Reklama

Reklama

Zaklínač

(seriál)
Trailer 6
USA / Polsko, (2019–2024), 30 h 55 min (Minutáž: 47–67 min)

Tvůrci:

Lauren Schmidt

Předloha:

Andrzej Sapkowski (kniha)

Hrají:

Henry Cavill, Freya Allan, Joey Batey, MyAnna Buring, Anya Chalotra, Eamon Farren, Adam Levy, Jodhi May, Lars Mikkelsen, Mimi Ndiweni, Wilson Mbomio (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(4) / Epizody(32)

Zaklínač Geralt, mutant a lovec příšer, těžce hledá svoje místo ve světě, kde lidé jsou často ohavnější než zvěř. (Netflix)

Diskuze

Helo

Helo (hodnocení, recenze)

Yoshitsune

Tak přece nebudou říkat, že jim nefungujou policajti, že město je jen kulisa, která je aktivní jen když koukáš atd... :D Ale to je pořád marketing a ne vývojáři. A vývojář, kdyby tohle někde prohlásil veřejně, tak ho vyhodí. Jako byste tady nevěděli, jak to chodí...

na příspěvěk reagoval Yoshitsune

Yoshitsune

Yoshitsune (hodnocení, recenze)

ArsenalEagle

Však v roce 2018 hra byla už ve stavu dokonečeno, doděláváme jen drobnosti. Nemluvě o tom, že vývoj hry, začal na úplně novou sérii konzolí, PS4 a Xbox X, to že ten vývoj trval skoro deset let a to že to na již dnešních starších konzolí, nerozjedeš a nebo rozjedeš, ale vyhodíš tím pojistky. To už jaksi CD Projekt zapomněl zmínit, nemluvě o tom, že jednou za čas vypustili bohulibý kec, o tom, jak že jejich hra bude živá, perfektní a bezchybná. 

na příspěvěk reagoval Helo

dragon94

dragon94 (hodnocení, recenze)

ArsenalEagle

Tam byl, ale zasádní problém to jejich lhaní o tom jak vše bude na start allright. A ono jaksi nebylo. Taky to jejich nastageovaný video z PS4 atd...

No a pak takový ty prohlášení jakože v CP nejsou policejní honičky, protože né každý openworld je musí mít. Že je nemá ani Elden Ring a ani je nebude mít Sonic. Policie se ti spawnuje za zády. Svět je absolutně neživý. Zalezeš za roh a při návratu zpět se všechno na ulici totálně změní. To není o bugech, glitchích atd.. to je o tom, že ta hra má absolutně nezvládnuté mechanizmi, které prostě nefungují... A o tom, že o tý hře a jejím stavu lhali jak hráčům, tak investorům, tak i platformám, na kterých hra vyšla.

ArsenalEagle

ArsenalEagle (hodnocení, recenze)

Yoshitsune

Neřekl bych, že za CP mohl čistě CDprojekt. Oni se hodně bránili a odsouvali vydání, ale tam byl mega nátlak od investorů a fanoušků. Z toho plynou bugy, chyby a nedodělky hry, protože neměli dost času to sami v tichosti projít. Navíc po Divokém Honu všichni čekali masterpiece a všichni víme, co dělá přehršel očekávání.

Trojka Zaklínače je asi tím nejlepším, co jsem kdy hrál a obě DLCčka jsou naprosto parádní zážitek.

na příspěvěk reagoval dragon94, Yoshitsune

verbal

verbal (hodnocení, recenze)

Mr.Apache

Nech je, je to náhodou milé yntelechtuální dostaveníčko leštičů džojstyků, co by bez dementizační hry ani nevěděli, že nějaký knižní Zaklínač vůbec existuje, a dál by ožužlávali leporela. A asi by i udělali lépe, protože je to kromě povídek popsaný hajzlpapír.

