Reklama

Reklama

Stranger Things

(seriál)
  • USA Stranger Things
Trailer 2
Drama / Fantasy / Horor / Mysteriózní / Sci-Fi / Thriller
USA, (2016–2024), 36 h 1 min (Minutáž: 42–150 min)

Hrají:

Winona Ryder, David Harbour, Millie Bobby Brown, Finn Wolfhard, Gaten Matarazzo, Caleb McLaughlin, Natalia Dyer, Charlie Heaton, Joe Keery, Noah Schnapp (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(5) / Epizody(35)

Chlapec se ztratí neznámo kde a město začne odhalovat svoje záhady, mezi které patří i tajné experimenty, děsivě nadpřirozené síly a jedna malá podivná holka. (Netflix)

Recenze uživatele dO_od k tomuto seriálu (7)

Stranger Things (2016) 

// "So you know what? Keep on growing up, kid. Don't let me stop you. Make mistakes, learn from them, and when life hurts you — because it will — remember the hurt. The hurt is good. It means you're out of that cave. But please, if you don't mind, for the sake of your poor old dad, keep the door open three inches." 1. řada - 100 % / 2. řada - 70% / 3. řada - 100 % / 4. řada - 100 % ()

Season 2 (2017) (S02) 

// Plynulé navázání na události z první série, doplněné o otevřenější svět, hlubší mytologii a v přirozeně sequelovém stylu taky více postav a více monster. Je to trochu na úkor rozvíjení postav, ale furt to solidně utíká to a byť už to nemá takovej emocionální zásah jako první řada, pořád jsem si to moc užil. Hlavně pak ten hudební závěr. 7/10 ()

Season 3 (2019) (S03) 

// "It's just not how life works. It's moving. Always moving, whether you like it or not. And, yeah, sometimes it's painful. Sometimes it's sad. And sometimes... it's surprising. Happy. So you know what? Keep on growing up, kid. Don't let me stop you. Make mistakes, learn from 'em, and when life hurts you, because it will, remember the hurt. The hurt is good. It means you are out of that cave. But, please, if you don't mind, for the sake of your poor old dad, keep the door open three inches." Víte co? Tohle byla suverénně nejsmutnější řada. A možná právě proto i nejlepší. Dospívání je dost těžký i bez toho, že vám jdou po krku hladoví demogorgoni, o to víc jsem ale rád, že se tvůrci na ty dětské hrdiny nevykašlali a dopřáli jim dost prostoru na to, aby se s tím životem mohli porvat. Od druhé série to pak byl navíc i výrazný posun co se týče zápletky samotné, inspirace desítkama kultovních filmů byla přitom jasná, scénář ale zůstal svědomitej v práci s odkazy, a přitom pořád dost fresh na to, abych neměl pocit, že jsem tohle už někde předtím viděl. Hlavně jsem si ale potvrdil, že se tohle léto nejvíc bavím u těch návratů do dětství, nebo pozdějšího dospívání. Ať už to jsou první lásky, či opouštění klukovských fantazií o tom, jak se život nikdy nezmění (Stranger Things), nebo pak školní výlety a komplikované způsoby, jak říct vpravdě sice strašidelnou a dost vzácnou, přitom ale paradoxně strašně jednoduchou a krásnou věc (Spider-Man). Je to prostě Never Ending Story. 10/10 :) ()

Kapitola první: Suzie, slyšíš mě? (2019) (S03E01) 

// Na rozjezd OK, boží intro jedničky už se pochopitelně nikdy zopakovat nepodaří, ale retro atmosféra je zpět, stejně tak super soundtrack, dětští hrdinové a neuvěřitelně sexy Cara Buono. Čekám, kam to Dufferové posunou. ()

Kapitola pátá: Armáda (2019) (S03E05) 

// "You are a policeman. Policemen have rules." Jako měl jsem ten seriál celkem rád, ale citovat moji největší filmovou lásku? Ty vole, pojď mi! ()

Kapitola druhá: Vecnova kletba (2022) (S04E02) 

// Po dvou epizodách: Vypadá to víc jako film do kin než většina filmů, co Netflix vypouští ven. Má to furt tu boží 80s atmosféru. Každá série včetně téhle zvládá během pár expozičních scén posouvat charaktery dětí dál a dál s tím, jak dospívají, zatímco furt stíhá představovat nové a nové zajímavé postavy, tentokrát tu tedy máme vášnivého D&D dungeon mastera a kytaristu v jednom, který má náběh na nového oblíbence. Záporák se zatím profiluje jako jeden z nejlepších, přitom už ten loňský nastavil laťku dost vysoko. Kolem a kolem jsou ST zpátky v nejlepší formě, a kdo tvrdí, že ne, ten si akorát lže do kapsy, nebo už zapomněl, o čem tenhle seriál v jádru odjakživa byl a furt je. ()

Související novinky

Netflix chystá americkou Korunu

Netflix chystá americkou Korunu

14.10.2023

Streamovací gigant Netflix dobře ví, jaké seriály patří mezi jeho nejzajímavější. Stejně tak si jsou hlavouni z programového oddělení vědomi, že nic nejde natahovat věčně, většinou navíc nechávají… (více)

Poslední řada Koruny má datum premiéry

Poslední řada Koruny má datum premiéry

10.10.2023

Netflix oznámil, že šestá a poslední sezóna seriálu Koruna bude rozdělena do dvou částí. U velkých věcí jako jsou Zaklínač nebo Stranger Things už je tento formát pro Netflix prakticky standardem,… (více)

Hollywood hodlá prioritizovat jistoty

Hollywood hodlá prioritizovat jistoty

28.09.2023

Stávka scenáristů oficiálně skončila, v následujících dnech a týdnech se musí ještě vyřešit stávka herců, pomalu ale jistě to už vypadá, že se Hollywood ještě před koncem roku vrátí naplno do práce.… (více)

Seriály HBO možná zamíří na Netflix

Seriály HBO možná zamíří na Netflix

26.06.2023

Trh streamovacích služeb je v současnosti postavený na exkluzivitě - Disney+ diváky přitahuje Mandalorianem a Avatarem, Netflix Stranger Things nebo Wednesday, HBO Max Bojem o moc a The Last of Us.… (více)

Reklama

Reklama