Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Naloďte se na Millennium Falcon a vydejte se do předaleké galaxie ve filmu Solo: Star Wars Story, zbrusu novém dobrodružství nejoblíbenějšího syčáka v galaxii. V řadě troufalých eskapád hluboko v temném a nebezpečném zločineckém podsvětí potkává Han Solo nejen mohutného Chewbaccu, svého budoucího kopilota, ale narazí i na nechvalně známého hazardního hráče Landa Calrissiana. Na této cestě se zrodí jeden z nejnepravděpodobnějších hrdinů ságy Star Wars. (Falcon)

(více)

Videa (22)

Trailer 2

Recenze (869)

KarelR 

všechny recenze uživatele

Čekal jsem heistovou westernovou oddechovku a taky jsem ji dostal. Han Solo by se vůbec nemusel jmenovat Han Solo, spíš než o Star Wars totiž jde o hodně drahého bratránka Firefly. Akce střídá akci, sem tam někdo zahláškuje, no a všichni se pravidelně podrážejí. Zábava tedy nepramení z osudovosti, epických bitev nebo tajemné Síly, ale čistě z toho, že se banda podfukářů snaží dohrabat k pohádkovému bohatství (nebo alespoň klidnému životu). V Howardově pojetí přitom ani nemá jít o ultimátní filmový zážitek. Banda schopných herců se prostě jen sešla ve svižné žánrovce, která je o něco povedenější, než po rozsáhlých přetáčkách asi čekáte. Kdyby ten film neexistoval, nic se nestane. Jenže existuje a… vlastně mě bavil od začátku do konce. (7/10) ()

Cappuccino 

všechny recenze uživatele

Disney spin-offy paradoxne kraľujú nad kľúčovou ságou. Solo rozširuje SW mytológiu iba minimalistickým spôsobom a málokedy dokáže navodiť závan nostalgie. To ma síce mrzí, ale na druhej strane predstaví skvelú a zábavnú akciu, pri ktorej som sa vôbec nenudil. A ak už mytológiu nerozširuje, aspoň ju s prepáčením nedosie*a (The Last Jedi, posielam pozdrav). A Chewie je najväčšie zlatíčko ako vždy. P.S. SPOILER Darth Maul, si najlepší. ()

Reklama

Tom_Lachtan 

všechny recenze uživatele

Když nic nečekáš, nic tě nezklame. A možná i z tohoto důvodu funguje Solova sólovka (Ha!! Humor!) i na nás, kteří bychom chtěli scénáristům ep. 8 nacpat do uší roztopený vosk s přídavkem extra pálivého čili. Největší problém tu mám s úporně unylým příběhem, který je jen kompilátem různých (špinavých) space oper se sem tam přidanými prvky třebas westernu. Jenže i tak to jako celek funguje perfektně (možná až na moment s vesmírnou chapadlovitostí) a přestože Solo ani jednou nenahodí ikonický škleb Harisonna Forda, tak tu herci fungují na zcela v pohodě a má to nádhernej špinavej vizuál bez nablýskaných plechů, či zářících světelných mečů a trochu toho lidského zmrdství, které nemá nic společného s temnou stranou síly. Ale teď chci sólovku pro Obi-Wana Kenobiho! ()

HAL 

všechny recenze uživatele

Solo by mnohem lépe fungoval jako seriál. Nenarážím na to že se podobá Firefly, to je fajn bonus, ale nic zásadního. Ale jde o to že tenhle spin-off v podstatě vůbec nemá hlavní příběh. Vůbec žádný. Kasdan si vzal za úkol seznámit Hana, Žvejka, Falcon a Landa - a v tomhle boduje kvalitně, jinak je to nicméně epizodická směska pár samostatně stojících misí, která v rámci celku vůbec nijak negraduje, a v úvodu nastíněnou premisu (Han a jeho buchta) vůbec nijak neřeší. A Ehrenreich jako Han je překvapivě docela fajn, zato Emilia Clarke dokazuje že je fakt mizerná herečka, ta by měla už provždy zůstat u draků a full frontal nudity. 8/10 ()