W.Dow

W.Dow (hodnocení, recenze)

Luicy

Ne, NiOh je lineární, odehrává se to v takových spíš větších koridorových oblastech, kde prostě se jde k Bossovi a pak zase přesun do jiné, souboje jsou tam propracovanější, víc možností, máš tam postoje - vysoký který dělá větší poškození ale je pomalejší a spotřebovává víc staminy, nebo naopak nízký který je opak a pak střední mezi tím, víc druhů útoků atd. I mnohem klasičtější vyprávění příběhu, má to dva díly ale zatím bojuju s prvním už asi 3 měsíce možná víc :D

Yoshitsune

Yoshitsune (hodnocení, recenze)

W.Dow

Bloodborne doporučuji, je to víc přímočařejší než Dark Souls a nebo Demon Souls, a konečná pointa je brilantní. Už jen kvůli té hudbě, byla radost to hrát. 

fabecc1222

fabecc1222 (hodnocení, recenze)

dragon94

Trojka je největší bomba, co se práce s charaketry týče, a uzavírání jejich příbehů. Jen škoda, že se nedostalo úplně na všechny (Iorweth - ten teda původně měl být, ale nějak na něj už nezbylo místo, nebo Abigail z jedničky, princezna Striga, Siegfried - ten tam nějakej teda taky je, ale otázka, jestli je to ten náš... atd). Ale mám pocit, že tohle téma hry vs knihy vs seriál jsme tu stejně rozebrali už do podrobna několikrát, a na nic nového bychom nepřišli :) Já si komplet trilogii velmi rád kdykoliv znova zahraju, je to pro mě jeden z vrcholů herní tvorby, a jak jsem psal, pro mě osobně je celá trilogie naprostno nejlepší herní série co se prací s charakery týče, dokonce lepší, i než knižní série.

W.Dow

W.Dow (hodnocení, recenze)

Yoshitsune

Grafiku ani nemám na mysli, ta je asi to poslední co mě u her zajímá, spíš mám na mysli určitou krkolomnost a nedostatky samotné hry, potom mám trochu i potíž se způsobem vyprávění, na druhou stranu jsem si v otevřeném světě připadala skutečně jako dobrodružka po něm putující a objevující jeho záhady. Demons Souls jsem si ale užila asi víc, nejen kvůli vizuálu a k Bloodbornu jsem se ještě nedostala, odskočila jsem si k NiOh a tu hru jsem si zamilovala i když u ní doslova pláču utrpením, tam je ta obtížnost šílená ale souboje samotné, animace, atd.. u toho mé srdéčko plesá :D až teda na pár výjimek.

na příspěvěk reagoval Yoshitsune, Luicy

Yoshitsune

Yoshitsune (hodnocení, recenze)

W.Dow

Z toho co sem tak nějak vykoukal, aniž bych si něco vykecal, tak ta atmosféra a ten příběh, je prostě DS a tam nikdy nešlo o grafiku, nebo nějaká velká kouzla s grafickými efekty. Ale ta atmosféra je tedy odstřelující, a tak nějak je tam všechno od klasických fantasy věcí až po abstraktní a nebo groteskní monstra, kdy každá oblast má jinou atmosféru, stylizaci a vizualizaci. A ve hře se tak nějak míchá to nejlepší z DS světa a pak to nejlepší z Bloodbornu, to sou čistě moje odhady.

na příspěvěk reagoval W.Dow

Uživatel Yoshitsune smazal svůj příspěvek.

W.Dow

W.Dow (hodnocení, recenze)

Yoshitsune

ER není špatná hra, tedy až na jistou zastaralost vydávanou za obtížnost a nikdo mi prostě nevymluví, že dělat si screenshoty co NPC řekli a chtěli, je lepší než do hry dát prostý deník úkolů :D Asi bych i řekla, že to byl nejzábavnější open world co jsem hrála, jen škoda že spousta věcí se tam až moc opakuje, čelíš stejným bossum, procházíš stejný jeskyně a tunely atd. 

na příspěvěk reagoval Yoshitsune, Yoshitsune

Yoshitsune

Yoshitsune (hodnocení, recenze)

Na druhou stranu sem měl obavy z koupi ER, Sekiro sem kupoval ještě když bylo žhavý a ta hra snad selhala ve všech bodech. 

na příspěvěk reagoval W.Dow

Yoshitsune

Yoshitsune (hodnocení, recenze)

Na dvojce je asi nejhorší to, že hlavní hrdina je klasický protyp hrdiny, s klasickým příběhem. A největší pecka přichází, když zjistíte že další hlavní a nebo vedlejší postavy, sou originální, mají originální vývoj a jejich osudy sou ve vašich rukách, takže ten emoční dopad tam je znát a je citelný. 

