Reklama

Reklama

Jessica Jones - Série 1

(série)
USA, 2015, 11 h 20 min (Minutáž: 47–56 min)

Kamera:

Manuel Billeter

Hrají:

Krysten Ritter, Mike Colter, Rachael Taylor, Erin Moriarty, Eka Darville, Carrie-Anne Moss, David Tennant, Susie Abromeit, Robin Weigert, Joseph Ragno (více)
(další profese)

VOD (1)

Epizody(13)

Důvtipná a ostrá jako žiletky, nadané soukromé očko Jessica Jones si dává do pořádku svůj život, když ji znovu začne pronásledovat děsivá postava z minulosti. (Netflix)

Recenze (45)

TerezD 

všechny recenze uživatele

Při sledování jsem se neubránila stejně jako někteří komentující s porovnáváním s marvelácko - netflixáckým Daredevilem, pochopitelně Daredevil je minimálně o dva stupně lepší podívaná než pohled na excentrickou postavu Jessicy Jones, která vede vcelku zpackaný depresivní život. Nelíbila se mi především předvídatelnost událostí, od začátku bylo jasné, jakým směrem se bude děj ubírat. Navíc druhá polovina série ztrácí na dechu a události se zbytečně vlečou, ocenila bych třeba kratší sérii, místo 13 dílů by bohatě stačilo 10 dílů. Naopak bych vyzdvihla ponurou atmosféru Hell's Kitchen, která i v Daredevilovi byla výborná. Ještě si musím rozmyslet, zda vůbec 2. série bude stát za zhlédnutí. ()

tron 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

70%. Jessica Jones je dobrá postava a s Lukeom Cageom má dobrú chémiu a pristane im to. Hlavný záporák, tam je to troška kontroverzné - nie je zlý, ale nie je ani príliš dobrý. A vzhľadom na jeho "schopnosti" niektoré zvraty nedávajú priveľkú logiku. Finále je slabé, ulice New Yorku sú podozrivo vyľudnené a - zrejme vzhľadom na slabší rozpočet - len veľmi nečasto sa staneme svedkami Jessiciných schopností... čo je možno aj svojím spôsobom dobre, lebo to jej "skákanie" ehm pôsobí mierne čudne. Marvelu sa každopádne podarilo vytvoriť ďalší vydarený, skvelý seriál, ktorý je prepojený s Daredevilom (sestrička Claire). Oceňujem tiež, že je to (atmosféricky a inak) niečo úplne iné, než DD. Druhú sériu som však zabalil po druhej časti, neskutočná nuda. ()

NinadeL 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jessica Jones má to štěstí, že je nová postava. V komiksech vycházejí její dobrodružství teprve od roku 2001, takže na Netflixu není nutné zpracovávat téměř stoletou historii a proměny, jak už to tak u Marvelu bývá. První série je svět sám pro sebe, teprve později se odštěpuje Luke Cage a celou partičtu supráků potkáváme zase až v sérii Defenders. Takže pokud jede Jess sólo, je klid celých 13 dílů na solidní ženskou linku a zajímavé holčičí postavy. S klišé o superhrdinech se vypořádá s vtipem, problémy se záporákem jsou pak řešeny velmi civilně. Ačkoli Tennant jako Purple Man je přesně na hranici civilismu a cartoonu. Herecky kraluje trio Krysten Ritter (poprvé ji sleduju v hlavní roli a beru to jako trefu do černého), Rachael Taylor (pamatujete na skvělou sérii 666 Park Avenue?) a legendární Carrie-Anne Moss. Finále se povedlo a 2. série na sebe nenechala čekat dlouho. ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Marvel opět zasahuje! Tentokrát s příměsí komiksů Alias, o kterém nevím vůbec nic a vlastně i o Jessice jsem toho věděl pramálo. Opět se potvrdilo, že jestli něco opravdu Marvel umí, tak jsou to castingy (počínaje nevšedně všední Krysten Ritter z Breaking Bad v servaných kalhotách) a co neumí - záporáci. Tedy až na produkci Netflixu, jelikož David Tennant je naprosto božský a to nejsem fanoušek Dc. Who. 13. dílná minisérie látce nadmíru svědčí a ačkoliv je občas cítit natahování děje až do závěrové skvělé epizody, i tak se jedná o vrchol seriálové tvorby v trošku drsnějším duchu, než jsme u Marvelu zvyklí, vlastně o hodně. Místy jsem byl opravdu zhnusen, když jsem sledoval, co tvůrci předvádějí jenom proto, že mají R rating a protože můžou, chtělo by to více přirozenosti a opodstatnění. Co se pamatuji, tak v DD bylo násilí dávkováno rozumněji. Nicméně jen tak dál, Defenders čekají...85%..nějaké Twisty a nejlepší momenty!. Luke Cage ve žlutém! ()

