Reklama

Reklama

Rychle a zběsile 8

  • USA The Fate of the Furious (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Dominic Toretto (Vin Diesel) zradil svou rodinu. V jedné z nejúspěšnějších filmových sérií všech dob je sice možné cokoliv, ale tohle je víc než automobilové seskoky padákem, průlety aut mezi mrakodrapy, nebo tažení obřího trezoru ulicemi Ria. Rychle a zběsile 8 rozhodně nepojede na neutrál. Na stranu zla přetáhla Doma legendární kyber-teroristka přezdívaná Cipher (Charlize Theron), která je stejně krásná jako nebezpečná. Není tedy divu, že Toretto naprosto ztratil hlavu a vykašlal se nejen na Letty (Michelle Rodriguez), ale i na všechny staré kámoše. Že s ním má Cipher jiné plány, než jsou romantické večeře při svíčkách, je nabíledni. Kombinace její inteligence a jeho svalů a řidičských schopností z nich mohou udělat neporazitelný tandem. Aby svět zůstal v rovnováze, převezme otěže v osiřelé rodině Hobbs (Dwayne Johnson), který do ní proti své vůli přibere nového člena – Deckarda Shawa (Jason Statham), vysokooktanový záporák ze sedmého dílu, který měl původně shnít ve vězení. Společně s nimi se budeme přesouvat z divokého pobřeží exotické Kuby, přes ucpané ulice New Yorku až na pusté ledovce v Barentsově moři, abychom si užili další zábavnou a nezapomenutelnou jízdu. (CinemArt)

(více)

Videa (28)

Trailer 1

Recenze (908)

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Doteď jsem byl pyšný na to, že si Rychle a zběsile umím užít, ale tady jsem popravdě asi na deset minut usnul. Nemůžu říct, že by nějaká část byla špatná (i když si trvám na tom, že první půlka je lepší), ale celek ty víc než dvě hodiny neutáhne a začne být poměrně úmorný. Mrzí mě, že akci si kvůli dementní kameře nejde plně užít (rozhodně tomu nesluší IMAX), ale její velkolepost má něco do sebe. Osobně nejsem touhle sérií otrávený a umím si představit, že u dalšího dílu to na mě opět bude fungovat. Rozhodně mi představa devátého a desátého Rychle a zběsile dělá míň vrásek než třeba pátí Piráti. ()

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Bavil som sa. Tvorcovia sa už totálne vykašľali na akékoľvek fyzikálne zákony a idú na doraz. Stala sa z toho vlastne akási teamová bondovka, kde Kurt Russell je M a Scott Eastwood ako správca špionážneho skladu áut (wtf?) vlastne čosi ako Q. A Charlize Theron je skvelý megazloduch s atomovkou. Finále s ponorkou je neuveriteľné a Jason Statham si kradne show najmä scénou, ktorá je rýchlejšou variáciou na záver Hard Boiled. Pokojne si dám aj deviaty diel. ()

Reklama

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Značka Rychle a zběsile už vůbec není o autech, jako tomu bylo dřív. Už dávno to není o závodech nebo vůně spálených gum. Teď už je to značka, která zaručuje kvalitní akční orgie, vypatlané jak pasta na zuby, ale s koulemi většíma jak od orangutana. K tomu tvůrci vytvořili tak solidní základnu akčních herců, až mám pocit, že vytvořili přímého nástupce Expendables. Osobně mě pak nejvíce těšil Jason Statham, který se ve svých rolích za poslední léta vysloveně našel a hlásí o sto šest. V závěsu mu sekunduje monstrum The Rock a finišuje celý zbytek včetně Charlize Theron, která je tady na straně druhé barikády hodně nechutná. ()

cheyene 

všechny recenze uživatele

Rychle a zběsile je série, která dokázala vstát z mrtvých, dosud se do hrobu nevrátila, žije a očividně ještě žít bude. Od pátého dílu jde podobně jako v prvním opět o zdařilou akci, což je to, proč se na obdobné snímky díváme. Musím říct, že 8. pokračování je sice od roku 2011 nejslabší, protože samotný námět mě až tak moc neoslovil, navíc akce tu byla na můj vkus až přespříliš digitální, avšak stále je tu něco, co dokáže zabavit a nenudit. Jde zejména o povedené hlášky, dílčí akční sekvence, herecké obsazení a odkazy na zesnulého Paula Walkera. ()

Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

Zábava především. Mít to o chlup lepší střih, méně šablonovitého záporáka a svižnější tempo v první polovině, klidně bych hodil plnou palbu. Takhle "jen" za 80 s tím, že jde o nejlepší díl od pětky. Zásluhu na tom má především akční finále, které tentokrát dokonale šlape, má tempo, nápady, vtip, zkrátka nic nechybí ani nepřebývá. A to nejlepší? Film se vůbec nebere vážně, chce hlavně potěšit fanoušky a nebojí se kvůli tomu sestřelit sebe sama (málokdy jsou tak vtipně využité kličky soap oper). Tvůrci mají obrovské peníze a hrají si ve stylu "dej tam tohle, a ještě tohle, a pro prdel i tohle". Když se k tomu připočte extrémně sympatické obsazení, kde postavy baví nezávisle na tom, za který tým kopou, je o hitu rozhodnuto. Zábavnější týmovka než Avengers a v akci bondovštější než samotný Bond. A takové malé osobní postesknutí - filmaři měli ideální příležitost navázat na legendární hudební balet Johna Woo z Tváří v tvář a nevyužili to. Škoda, velká škoda! ()

Galerie (65)

Zajímavosti (43)

  • Hobbsovi (Dwayne Johnson) ponúknu prácu späť, no po 16 rokoch si radšej dá pauzu. Pôvodný film Rýchlo a zbesilo (2001) vyšiel 16 rokov pred uvedením tohto filmu. (Zeker)
  • Vin Diesel (Dominic Toretto) si za Rychle a zběsile 8 přišel na 20 milionů amerických dolarů. (ČSFD)
  • První film ze série Rychle a zběsile, který nemá potitulkovou scénu. (ArsenalEagle)

Související novinky

Druhý Old Guard nabírá posily

Druhý Old Guard nabírá posily

11.06.2022

Oscarova herečka Charlize Theron (Srážka s láskou, Šílený Max: Zběsilá cesta) zvládá docela v pohodě kombinovat jak ambiciózní dramata, tak studiové velkofilmy, tak nezávislou scénu. V poslední době… (více)

Další herní značka míří do kin

Další herní značka míří do kin

19.07.2020

Přestože si Hollywood na drtivé většině herních adaptací vylámal zuby, studia i tvůrci nadále vidí obří potenciál, který herní příběhy ukrývají. A tak to zkouší dál. Po The Last of Us, Falloutu nebo… (více)

Křehká ega na setu Rychle a zběsile

Křehká ega na setu Rychle a zběsile

05.08.2019

Následující článek není ani tolik novinkou, jako spíš zajímavostí. Točí se kolem hereckých hvězd, respektive mužských hereckých hvězd, z akční série Rychle a zběsile a nově také spin-offu Rychle a… (více)

Další spin-off pro Rychle a zběsile?

Další spin-off pro Rychle a zběsile?

15.05.2019

Studio Universal Pictures momentálně těžce sází na svoji nejvýdělečnější akční sérii Rychle a zběsile. Devátý díl nekonečné ságy vstoupí již brzy do produkce, ještě předtím ale do kin dorazí první… (více)

Reklama

Reklama