Reklama

Reklama

Stranger Things

(seriál)
  • USA Stranger Things
Trailer 1
Drama / Fantasy / Horor / Mysteriózní / Sci-Fi / Thriller
USA, (2016–2024), 36 h 1 min (Minutáž: 42–150 min)

Hrají:

Winona Ryder, David Harbour, Millie Bobby Brown, Finn Wolfhard, Gaten Matarazzo, Caleb McLaughlin, Natalia Dyer, Charlie Heaton, Joe Keery, Noah Schnapp (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(5) / Epizody(35)

Chlapec se ztratí neznámo kde a město začne odhalovat svoje záhady, mezi které patří i tajné experimenty, děsivě nadpřirozené síly a jedna malá podivná holka. (Netflix)

Recenze uživatele Esgalnor k tomuto seriálu (8)

Stranger Things (2016) 

Bezkonkurenčně jeden z nejlepších seriálových zážitků, co se mi kdy povedlo zažít. Minimálně to, že jsem to shlédl za jeden a půl večera o tom dost napovídá. Má to všechno. Hutnou hororovou atmosféru, i uvolněnou rodinnou a k tomu to dokáže vhodně skloubit ještě s vtipnými momenty a chvílemi, které se zaměřují kromě hlavní linky i na milostné pletky nebo probouzející se přátelství, kdy ani jedno nijak nenarušuje děj, ani se neobjevuje kýčovitý milostný trojúhelník. Dětští herci jsou tu jedni z nejlepších a nejpříjemnějších, co jsem kdy v seriálu viděl, rozhodně často překonávají i dospělé herce. Postavy jednají logicky vzhledem k situacím v nichž se nacházejí a celkově jsou příjemné a dá se jim fandit, nejsou ani prvoplánové, stejně jako vztahy mezi nimi, celý děj je kompaktní a mytologie seriálu je inovativní a skvělá. Úvodní titulky vynikající, hned navodí atmosféru, hudba je také povedená. Jedinou slabou stránkou jsou podle mě občas ne moc povedené triky, naštěstí jich tu moc není a nijak to nekazí výtečný celkový dojem. ()

Kapitola první: Zmizení Willa Byerse (2016) (S01E01) 

No páni, tak tohle jsem nečekal. Atmosféra by se dala krájet, dětští herci nepřijdou otravní... Na první epizodu parádní. Občas hororovou atmosféru naruší milá vtipná situace, avšak pak se to vrátí k atmosféře podobné Villeneueově Zmizení (2013) a vy jste zase napjatí, co se bude dít dál. Spousta scén je šokující, spousta scén vytváří nové otázky a cliffhanger na konci, kdy vás prostě zajímá co je ta holka zač, vás nenechá spát, dokud se nepodíváte na další epizodu. Pokud se ponese celý seriál v podobném nebo lepším duchu, myslím, že jsem se zamiloval. ()

Kapitola druhá: Pošuk na Maple Street (2016) (S01E02) 

Tempo oproti minulé epizodě trochu zvolnilo a přibylo několik nicneříkajících pasáží. I tak je to pořád nadprůměr a ty čtyři hvězdy jsou hodně blízko u pěti. Především herečka ztvárňující El zde ukázala něco ze svého obrovského hereckého talentu. Na to, že tý holce je 12, tak herecky válí. Zaujala mě postava Barb, takže mě mrzí, že už nedostane o moc víc prostoru. Jinak konec epizody nebyl takový cliffhanger jako minule a hororové atmosféry bylo také méně, pořád je ale ta napínavá atmosféra hustá a občas by mohla konkurovat lecjakému thrilleru. A mě ten seriál stále skvěle baví. ()

Kapitola třetí: Šťastné a veselé (2016) (S01E03) 

Moment, kdy začalo hrát Heroes od Davida Bowieho... To byl moment, kdy si mě ten seriál získal a všechny moje pochyby se rozplynuly. ()

Kapitola první: Šílená Max (2017) (S02E01) 

Asi sotva jsme si mohli přát lepší start do nové sezóny - i přes pomalejší tempo, který je pochopitelný kvůli nutnosti uvést do děje a připomenout hlavní postavy, tahle epizoda skvěle obstojí i po boku vynikající první série. Pilot vyvolává spoustu otázek, přináší několik nečekaně silných scén (večeře s rodiči Barb) a hlavně chemie mezi herci je pořád stejně milá a pohodová, jakou si ji pamatujeme. Epizoda navíc vyvolává tolik otázek, že máte nutkání, si okamžitě pustit tu následující. Díky, že ten Netflix máme. ()

Kapitola druhá: Koledu, ty exote (2017) (S02E02) 

Perfecto! Druhá epka naznačuje, že tahle série bude mnohem temnější a psychologičtější, než ta první - atmosféra by se místy dala krájet. Strašně mě navíc baví Nancyina linka, Natalia je skvělá. Nové postavy jsou příjemným osvěžením a více Millie Bobby Brown potěší. ()

Kapitola třetí: Pulec (2017) (S02E03) 

Nádhera, postava Max mě překvapivě baví a příběh se slušně rozjíždí. A ten konec... ten konec! ()

Kapitola první: Suzie, slyšíš mě? (2019) (S03E01) 

Silný úvod, skvělé tempo a vynikající zakončení, které prakticky nutí k okamžitému zhlédnutí dalšího dílu. Skvělý výběr hudby podbarvuje strhující oldies feeling, k němuž vhodně sedne i to obvyklé klišé s Rusy jako bezrozměrnými záporáky. Výprava je výborná, až filmová, přesto nejlepší momenty tvoří interakce mezi hlavní partou - a té jen houšť! ()

Související novinky

Netflix chystá americkou Korunu

Netflix chystá americkou Korunu

14.10.2023

Streamovací gigant Netflix dobře ví, jaké seriály patří mezi jeho nejzajímavější. Stejně tak si jsou hlavouni z programového oddělení vědomi, že nic nejde natahovat věčně, většinou navíc nechávají… (více)

Poslední řada Koruny má datum premiéry

Poslední řada Koruny má datum premiéry

10.10.2023

Netflix oznámil, že šestá a poslední sezóna seriálu Koruna bude rozdělena do dvou částí. U velkých věcí jako jsou Zaklínač nebo Stranger Things už je tento formát pro Netflix prakticky standardem,… (více)

Hollywood hodlá prioritizovat jistoty

Hollywood hodlá prioritizovat jistoty

28.09.2023

Stávka scenáristů oficiálně skončila, v následujících dnech a týdnech se musí ještě vyřešit stávka herců, pomalu ale jistě to už vypadá, že se Hollywood ještě před koncem roku vrátí naplno do práce.… (více)

Seriály HBO možná zamíří na Netflix

Seriály HBO možná zamíří na Netflix

26.06.2023

Trh streamovacích služeb je v současnosti postavený na exkluzivitě - Disney+ diváky přitahuje Mandalorianem a Avatarem, Netflix Stranger Things nebo Wednesday, HBO Max Bojem o moc a The Last of Us.… (více)

Reklama

Reklama