Shakers 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

1. séria - 65% Pozrime sa na to čo tu máme. Po Daredevilovi sa objavil ďalší člen, lepšie povedané členka, Defenders. A nie je to vôbec zlé. Krysten Ritter do role Jessicy Jones pasuje rovnako fajn, ako jej zadok do džínsov. Pred tým ako som sa do tohoto seriálu pustil, som veľa o nej nevedel, ale došlo mi, že nemám čakať akčný nárez v štýle Daredevila. Súkromná detektívka zo silou ako za štyroch chlapov si to tu občas rozdá na päste aj v posteli, takže núdza o zaujímavé scény nie je. Tak isto ani o príbeh, ktorý ponúkne aj fajn background. Trošku mi nesadol záporák, za to poteší, že sa tu objaví Luke Cage, ktorý pozdvihne trošku hodnotenie. Celkom spokojnost s prvou sériou. ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jak už jsem napsal v komentáři k první epizodě, mám rád silné ženské hrdinky a Jessica Jones je mi ještě sympatičtější pro svůj svérázný přístup. Navíc, i když nejsem alkoholik, musím ocenit, když někdo pije bourbon jako minerálku:-) U celé první sezóny jsem se skvěle bavil, nenudil jsem se ani na chvíli, tvůrcům se podařilo vytvořit kvalitní atmosféru, patřičně vystupňovat napětí, zvládli i akční scény, líbil se mi i použitý humor a potěšilo mě i zapracování postav Lukea Cage a Claire Temple do příběhu. První řadě v podstatě nemám, co vytknout, takže jasná plná palba. ()

mm13 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nie až taká super, veľakrát ani hrdinka, ale o to zaujímavejšia je táto Jessica Jones - dievča s veľkým srdcom, no ešte väčším batohom kostlivcov z vlastnej, dávnej aj celkom nedávnej minulosti. Patrí do skupiny tých, ktorí nie sú dedičmi priemyselného impéria, géniami prírodných vied, potomkami planéty či vládcu bohov alebo najväčšími hrdinami najväčšej z vojen a nemajú šťastie na starostlivého mentora, ktorý práve hľadá, komu odovzdá štafetu. Zatiaľ čo tí "šťastnejší" zachraňujú Zem či celý (multi)vesmír, Jessica a spol. zápasia v prachu a špine ulíc, z ktorých sa ďalej, než na strechy okolitých činžiakov nedostanú a vlastne aj mrakodrapy v downtowne častejšie sledujú ako siluety na horizonte, než aby sa pohybovali (hompáľali, skákali, lietali) medzi nimi. Je to skrátka iný svet, obyčajnejší, ale možno o to bolestivejší a neprehľadnejší... a nájsť si v ňom svoje miesto stojí viac, než iba voliť stranu. ()

jh666 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jessica Jones skvěle začala, ale bohužel na rozdíl od třeba Daredevila nebo i Agentů S.H.I.E.L.D.u se nedokázala dále zlepšovat. Několik prvních dílů to bylo opravdu super, ale pak se to začne natahovat a jediný, kdo seriál skutečně drží je pak Tennantův Kilgrave, ze kterého bohužel scénář udělá "jen" zamilovaného psychopata se schopnostmi. Přesto je al pořád skvělý. Ke zlepšení pak dojde v posledních dílech, kdy přibude akce. I přes tyto výtky, ale pořád považuji Jessicu za velmi dobrý seriál, který ale nevyužil potenciálu. Snad ve druhé sérii změní scénáristku a seriál bude lepší. 80 % ()

gogos 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

První série Jessicy Jones je zase tak trochu jiný superhero seriál. Špionážní krimi říznuté velice osobitým hereckým výkonem Krysten Ritter je skvěle podporované Lukem Cage, propojené skrze další postavy s jinými Defenders seriály a v neposlední řadě doplněné o výborného záporáka. První série je tak někde mezi 4 a 5 hvězdami, ale přikloním se spíše dolů... ()

