Reklama

Reklama

Kurýr: Restart

  • Francie Le Transporteur : Héritage (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Profesionální kurýr Frank Martin se musí proti své vůli spojit s nájemnou vražedkyní Annou, aby dostali skupinu bezcitných ruských překupníků s lidmi. Našlapaný mix akce s úžasnou kung-fu řežbou, vizuálně excelentními automobilovými honičkami, zabijácky krásnou „roštěnkou" a pořádnou porcí nadhledu! (Bioscop)

Videa (19)

Trailer 1

Recenze (243)

kajas 

všechny recenze uživatele

Původní trilogii se Stathamem nijak nastudovanou nemám (viděla jsem pouze první díl) a kdybych neměla možnost jít do kina zadarmo, dobrovolně bych o tento na první pohled nezajímavý snímek nezavadila. Skreinovi můžeme jedině děkovat, že kvůli natáčení opustil svět "Hry o trůny" a jeho seriálová postava získala výraznější charakter v podobě jiného herce. Edovi nelze upřít snaha, ale bohužel ho ve všech směrech strká do kapsy Stevenson, představitel neobyčejného prodejce minerální vody Evian Franka Seniora. Některé scény (dobře, tak většina scén) jsou tak nechtěně vtipné, až jsem získala pocit, že sleduji čistokrevnou komedii s prvky akčního filmu. Takže hodnotím relativně pozitivně, protože jsem se od srdce zasmála (Prostitutka citující Dumasovy "Mušketýry"? To přece Besson nemohl myslet vážně.) a nenudila jsem se (na rozdíl od zmíněného prvního Stathamova "Kurýra"). ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Ono to vlastně splňuje všechno, co od Kurýrů očekávám. Je tu našláplá akce, efektní rvačky a parádní honičky. Prospěl i návrat na francouzskou riviéru a vyšlo posílení týmu o čtyři šmrncovní holky a Martinova otce v podání Raye Stevensona. Jenže marná sláva, Ed Skrein Velkého Jasona nahradit nemohl. Ta drsná póza nekompromisního veterána mu nešla a místy působil až úsměvně. Smůla, že Stathama neukecali, protože tímhle je nejspíš kurýrská série navždy pohřbena. A je to škoda, protože podle mě i tady Frank Martin ukázal, že by měl ještě co říct. 65% ()

Reklama

Vančura 

všechny recenze uživatele

Strašnej shit, který je místy k nerozeznání od reklamy na Audi / iPhone. Ten film je občas tak blbý, že jsem se místy smál v kině nahlas, až jsem se za břicho popadal. Na druhou stranu si to aspoň na nic nehraje - už z traileru je evidentní, že se jedná o čistokrevnou akci vystavěnou na efekt, jejíž jedinou ambicí je dočasně pobavit. Děje se tak ovšem způsobem, nad nímž by si jeden skoro zoufal - jedno ohrané žánrové klišé se tu tluče s druhým a blbost se tu vrší na entou - u tohoto filmu nemá moc smysl přemýšlet nad tím, proč se tam zrovna děje to, co se tam děje, protože tam jednoduše žádný smysl není. Jen to jen bezduchá slátanina, kde o nějakém příběhu moc mluvit nejde, kde se rozmlátí pár aut a kde se miliony na účtech přesouvají se stejnou lehkostí, s jakou hlavní krasotinka (příjemný objev Loan Chabanol) vleze do postele hlavní postavě. Nový Kurýr v sobě samozřejmě nezapře rysy dřívějších Bessonových scénářů ze série Taxi i z dřívějších Kurýrů, a tím jen potvrzuje dojem špatně nastavované kaše, resp. pocit, že sledovaný film už člověk předtím někde viděl. Pokud člověk tenhle typ filmů cíleně nevyhledává, není moc důvodů, proč mu doporučit jít na to do kina - než to vidět podruhé, to si radší znovu pustím tematicky podobný Drive, který tuhle blbost strčí do kapsy. ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

po už tak bídné trojce přichází tohle veskrze sterilní pokračování,které má mnohem blíž k nevýraznému seriálu než k prvním dvěma Stathamovkám.Upřímně doufám,že dojení téhle značky tímhle pokusem definitivně končí.Když už nic,mohla to v tomhle zachránit alespoň akce,ale ta je tady natolik nevýrazná,až běda...40% ()

ywo666 

všechny recenze uživatele

Proti všetkým očakávaniam nový Kuriér nie je úplná sračka. Škoda, že tam nehral Jason. Lebo jeho absencia bola najväčší problém. Inak film viac menej ťaží z zavedených motívov predošlých dielov. A napriek tomu že sme to už videli, funguje to znova. Respektíve tak trochu. Vo filme je najlepší Ray Stevenson. ktorý si uvedomil, že nehrá v žiadnom hite, a bez výraznej námahy zahral najzábavnejšiu postavu filmu. Akcia je prekvapivo dobrá. Áno iba dobrá. Veľa mohlo byť vylepšeného. Ale aspoň audi predvedie dobré divadlo. Či už na letisku alebo s hydrantami. A Ed sa celkom snaží v bitkách. Občas to funguje. Občas vytiahne nejaký dobrý ťah z krav maga. Občas to nefunguje vôbec a chce sa mi plakať. Dej je svižný. Stále sa niečo deje. Dávam 55% a tri hviezdy. Čo je priemer. Ale oveľa viac ako som čakal. Lepší casting a prihodiť 10 mega. Máme super akčnú jednohubku. Takto šedý priemer. ()

Galerie (58)

Zajímavosti (11)

  • V jednej scéne si Frank chladí zničené hánky v ľade po bitke v klube. Ráno už má hánky úplne v poriadku. (ywo666)
  • Pri finálnom súboji Franka s ruským mafiánom si v jednom zábere môžete všimnúť, že Frank má nohavice v oblasti kolien úplne špinavé od prachu. V nasledujúcich záberoch sú ale nohavice čisté. (Johnny.ARN)
  • Luc Besson chcel pôvodne natočiť prequel o tom, ako sa z Franka Martina stal kuriér. Nakoniec sa rozhodol pre reboot, ktorý ignoruje trilógiu s Jasonom Stathamom. (m.a.t.o.)

Reklama

Reklama