Yoshitsune

Yoshitsune (hodnocení, recenze)

Luicy

No vzhledem k tomu že na PS Store ještě ani jednou nebyla sleva, tak sem si říkal, no tak ať si tu hru nechají, je třeba koupit Dying light 2, která je taky od Poláků. jaká to ironie. 

Luicy

Luicy (hodnocení, recenze)

Yoshitsune

no myslím že na slevu budeš ještě nějaký pátek čekat, já to nevydržela :D ale asi dobře pro tebe... je to obrovskej žrout času... 

na příspěvěk reagoval Yoshitsune

Yoshitsune

Yoshitsune (hodnocení, recenze)

hru které sme tu dlužil je Metro Exodus, tam prostě nevim, proč sem ji nekoupil dřív. 

Yoshitsune

Yoshitsune (hodnocení, recenze)

Luicy

Bohužel ne, lehce sem nakukoval na nějaké to hraní a rage kompilace. A dívám se na CarbotAnimations, ale né nehrál sem, tak nějak sem čekal a čekám na slevu, která nepřichází, tak sem mezitím stačil nakoupit pár jiných her a taky hru, které sem tu koupi dlužil už hodně dávno. 
 

na příspěvěk reagoval Luicy

Luicy

Luicy (hodnocení, recenze)

dragon94

přišlo ti že se dvojka více předvedla? já ji teda hrála už dávno, ale nepřišla mi nějaká extra... Jedničku mám teda radši a doteď si ji pravidelně ob rok zahraju, ale asi spíš z té nostalgie a dabingu :D 

Luicy

Luicy (hodnocení, recenze)

W.Dow

Tak máš vedlejší mise a vedlejší mise. Některé hezky doplňovaly hlavní dějovou linku a některé byly jen repetitivní bullshity, který tě časem omrzí. Nicméně celkově bych řekla, že to špatné nebylo, je tu spousta dobrých momentů, jak už zmiňoval dragon, které byly moc fajn. To samé datadisky. Ale holt se to musí doplňovat s aktivitami navíc, ne jen že si rychle člověk prokliká dialogy a udělá to nejnutnější... to je pak celé o ničem. A že by se jednalo o vykrádačku knih, to bych určitě neřekla, však tam byly naprosto jiné věci a jiné zápletky. Sapkowski sice vytvořil hezký svět s fajn postavami, ale co se týče příběhu, tak s ním moc dobře pracovat neuměl (povídky byly lepší) a měl tam spoustu děr, které právě hry vyplňovaly a udělaly je zajímavější. 

dragon94

dragon94 (hodnocení, recenze)

Hlavní příběhová linka Zaklínače 3 je sice slabší a dost ji zachraňují různé odbočky a vedlejší příběhy... Ale následný datadisk Srdce z kamene je absolutně boží. A i přesto, že byla základní linka slabší pořád se v ní našlo dost super momentů. Třeba Battle of Kear Morhen byla dobře zprracovaná, nalezení Ciri mělo emoce, Baronova dějová linka byla hodně fajn.. Čarodějnice dost nechutný.. Dokonce i Phillipa a Radovid byli super.

Což ale nemění nic na tom, že jednička a dvojka se předvedli více.