VanTom 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Neuspěchaný, relativně drsný noirový styl, v "superhrdinství" vysloveně zdrženlivý, perfektně zapadnul k nevyrovnanému, traumata minulosti alkoholem zahánějícímu soukromému očku. Scénáristé zručně zapracovali na jejich pozvolném ustanovení i představení, což průběžně vyústilo v brilantní scény s mrazivě charizmatickým záporákem Kilgravem (majícím velký podíl na Jessičině totálně rozhašeném duševním stavu). Neustále se komplikující "dohnání k doznání" už protahováním trochu ztrácelo na síle, ovšem stejně se jeho psychopatická věcnost a dominantnost asociála, kterého všichni poslouchají (doslova) na slovo, stala největším trumfem výborné série. ()

Jaro.Krafcik 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Po skvelom daredevilovi som si vybral další seriál od marvelu na službe netflix. Musím povedať je jessica bola silná postava ale nie tak dobrá ako diabol z hell kitchen. Mala slabšie momenty ale aj silnejšie. Zaporák Kilgrave celkom ušiel a jeho schopnosť ovladať mysle ľudí tiež. Na druhú sériu sa nechystám. Nakoľko netflix neponúka pre Slovenskú klientelu ani len titulky.. čo je strašná škoda. Netflix už zrejme ďalšiu šancu nedostane. 4* ()

kenkaku 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Marvelosvsky propracovaná podívaná, která patří rozhodně k tomu lepšímu. Není tak debilní jako Agent Carter, ale bohužel ani tak poutavé jako Daredevil. Jessica je výborná... bohužel občas má momenty (asi v rámci PMS) a chová se jako neskutečná krůta. Logika jde v tu chvíli stranou a vše co vidíme je jen oslí můstek tomu co má následovat. Co ji nelze upřít je schopnost překvapit (předesílám o této postavě z MARVEL světa jsem před tím neslyšel) a (co považuji za dokonalé) provázanost a propracovanost s Avengers, Daredevilem a Agents of S.H.I.E.L.D. Na závěr jen poznámka k volbě hlavní hrdinky (Krysten Ritter). Dobrá volba. Od ní ty jízlivé hlášky a protivné vystupování opravdu funguje :) ()

miklaras 

všechny recenze uživatele

Kvalitní scénář, dialogy, postavy...tak by měl asi podobný seriál vypadat. Mám námitky, to rozhodně, ale na druhou stranu, v době, kdy seriály výborně vypadají, ale scénáristicky trpí je Jessica dost velký nadstandard. ()

Hanys_ 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Daredevil je někde jinde, to je bez debat. Tohle trpí hlavně tím natahováním příběhové linky, kdy se zhruba od poloviny opakuje pořád dokola "chytli jsme Killgravea ale nezabijeme ho a pustíme na svobodu, abysme ho zase mohli znovu chytat". Škoda, protože Krysten Ritter je dost sympatická, Tennant aka Killgrave má fakt charisma plus dost neokoukanou schopnost a zakomponování Luka Cage proběhlo na výbornou. ()

El-Barto 

všechny recenze uživatele

Ne tak boží jako Daredevil, ale i tak seriálovej nadprůměr, která hravě strčí do kapsy 90 % kinoprodukce Marvelu. Kilgrave je skvělej a díky němu to šlape. Těším se na Lukea Cage a na další seroše ze spolupráce Marvelu a Netflixu. ()

Bozvav 

všechny recenze uživatele

1. sérii jsem musela koukat na dvakrát. Tak málo mne to bavilo. Potenciál tu byl, ale rozmělnil se mnoha zbytečných a nepodstatných epizodách. Kdyby to celé stáhli tak na čtyři díly, bylo by to lepší. Za mne 50%. ()

TheSpearCZ 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jessica Jones byla super hlavně na začátku, ačkoliv se to na hodnocení zdát nemusí... Proč? Protože tam to ještě mělo nějaké kouzlo, které po třech dílech jaksi vymizelo. Taky kdybyste přeskočily pár epizod, tak se vlastně nic moc nestane, protože bylo cítit, že jsou jen výplň pro závěr, který ale taky byl takový nic moc. Na druhou stranu parádně zahraná drunk Jessica od Krysten Ritter a cool Luke Cage byli to nejlepší na tomhle seriálu + Killgrave sice byl takový meh záporák, ale měl charisma a to je něco, co by ostatní v seriálu potřebovali. Celkově jsem neměl moc nadějí, že to bude něco převratnýho, ale těch třináct dílů ještě šlo ukoukat. 1. série - 65% ()

Reklama

Reklama