Reklama

Reklama

Zločin v Polné

(TV film)
  • angličtina Murder in Polná (festivalový název)
TV spot
Česko, 2016, 2x86 min

Režie:

Viktor Polesný

Scénář:

Václav Šašek

Kamera:

David Ployhar

Hudba:

Zdenek Merta

Hrají:

Jaroslav Plesl, Karel Heřmánek ml., Karel Roden, Gabriela Míčová, František Němec, Jan Kačer, Petr Štěpánek, Jiří Plachý ml., Ondřej Kavan, Luboš Veselý (více)
(další profese)

Obsahy(1)

Zločin v Polné je vzrušující drama jedné detektivní historie. V roce 1899 na Bílou sobotu byla na cestě mezi obcemi Věžničkou a městečkem Polnou nalezena mrtvá dívka, švadlenka Anežka Hrůzová. Bylo jí devatenáct let. Na hrdle měla řeznou ránu a nejspíš vykrvácela. Sexuálního násilí se vrah nedopustil. Místním lékařům se zdálo, že sražené krve na místě činu není dost, a na otázku, kde je „chybějící" krev, se hned našla pohotová dopověď: Židé ji přidali o Velikonocích do macesů. K dispozici byl náhodou i potenciální vrah: přidrzlý a nepříliš chytrý mladík Leopold Hilsner, šnorer, tulák a žebrák... (Česká televize)

(více)

Diskuze

Příspěvek byl smazán administrátorem.

Příspěvek byl smazán administrátorem.

Croft

Croft (hodnocení, recenze)

jinak pokavad tu nemáš nic k tématu obtížný hmyze (jako že si tu nic doposud nenapsal) tak vystřel bud tak laskav, jinak tě budu muset nahlásit za trolling a stalking!

Příspěvek byl smazán administrátorem.

Příspěvek byl smazán administrátorem.

Marquis

Marquis (hodnocení, recenze)

Pane Boze kdo delal makeup? Maji toho na ksichte 2 kila. Nekdy divnej casting. Tehdy lidi nevypadali tak uhlazene. Treba ten mladej straznik hned na zacatku. Vypada spis jak student a ne fizl. Lidi tenkrat vypadali prisne, neuhlazene, ale to je na dyl. Skoda, ze to vic nezohlednili u castingu. Nekde to sedne, nekde ne. Docela kontrast taky mezi hereckymi vykony. Z tech ne tak dobrych hercu to reziser nedostal. Vysetrovatel je katastrofalni.

Potom jak se misty mluvi dobovou uredni cestinou ale rozhovory zni jak z dnesni spisovne mluvy. S tim si slo  pohrat. Onikani atp.

dr.horrible

dr.horrible (hodnocení, recenze)

herrWorm

Hej, mám celkom predstavu, čo je podla karlosa odborné. Žiadni vedci, profesori nič, to sú všetko židi, zato jeho kolega z kaderníctva vie o utajených skutočnostiach svoje :)

vegetol.mp

vegetol.mp (hodnocení, recenze)

dr.horrible

dr.horrible: Tak nějak. Každý zločin má nějaké rozmezí.

 

herrWorm: Jo, vidíš, to je další přítěžující okolnost. A pak že dělat historika je bezpečná práce:)

fh-12

fh-12 (hodnocení, recenze)

Compare and contrast:
Dvojnásobná vražda seniorů. Trest 21 let. http://www.regionnamestsko.cz/zpravy/kriminalita-nestesti/3698-Konesin-Trest-za-dvojnasobnou-vrazdu-21-let.html
Dvojnásobná vražda seniorů. Trest 28 let. http://praha.idnes.cz/28-let-za-vrazdu-historika-a-jeho-zeny-dv6-/praha-zpravy.aspx?c=A151104_102628_praha-zpravy_nub
(Nyní již máte dostatek informací, abyste vydedukovali, který zavražděný pár byl židovského původu.)

na příspěvěk reagoval vegetol.mp, Kaufman

Croft

Croft (hodnocení, recenze)

vyčkejte času, za chvíli tu přibude vysoce odborný komentář (ne ode mě, snad časem...), který uvede plno věcí na pravou míru. já jsem první díl bohužel neviděla..

Uživatel Croft smazal svůj příspěvek.

vegetol.mp

vegetol.mp (hodnocení, recenze)

gonga

Souhlasím s tím, že soud s Kramným byl fraška. Stačí se podívat na Kajínka a každýmu je jasný, že v tomhle státě, když se chce, můžou odsoudit kohokoliv a za cokoliv. Např. za sériový vrahy manžele Stodolovi seděli úplně jiný lidi ( http://archiv.ihned.cz/c1-15973100-zbyla-ze-mne-jen-prazdna-skorapka ), kterým se policie ani neomluvila  a o případu Lukáš Nečesanýho, co se pokusil zabít kadeřnici, ani nemluvě. Prostě pokud je někdo Nečesaný, zabíjí kadeřnice:))

gonga

gonga (hodnocení, recenze)

Kaufman

Prostě se jim nelíbil protože byl nemakačenko a žid. Čili jedním z důvodů k odsouzení byla všeobecná nelibost k jeho osobě lhostejno z čeho pramenící. Důležité je že nelibost nesmí být důvodem k odsouzení.

gonga

gonga (hodnocení, recenze)

Kaufman

To není chytrá otázka. O to přece vůbec nejde, jde o to odsouzení na základě antipatií obecného lidu, antipatie soudce, odsouzení v médiích předem, nedostatečně prokázána vina atd..

na příspěvěk reagoval Kaufman

Související novinky

Zemřel herec Stanislav Zindulka

Zemřel herec Stanislav Zindulka

14.03.2019

Ve věku 86 let zemřel český divadelní, filmový a televizní herec, Stanislav Zindulka. Ten měl za sebou vystudovanou pražskou DAMU, od roku 1994 byl pak členem pražského Činoherního klubu. Mezi jeho… (více)

Reklama

Reklama