Co se Cyberpunku týče, tak to je hrozný fail. Ani nejde o technický stav jako o to, že ta hra je prostě špatně nadesignovaná a očesaná o všechno co měla mít.

na příspěvěk reagoval Luicy, fabecc1222

Yoshitsune

Yoshitsune (hodnocení, recenze)

W.Dow

Já sem viděl něco přes deset hodin videi, od všeho trochu, samotného hraní, až po rozebírání hry a hledání problémů, kde se to celé pokazilo, atd. Ale ve výsledku, by stačilo říct, že kdy se ta hra stáhla z PS Store, tak už to něco musí být, protože za tu dobu co sem u Sony, tak z PS Store, ještě nikdy nestáhli hru kvůli její špatné optimalizaci, tohle bylo úplně poprvé. 

 

 

Já mám rád otevřené světy, nutí mně to prozkoumávat, hledat a nacházet věci, které sem třeba třikrát minul a tak po čtvrté najdu žlutý kámen, do mé sbírky. Však svět AC Odyssey, patří mezi top desítku největších světů a já ten svět prolezl dvakrát, a mám z toho platinovku. Ale mám rád i hry, které mi dají přímou linku a nebo polo-otevřený svět, v tohmle směru nejsem vybíravý. 

na příspěvěk reagoval Luicy

W.Dow

W.Dow (hodnocení, recenze)

Yoshitsune

Tak já si to naštěstí nekupovala, měla jsem to půjčené ale tak rozbitou hru jsem v životě snad nehrála, to by mi ale ve výsledku ani nevadilo, jenže ten příběh působí strašně slepeně, často jsem měla dojem jako bych četla knížku ze které někdo vytrhal stránky a celé kapitoly, a to jí ještě napsalo několik autorů kde kvalita značně kolísá :D Třeba linka s Judy mi přišla kvalitou oproti zbytku jako naprosto z jiné hry, zbytek byl místy jak z laciného braku, celé finále nějak postrádalo logiku kde čip s kopií vědomí najednou dokáže i měnit DNA a jiný blbosti vycucané z prstu, který prostě působí jakou uměle vytvořený konflikt a rádoby dilema. Postavy se taky naprosto ignorovaly, jak se k nim člověk chová.

A ve výsledku, se to i mizerně hrálo, nemám ráda otevřené světy ale umělohmotnější a méně uvěřitelný jsem dlouho neviděla, a nemůžu posuzovat v konkurenci se střílečkami, ale byla to nuda. Kdybych nebyla tvrdohlavá a nechtěla vědět jak to skončí, nedohrála bych to :D

na příspěvěk reagoval Yoshitsune

Yoshitsune

Yoshitsune (hodnocení, recenze)

fabecc1222

U jednoho českého youtubera, kterého sem v té době sledoval a to již dlouhobě, v té době to bylo již sedm let, bych si nikdy, nepomyslel že zrovna on bude v tomhle směru.....uvádět nepravdu. 

Související novinky

Poslední řada Koruny má datum premiéry

Poslední řada Koruny má datum premiéry

10.10.2023

Netflix oznámil, že šestá a poslední sezóna seriálu Koruna bude rozdělena do dvou částí. U velkých věcí jako jsou Zaklínač nebo Stranger Things už je tento formát pro Netflix prakticky standardem,… (více)

Jak to vypadá s rebootem Highlandera?

Jak to vypadá s rebootem Highlandera?

31.08.2023

Už to bude pěkných pár let, co byl oznámen reboot kultovní akční sci-fi fantasy Highlander v čele s Henrym Cavillem a režisérem Chadem Stahelskim (John Wick) za kamerou. Jenže Cavill měl od té doby… (více)

Sledovanost Zaklínače klesá

Sledovanost Zaklínače klesá

07.07.2023

Nedávno jsme psali článek zabývající se odchodem hlavní hvězdy Zaklínače Henryho Cavilla, a jak si tvůrci představují, že představí jeho náhradu. Už tehdy jsme se nicméně zabývali taky otázkou, jaké… (více)

Tvůrci Zaklínače komentují odchod Cavilla

Tvůrci Zaklínače komentují odchod Cavilla

02.07.2023

Třetí řada známého Netflix seriálu Zaklínač před pár dny dorazila na streamovací službu – respektive dorazila tam její první část. Zatímco prvních pět epizod už mají diváci k dispozici, zbylé tři… (více)

Reklama

Reklama