verbal 

všechny recenze uživatele

Renegátský boreček v kundě z Boženky uteče z pasťáku vedeného agresivní červorybou, proletí se v nabušeném Aston Miléniu, zachrání Matků čuráků ze spárů intergaylaktické mafie a obere negra v ufonském pokru, načež korektně a uvědoměle altruisticky podpoří ekoteroristickou bojůvku škaredých dystopických dětí v boji proti imperiálnímu korporátu. Konec. Chyběl už jen toulec pubertálních šípů, zamilovaný homopýr a pár červených pelerínek. Je to prostě v hajzlu! Dyzny začíná Jirku Lukáše pěkně kopat do prdele a naprudko degenerovat jeho odkaz v plytkou hanrgejsoássvendžrovskou infantilní pičovinu. Ne, že by Hvězdoválky a priori infantilní pičovinou nebyly, nicméně vždycky obsahovaly solidní nálož kreativní fantazie, prvotřídní efixa a některé z nich i vcelku promakanou historku. V tomto kontextu a s přihlédnutím ke zdařilé Lotryni jedna nelze mladické trampoty Sušického Hana erudovaně kategorizovat jinak, než jako semidebilní rychloojebávku pro retardy, za kterou, odehrávat se bez raketek, mimózních oblud a hostilních, impériem sužovaných planet třeba na sprosté zemi, jen s upřímným zakurvováním zaklapnete hajzlový poklop. Rychloojebávku, kterou ten globální parazit a prznitel dětského vkusu zjevně odmítl i pořádně zaplatit, a tak na všech těch vrakovištích prostě zhasli, pořádně rozostřili kamery a efekty uplácali na Atarku. ()

Galerie (144)

Zajímavosti (51)

  • Pruhy na tváři Drydena Vose (Paul Bettany) byly dodělány v postprodukci. Paul Bettany se o nich dozvěděl, až když mu Ron Howard ukázal fotku. Když je Dryden klidný, pruhy jsou snědé. Když se rozzuří, jsou tmavší. (Baltazzar)
  • Několikrát zmíněný „velký“ gangster žijící na planetě Tatooine je samozřejmě Jabba Hutt. Gangsterský klan Huttů je ve filmu zmíněn i přímo, ale při jiné příležitosti. (Sidarius)

Související novinky

Ryan Gosling se brzy podívá do vesmíru

Ryan Gosling se brzy podívá do vesmíru

20.04.2024

Čeká nás další film, jenž mnozí z nás budou možná s nadějí vyhlížet jako jeden z nejočekávanějších v daném roce. Alespoň to tak vypadá na papíře. Studio Amazon totiž sune kupředu svůj snímek Project… (více)

Lando nebude seriál, ale další Star Wars film

Lando nebude seriál, ale další Star Wars film

14.09.2023

Je to jen pár měsíců, co Donald Glover a jeho bratr Stephen Glover převzali otěže nad scénářem k očekávanému seriálovému spin-offu o Lando Calrissianovi. Chystaný Star Wars projekt si tak od… (více)

Donald Glover přebírá otěže nad Landem

Donald Glover přebírá otěže nad Landem

28.07.2023

Šéfka Lucasfilmu Kathleen Kennedy před pár lety oznámila řadu nových seriálů a filmů ze světa Star Wars, z nichž víceméně na většinu stále zatím čekáme. Byl mezi nimi každopádně i samostatný projekt… (více)

Šéf Disney chce být se Star Wars opatrný

Šéf Disney chce být se Star Wars opatrný

12.03.2023

Jen před několika dny se objevily zprávy, podle nichž jsou filmy Star Wars, jedné z největších franšíz všech dob, víceméně v bodu mrazu. Jediný projekt, co by mohl v dohledné době dorazit, je prý… (více)

Reklama

Reklama