Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Naloďte se na Millennium Falcon a vydejte se do předaleké galaxie ve filmu Solo: Star Wars Story, zbrusu novém dobrodružství nejoblíbenějšího syčáka v galaxii. V řadě troufalých eskapád hluboko v temném a nebezpečném zločineckém podsvětí potkává Han Solo nejen mohutného Chewbaccu, svého budoucího kopilota, ale narazí i na nechvalně známého hazardního hráče Landa Calrissiana. Na této cestě se zrodí jeden z nejnepravděpodobnějších hrdinů ságy Star Wars. (Falcon)

(více)

Videa (22)

Trailer 4

Recenze (869)

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Pirates of the Caribbean in a galaxy far, far away.. Generické dojení slavné značky, u kterého je důležité, že z toho Lucasova cecíku něco teče a není ani tak podstatné co. Chewieho kňučení, Millennium Falcon a Williamsovy tóny chvílemi vytrhnou z letargie, ale není tam ani jedna scéna, co by se mi po pár minutách nevykouřila z hlavy. Harrelsonův vzácný dar bavit byl zašlapán do bláta Mimbanu, krotitelka digitálních draků prodává své neherectví a kožený Ehrenreich je jen trapná verze Star-Lorda. Možná jsem stará konzerva, ale u Star Wars ságy vždycky fungovala ta polarizace na dobro a zlo. Tady zlo neexistuje a dobro je bez šťávy.. ()

-bad-mad-wolf- 

všechny recenze uživatele

Se vlastně ani moc nedivim, že se v kinech nekonal kolosální úspěch - na SW je tahle Sólo jízda překvapivě málo epická a málo osudová, přestože je audiovizuál naprosto boží od začátku až do konce. V podstatě se jedná o takovej neškodnej heist filmeček v úžasným SW retro kabátku, jehož jedinou slabinou je poněkud přepálená stopáž. Jsem rád, že si někdo hraje a přidává kousky do tohohle populárního univerza - páč když odhlídneme od fňukání chamtivých nerdů a věčnýho nadávání na nekonečnou komerci, kdo si rád nehraje s oblíbenýma hračkama, že jo? Buďme za tyhle minivejlety rádi. Sedum parseků z deseti. ()

Reklama

LiVentura 

všechny recenze uživatele

Příjemné nenucené překvapení ze světa SW z boční linky, která vede jednoho z hlavních hrdinů ságy směrem až ke zničení Impéria. Rozhodně příjemnější zpracování, než hlavní dějová linka nových tří příběhů. Akorát mě pořád u podobných příběhů štve ten ksicht Harrelsona, to nemají jiného a lepšího "kreténa" v HW.??! ()

KarelR 

všechny recenze uživatele

Čekal jsem heistovou westernovou oddechovku a taky jsem ji dostal. Han Solo by se vůbec nemusel jmenovat Han Solo, spíš než o Star Wars totiž jde o hodně drahého bratránka Firefly. Akce střídá akci, sem tam někdo zahláškuje, no a všichni se pravidelně podrážejí. Zábava tedy nepramení z osudovosti, epických bitev nebo tajemné Síly, ale čistě z toho, že se banda podfukářů snaží dohrabat k pohádkovému bohatství (nebo alespoň klidnému životu). V Howardově pojetí přitom ani nemá jít o ultimátní filmový zážitek. Banda schopných herců se prostě jen sešla ve svižné žánrovce, která je o něco povedenější, než po rozsáhlých přetáčkách asi čekáte. Kdyby ten film neexistoval, nic se nestane. Jenže existuje a… vlastně mě bavil od začátku do konce. (7/10) ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Vymyli ti neurony. Nebuď otrokem svýho programu. Ukaž trochu svobodný vůle." Nepatřím do skupiny nadšenců, kteří se potřebovali dozvědět, kde se vzal (tu se vzal) Han Solo. Přesto jsem se na to mrknul a celkem se mi to líbilo, což v případě legendy zvané Star Wars znamená spíše urážku. Jenže já nemohu jinak, neboť Han za mlada byl spíš machrující blbeček než zábavný parchant, Qi'ra se mi moc nelíbila a žádný záporák nestál za zmínku. Ale abych jen nehaněl, tak mě bavila svobodomyslná plechovka L3-37, radami hýřící Beckett i takřka nepřetržitá akce. Jen mi to asi bude brzy splývat s jinými mými mezigalaktickými výlety." ()

Galerie (144)

Zajímavosti (51)

  • Pracovní název filmu byl Red Cup, což odkazuje na červené plastové kelímky společnosti Solo, bez kterých se v USA neobejde téměř žádná party. (Larrysbride)
  • Několikrát zmíněný „velký“ gangster žijící na planetě Tatooine je samozřejmě Jabba Hutt. Gangsterský klan Huttů je ve filmu zmíněn i přímo, ale při jiné příležitosti. (Sidarius)

Související novinky

Ryan Gosling se brzy podívá do vesmíru

Ryan Gosling se brzy podívá do vesmíru

20.04.2024

Čeká nás další film, jenž mnozí z nás budou možná s nadějí vyhlížet jako jeden z nejočekávanějších v daném roce. Alespoň to tak vypadá na papíře. Studio Amazon totiž sune kupředu svůj snímek Project… (více)

Lando nebude seriál, ale další Star Wars film

Lando nebude seriál, ale další Star Wars film

14.09.2023

Je to jen pár měsíců, co Donald Glover a jeho bratr Stephen Glover převzali otěže nad scénářem k očekávanému seriálovému spin-offu o Lando Calrissianovi. Chystaný Star Wars projekt si tak od… (více)

Donald Glover přebírá otěže nad Landem

Donald Glover přebírá otěže nad Landem

28.07.2023

Šéfka Lucasfilmu Kathleen Kennedy před pár lety oznámila řadu nových seriálů a filmů ze světa Star Wars, z nichž víceméně na většinu stále zatím čekáme. Byl mezi nimi každopádně i samostatný projekt… (více)

Šéf Disney chce být se Star Wars opatrný

Šéf Disney chce být se Star Wars opatrný

12.03.2023

Jen před několika dny se objevily zprávy, podle nichž jsou filmy Star Wars, jedné z největších franšíz všech dob, víceméně v bodu mrazu. Jediný projekt, co by mohl v dohledné době dorazit, je prý… (více)

Reklama

Reklama