Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Frank Martin, bývalý příslušník speciálních jednotek vycvičený k zabíjení, si jde do podzemních garáží pro auto. U okénka se zastaví krásná dívka a žádá o pomoc s pneumatikou. Je komplicem skupiny zlodějů aut. Frank se s nimi ovšem rychle vypořádá a jede vyzvednout malého Jacka do školy… Frank krátkodobě pracuje jako řidič u vysoce postaveného příslušníka protidrogové policie v Miami Jeffersona Billingse. S malým Jackem se rychle spřátelil, což oceňuje i jeho půvabná matka Audrey. Otec, který se po roce vrátil domů, se zajímá jen o svou práci: právě se chystá významná konference šéfů světových protidrogových centrál. A právě v této souvislosti byl najat i jistý Gianni Chellini, který má za úkol unést malého Jacka… Má se to stát během návštěvy lékaře, kam Frank chlapce veze. Gianni a jeho kumpáni doktora i sestru zabili a vydávají se za ně. Chystají se chlapci píchnout injekci s nově vynalezeným virem, který po čtyřech hodinách aktivace začne působit. Navíc se nakazí každý, na koho chlapec později dýchne. Cílem gangsterů ale není chlapec, nýbrž jeho otec: právě Billings má být synem nakažen a následně nakazit všechny účastníky konference. To ovšem zatím Frank ještě neví… (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (561)

Kaka 

všechny recenze uživatele

Typicky pitomá Bessonovská produkce, kde nesmyslné akční scény, stupidní tancovačky s auty a nažloutlé kamerové filtry přebijí už tak chatrný scénář. Jednička byla ještě jakž takž solidní jízda, kde byla právě nadsázka příjemným osvěžením. Dvojka je přehnaná exhibice a když vidím auto skákat z jedné střechy výškové budovy na druhou (ještě technicky tak zprasené), chce se mi blinkat. Statham neztratil nic ze svého charismatu a ohánět se taktéž umí stále velice slušně, avšak to je tak jediné co zůstalo. Miami je vcelku atraktivní lokace na natáčení a díky rychlým střihům budeme mít občas pocit, že je to celé strašně cool akční jízda, i když je to v podstatě nehorázná patlanina. ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

Pri pokračovaní Kuriéra je potrebné sa zhlboka nadýchnuť a pri scénach kde prestávajú platiť zákony fyziky vydýchnuť a chvíľu pomaly rozdýchavať. Zneškodnenie bomby pomocou žeriava chce kurevský nadhľad , ale hlavne pri bitkárskych scénach ma film ako tak upokojil a pobavil. Dobrá scéna s hasičskou hadicou a súboj so 150kg vážiacim černochom je to najlepšie čo vo filme je, ale v týchto veciach je majstrom J.Chan. Sláva mu. Slabšie pokračovanie , ale napriek tomu sa prikloním k trom , pretože ako akčná jednohubka má aspoň pár svetlejších momentov. 50%. ()

Reklama

tron 

všechny recenze uživatele

„Počkajte na recepcii. A napite sa vody.“ Dôvod pre rozpútanie akčnej scény každých 20 minút sa vždy nájde. No čo som bol ochotný odpustiť jednotke, v dvojke ma definitívne prestalo baviť. Ani Komando nezískalo Oscara za scenár, ale Kuriér 2 nemá zaujímavého zlosyna a ani zápletku, ktorá by aspoň symbolický predstierala, že jej ide aj o niečo iné, než iba o akciu. Možno keby celých 87 minút tvorila iba akcia, bol by výsledok lepší. Takto však máme k dispozícii parádnu akčnú scénu a po nej útrpných 20 patetických minút s chlapčekom a jeho milujúcimi rodičmi (toto nemá šancu spasiť ani Matthew Modine z Olovenej vesty) a tradične nemiestny bessonovský humor (šušlavý Afroameričan, Francúz učiaci variť Američanov). Tentokrát ma však, na rozdiel od jednotky, nezaujala ani bombastická akcia. Nechala ma chladným; v lepšom prípade som povedal „fíha“, v horšom som odratúval čas do záverečných titulkov. Veľkým plusom tuctovej snímky z tuctovej Bessonovej produkcie, je (stále resp. znova) Statham cediaci v priemere tri hlášky za minútu v tradícii najnamakanejších akčných borcov 80. rokov. ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Celkovo by som označil Kuriéra 2 za umelo vytvorenú druhú časť priemerného akčného filmu. Na filme nezaujme ani zápletka, nečakajte ani veľkolepé akčné scény a čo sa týka hercov za zmienku stojí iba nádherná Amber Valletta. Kuriér 2 je skrátka zbytočný film. Neurazí, nenadchne a po piatich minútach zabudnete, že ste ho videli. Odporúčam vám preto aby ste si radšej pozreli film podľa podarenejšieho Bessonovho scenáru Utrhnutý z reťaze. Budete z neho určite menej sklamaný ako z Kuriéra 2. ()

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Přepis telefonního hovoru z dnešního rána mezi mnou a tátou: "Ahoj synu, mám pro tebe úkol." - "Poslouchám." - "Tři osoby - babička, teta Bo..." - "Pravidlo č. 1: Žádná jména!" - "Dobře, tak tedy babička a dvě tety, dnes ve 13 hodin u nich doma." - "Váha?" - "190 kilo + vozejk a jedny berle." - "Místo doručení?" - "Špitál v Litomyšli, severní křídlo." - "Okay. Chci kilo na benzín a dvacku na parkování v areálu. Polovinu teď, druhou potom + buchty od babičky. Když se něco podělá, odjíždím sám. Jakmile se dohodneme, podmínky se nemění. Máme dohodu?" - "Jo, máme dohodu." ()

Galerie (55)

Zajímavosti (23)

  • Podľa hodín vo Frankovom (Jason Statham) aute je v deň únosu dátum 1. 4. 2005. (Zeker)
  • Pistole ve scéně v soukromém tryskáči je typu Walther P99. (DaViD´82)

Reklama

Reklama