Reklama

Reklama

Blair Witch: 20 let poté

  • USA Blair Witch (více)
Trailer 2

20 let po záhadném zmizení Heather Donahue a jejího filmového štábu v burkittsvillských lesích se její bratr vydává na místo činu. Spolu se skupinou přátel je odhodlaný zjistit, co se tenkrát skutečně stalo. Jenže jejich výprava od začátku nejde podle plánů. Atmosféra houstne, ve tmě někdo čeká a z lesa není podle všeho úniku... (Magic Box)

(více)

Videa (9)

Trailer 2

Recenze (265)

Asia_Power odpad!

všechny recenze uživatele

Už je to jasný !! Jak se v nějakém názvu hororu objevuje slovo Bitch ééé teda Witch, tak je jasný, že to bude větší sajrajt než poševní sekret devadesátiletý stařeny trpící nadváhou s beďarama na kundě. Trojka je sice o kapku míň vypíčená než jednička, ale stále je to kolosální sračka. Nejvíc mě rozesmál negr se jménem Petr. Černej Petr si tedy logicky vytáhne černýho Petra a čeká ho mrda stromem do palice. Jop, tady už krom šutrů a větviček strašej i padající stromy. Hlavní hrdina příběhu je mladší brácha Vohrndíry z jedničky, kterej se rozhodnul, že Vohrndíru najde. Že budou jedna rodina bylo jasné - stejně jako jeho zmizelá ségra má za kámoše samý dementy, je to Ultrakokot a přejete mu smrt. Ale na jeho obranu smrt tady přejete úplně všem. Nejvíc Ashley. Takovou píču jsem neviděla minimálně od středy, kdy jsem byla na magistrátu. Většinu filmu máme tmu jako v prdeli, takže stejně jako v prdeli vidíme hovno, občas baterkou zasvítíme na stromečky, pak se vleze do chaloupky, ukáže se čarodějnice, což vysvětlí proč jí v jedničce neukázali (takhle děsivé pixely se jen tak nevidí) a zase všichni chcípnou. Suma sumárum jestli se chcete bát, jděte v jednu ráno do lesa a po hodině bloudění zahoďte baterku. Do rána budete zesraný 100x víc než při sledování téhle debility. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Prý je třeba stoupnout do kouta a zavřít oči. Jenže i to je pro mladou bandu za děsivých nočních zvuků a událostí sakra obtížný úkol. Je tma a pak ještě větší tma. Pseudodokumentární mystifikace pokračuje. Dvacet let po událostech z filmu, který vznikl takřka na koleně a s pocity za nehty lezoucí opravdovosti, se seznamujeme s bratrem Heather, která se před lety vyděšená omlouvala svý, Joshový i Mikeový mámě. Tehdy to byl adrenalinový zážitek, který určitě nejednoho houbaře odradil od návštěvy lesa. Adam Wingard se snaží navodit podobnou atmosféru, místy se mu to dokonce i daří, mnohé momenty jsou skutečně syrové a děsivé, jinak je všeho pochopitelně víc, včetně postav a jejich hekání a fňukání. Přešlapů je ovšem rovněž dost. Úplně zklamaný nejsem, jen to prostě už tak nějak (z principu) nemůže fungovat. ()

Reklama

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Chybou byly ty úplně první, předpremiérové, studiem patrně koupené hypovací recenze, protože z hlediska natěšeného diváka se musí nutně jednat o zklamání. Nicméně odhlédne-li člověk od původních vysokých očekávání, je Blair Witch funkční found footage horor zaštítěný profesionálním produkčním zázemím a pěkně rozjetým finále. Sem tam něco zamrzí (ve finále je toho ukázáno až moc, aniž by vlastně bylo jasné, co to přesně bylo. Čarodějnice? Who knows, who cares), sem tam něco naštve (stupidní postavy nereagující adekvátně situaci), ale celkově mi to přišlo relativně fajn. Originální BWP je film své doby, který by dnes již zásadněji nezaujal, takže zde se Wingard ve třetím aktu snaží logicky rozjet větší tóčo, což mu na jednu stranu vychází, ale na stranu druhou mu chybí postavy, k nimž by člověk cítil větší pouto a odžil by si to s nimi. Každopádně blairwitchovský feeling se tomu odpárat nedá a v porovnání s tragickou Book of Shadows má tohle kilometrový náskok. Hodnocení za tři hvězdy, přičemž stačilo málo a šel bych na čtyři. Už takhle mám trochu nutkání. PS: Kokůtci, kteří mají potřebu pindat o nejhorším filmu ever a házet odpady, pročež si stáhnou první vyšlej prasáckej kinorip, by potřebovali píchnout čarodějnicí do oka (120 hodnocení před dneškem, kdy vyšel koukatelný rip, jo, všchni to viděli v zahraničí :D). ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Zhlédnuto z pouhé zvědavosti, aniž bych očekával byť jen průměrný filmový zážitek. A překvapení se opravdu nekonalo - partička nevýrazných a nepříliš sympatických lidí, nenápaditý scénář a epileptické cvičení s vyzoomovanou ruční kamerou. A naprosto mizivá tvůrčí invence a originalita, vlastně jen okamžik s vúdú loutkou (po něm jsem asi tak minutu uvažoval o třetí hvězdě), červík v noze a ještě plazení se tunýlky na konci, jinak jen bezostyšně obšlehnutá jednička, prostě parazitování na slavném předchůdci. Smutek pohledět. ()

