. Bohužel, moc se s tím problémem nepoprali. Na to, že měli scénáristé celých sedm let vymyslet kvalitní scénář, jak tedy sami říkali, tak zase zabrouzdávají do vohrané písničky typu: ,,Pojďme udělat co nejoriginálnější pasti a nějaký ten "WTF" plot twist na konci, vono se to nějak podá." První díl byl především psychologický thriller. Nebyl složitý, ani zbytečně brutální. Jak je vidno, furt to není nikdo schopný pochopit. Má to klady? Ale jo. Ty pasti byly náhodou zábavný. Pokud vás Saw bavil kvůli té brutalitě, ze které ale "hrdinu" udělaly až ty další a mnohem slabší díly, jste na tu na správné adrese. Pokud doufáte ve znovuzrození jedničky, sněte dál. Lepší 2* ()

Reklama

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Kdysi jsem tuhle sérii miloval a na každém dílu byl v kině. Sedmička nám kromě perfektní pasti na začátku a návratu Carryho Elwese moc radosti neudělala tak tvůrci čekali jednu celou docházku základní školy aby nám mohli vrátit příběh legendárního Jigsawa. Dávám 4* ale čistě spíš zaokrouhluju nahoru, protože ve filmu není jediná výrazná past natož jediná výrazná herecká osobnost, jelikož v rozpočtu asi na nějaké lepší dvd jméno nezbylo. I přesto mě příběh bavil a to hlavně díky klasické ústřední melodii (která je prostě famózní) a díky finálnímu twistu, klasické pointě a krátkému návratu Tobina Bella, Je to lepší než třeba třetí, nebo čtvrtý díl, ale po tolika letech je jednoznačně vidět, že doba je jinde, filmy tohohle typu netáhnou a vedou buzeranti v pláštěnkách. Já bych si klidně devítku dal, jelikož ale to bylo asi finální zúčtování už se Jigsawa nikdy nedočkáme a proto měl být poslední díl jednoznačně významnější, herecky silnější a pasti velkolepější. Ale stejně bavilo.70%. ()

BoPo 

všechny recenze uživatele

Moja krvavá púť skončila u SAW 3, pretože veľká nekvalita ma odradila od ďalšej ždímačky. A že ich ešte bolo. Uplynulo teda viac ako 10 rokov od mojej poslednej skúsenosti, zároveň v rámci príbehového času viac ako 10 rokov od smrti muža menom Jigsaw. A tak som sa rozhodol toto neguľaté výročie osláviť štýlovo. Pozrel som si nepriznaný reštart série, prequel a sequel v jednom, či ako to nazvať. A urobil som dobre. Dostal som neblbý príbeh plný všetkého, čím prvý SAW očaril svet. Všetko v tej správnej podobne a s tým správnym dávkovaním. Na moje prekvapenie musím konštatovať, že JIGSAW je po prvom SAW najlepším dielom série (čo sa teda týka mnou videných, ale nepredpokladám, že by 4, 5, 6, 7 mali/mohli nejako zásadne miešať karty). ()

novoten 

všechny recenze uživatele

Překvapivý návrat a to nejen ohledně série samotné, ale také co se týče přítomnosti příjemné kvality. Hořká nota, kterou před sedmi lety zahrálo Saw 3D, je zapomenuta, přestože se o restart v žádném případě nejedná. Naopak, nezasvěcení diváci budou tou záplavou respektu vůči dávno mrtvému vrahovi pořádně zmateni. Já si s předchozími díly tehdy prošel od toho lepšího až po to nejmarnější a jsem téměř v šoku z toho, že bych nejnovější (a vzhledem k nevelkým tržbám zase na čas poslední) příspěvek do galerie zvrácených her zařadil v rámci série možná hned za legendami opředenou jedničku. Logické chyby se jako obvykle vymýtit nepodařilo a vzhledem k ošemetnému zapletení se do prapůvodní mytologie samotného Jigsawa to ani nebylo možné. Za onu přehledně vystavěnou i sympaticky matoucí podívanou plnou divákových napjatých nervů přesto opatrné díky. ()

Galerie (118)

Zajímavosti (14)

  • Ôsmy Saw predpovedal už v roku 2010 horor Insidious. Bola v ňom použitá kresba postavičky klauna s tabuľou a číslicou 8 pod ňou. (WalterIK7)
  • Natáčanie filmu začalo v 26.9.2016 v Toronte v Kanade. Natáčalo sa do 15.11.2016. (Lucasion)
  • Celosvětová premiéra proběhla 25. října 2017 v Moskvě. (Varan)

Související novinky

PF 2017

PF 2017

31.12.2016

Zažili jsme i lepší roky než 2016. Nejen co do počtu ztráty lidí, kteří přinesli světu něco hezké a hodnotné, či do počtu překvapivých a znejisťujících politických událostí. On ten rok s šestkou na… (více)

Na třetí Cloverfield si počkáme

Na třetí Cloverfield si počkáme

09.12.2016

Filmy z thrillerové antologie Cloverfield (Monstrum a Ulice Cloverfield 10) měly v únoru dostat nového kamaráda. Ze sci-fi God Particle, v níž se posádka vesmírné stanice potýká se zmizením Země, se… (více)

Kdo natočí osmý díl Saw?

Kdo natočí osmý díl Saw?

15.07.2016

Velké značky v Hollywoodu prakticky neumírají. Dokud na něco diváci slyší, točí se další a další díly, takže vás asi nepřekvapí, že bude pokračovat i Saw. Hororová série, jíž nastartoval James Wan (V… (více)

Reklama

Reklama