Vančura 

všechny recenze uživatele

Navzdory mé averzi k sequelům se mi to hodně líbilo, protože mi to přišlo vážně hodně strašidelné (já mám rád i jedničku, u které osobně umírám strachy, a zde tomu nebylo jinak). Na jedničku to navazuje hodně nenásilně (člověk ji navíc vlastně vůbec nemusí znát - pokud tedy někdo takový existuje - aby si užil pokračování), dokonce mi přišlo, že je to v podstatě to samé, jen přenesené z devadesátek do současnosti - postavy jsou tím pádem vybavené mobilními telefony, vysílačkami, GPS navigací a dronem, ale stejně jim to není nic platné a film postupně spěje ke svému předem očekávanému závěru - přesto mi ta předvídatelnost nijak nevadila (podobně jako třeba skutečnost, že byl do jedné z rolí nově obsazen herec tmavé pleti, jak si doba žádá - obsazení je tak jako tak nevalné; víc mi vadilo, že si film nenajde čas, aby více popsal svoje postavy - tvrdím, že v takovém případě si k nim pak člověk nemůže vytvořit vztah a je mu jedno, jestli přežijou, když o nich v podstatě nic neví - a když se navíc občas chovají jak idioti, kteří lezou tam, kam by normální člověk ani nepáchnul, byť zrovna zde mi ta míra debility nepřišla až tak do nebe volající, jako v jiných hororech podobného typu (dalším zastoupeným klišé jsou baterky, které ve filmu samozřejmě zhasínají zrovna v té nejblbější chvíli - nemůže jednou někdo konečně natočit horor, kde budou v nočních scénách baterky fungovat úplně normálně? (podobně otravným klišé jsou motory aut, které nechtějí nastartovat zrovna ve chvíli, kdy je potřeba se s autem urgentně někam přemístit). Od Adama Wingarda mě už kdysi nadchnul jeho starší snímek The Guest, a možná i proto jsem byl k nové Blair Witch hodně vstřícný a mávnul rukou nad jejími nedostatky - ten závěr ve strašidelném domě je naprosté psycho a už kvůli němu ten film stojí za pozornost, ať už si o jeho postavách a věrohodnosti jejich chování můžete myslet co chcete. ()

Galerie (61)

Zajímavosti (9)

  • Počas natáčania mal filmový štáb zakázané používať slovné spojenie "Blair Witch". Dokonca ani v scenároch, ktoré casting čítal po prvýkrát, sa toto spojenie nenachádzalo. (Marceloo)
  • Film sa natáčal pod krycím menom The Woods. Reportér hororového portálu bloody-disgusting.com Brad Miska prezradil tajomstvo o tom, že The Woods bude patriť k sérii Blair Witch, dávno predtým, než bol tento fakt ohlásený oficiálne. Marketingové tajomstvo to však nepokazilo, pretože mu nikto z čítajúcich neveril. (BoredKid)

Související novinky

Záhada Blair Witch má pokračování

Záhada Blair Witch má pokračování

24.07.2016

Jestli jste se těšili na zářijový horor The Woods, ode dneška se na něj budete těšit ještě trochu víc - z nového filmu Adama Wingarda (The Guest) se totiž vyklubalo pokračování Záhady Blair Witch.… (více)

Reklama

Reklama