Reklama

Reklama

Existuje jedna zajímavá teorie - teorie chaosu neboli efekt motýlích křídel... Napínavý thriller odehrávající se mezi minulostí, přítomností a budoucností. Mladý fyzik Evan Treborn (Ashton Kutcher) se vydává díky svým zápiskům z dětství na riskantní cestu do minulosti, aby ji změnil, napravil své chyby a setkal se s láskou svého života. Nebezpečný experiment se mu však vymkne z ruky a následky jsou hrůzostrašné... (Bontonfilm)

(více)

Recenze (1 580)

blazenka 

všechny recenze uživatele

Pro mě slabé tři*. Dost věcí jsem nepochopila, u dost věci se mi ztratily souvislosti, dost věcí mě iritovalo a dožralo. Neustálé vracení se do minulosti už mě ke konci silně nebavilo a Kutcher jako blázen také ne. Tak tak 40%. ()

pend 

všechny recenze uživatele

Pro mě velice hezké překvapení jednoho večera. Přes občasné nedotaženosti a po pomalejším rozjezdu to byl zážitek. ()

RadimFišer 

všechny recenze uživatele

Tento film mi byl doporučen bratrancem a já jsem se na něj těšil a zároveň jsem nevěděl co mám čekat. Čili výsledek byl pro mě velmi napínavý. Co mě však velmi dostalo bylo, že jsem cítil, jako by to bylo reálné a bylo to naprosto možné. Líbili se mě a okouzlili mě tryky vracení do budoucnosti. Začátek a konec je dokonale a zajímavě svázaný. Už začátek dokáže rozbušit srdce a přirovnal bych ho k těm nejlepším co máme. Film přichází s konstrukcí stylu filmu Memento. Je to však lépe propracované a není tak těžký na pochopení jako výše zmíněný. Evan se snaží dovést svůj život k dokonalosti, ale ať udělá cokoliv, tak se stane něco špatného. Jednou je jeho kamarádka jeho přítelkyně, ale kamarád je totální psycho. Poté, po přemazání a znovuvytvoření životě je z ní holka na drogách, jako prostitutka, nebo pracuje jako barmanka bez naprostého splnění jekéhokoli snu, kterého měla v mládí. A tak to velice rychle a působivě prostupuje filmem a vy jste naprosto vtáhlí do děje, až se ocitnete na konci při Evanově rozhodnutí, kdy jediný způsob jak vytvořit řešení je rozejít se se svojí kamarádkou. To se však musí vrátit do mládí hádám 5 let a být na ni zlý. Je neuvěřitelné jaká malá věc v životě dítěte může určit jeho budoucí osud. Jsem ovlivněn, jsem poblázněn, jsem fanoušek Osudového doteku a těším se na čas, kdy si pustím verzi 2. Zde ji pohaňují, avšak co jsem viděl úryvky, přišel mi efektně o několik řádů propracovanější. Uvidíme, rád je oba srovnám. Prozatím pro vyjímečnost a pro lepší zpracovanost než Memento, pro skvěle investovaný a ztrávený čas. 5 hvězdiček. ()

Šmoula 

všechny recenze uživatele

Já osobně jsem se v ději docela solidně zamotal, už jsem pka nevěděl co se mu zdá, co si představuje a co je pravda, se kterou musí žít. Ale jinak to ušlo. ... 60% ()

atlet 

všechny recenze uživatele

Pardon, ale toto mě vážně nedostalo. A snažím se pochopit, co tento filmový počin dělá v top 200. Od začátku jsem byl nepříjemně rozladěň, scéna se psem či dynamitem či vlastně všechny scény mě vůbec nebavili, nechápal jsem nic. Samozřejmě jsem věděl, že dojde k tomu, že se vše začne vysvětlovat, ale jednoduše první část filmu otřesná. Proto jsem taky po první shlednutí tento film vypínal v půlce z důvodu totální rozladěnosti. Při druhém shlédnutí jsem si dal za cíl vydržet až do konce. Vydržel, vše se vysvětlilo...přesto jsem rozladěn. Filmem jsem se totálně minul, nebavil jsem se a některé scény byly opravdu úsměvné. (viz. scéna ve sklepě, kdy malý kluk domlouvá a mluví do duše otcovi malé holčičky - WTF?)...závěr budiž, trochu ten film povznese, proto 2 hvezdičky, ale s těžkým srdcem. Zlatý Donnie Darko!!! ()

Rehooo 

všechny recenze uživatele

Jednoznačně palec nahoru. The Butterfly effect mi udělal opravdu radost. Překvapivé zvraty a hlavně námět, který se mi opravdu líbil. Úžasná atmosféra, úžasní herci prostě nemám co dodat. ()

Jeremiah 

všechny recenze uživatele

Každý den dělá člověk tisíce drobných rozhodnutí, které kdyby udělal jen nepatrně jinak, byl by výsledek diametrálně odlišný od původního. Na jednu stranu bych si přál mít možnost měnit vlastní budoucnost, na druhou stranu bych se toho skutečně obával. Film se skvělým námětem, působivou atmosférou, velice slušně zahraný - takže nevím proč nedat 4. ()

Vláža 

všechny recenze uživatele

Skvělý film, hlavně jeho první polovina. Nemusím happyendy, takže konec bych nechal s upálenýma končetinama a bylo by to na 100%, ale i tak vážně výborná podívaná. ()

El-Barto 

všechny recenze uživatele

Čekal jsem od Osudového doteku hodně a zklamaný nejsem. Je to dobře natočené, ale přijde mi to takové trochu "teenage" a tomu zrovna nefandím. Rozhodně je to jedno z lepších zpracování cestování časem, což neni vůbec lehké. ()

missbee 

všechny recenze uživatele

Mladý student Ashton Kutcher jednoho dne zjistí, že se umí vrátit v čase. Tak začne měnit minulost, aby budoucnost byla co nejlepší. K jeho zklamání se mu to však ne moc daří, až si nakonec uvědomí, že jeho otec měl pravdu - tohle musí skončit. Ve filmu se mi líbily proměny čtveřice kamarádů - jedna nevinná Ewanova cesta zpět a rázem je úplně všechno jinak. Ta myšlenka mě pohltila, ani jsem si nevšimla, že koukám dvě hodiny. Závěrečná scéna mě velice potěšila, happy endy tak akorát jsou přesně podle mého gusta. Solidně natočený film. ()

elisheva 

všechny recenze uživatele

Na tenhle film sem se koukala na koleji a musím říct, že sem se musela každou chvilku jít uklidnit vedle za mojí spolubydlící. Film plný napětí a zvratů. A velmi povedeného konce. ()

goniss 

všechny recenze uživatele

Film nebyl špatný, ale zas tak velký dojem na mě neudělal. Výběr herců ale chválím, Kutcher mi do své role pad :) ()

KoleckoR 

všechny recenze uživatele

Bylo to celkem napínavý, ale tajně jsem doufal, že to skončí špatně. A to že deníky, fotky a filmy na konci spálil, mě naštvalo. Umět díky nim cestovat v čase a měnit minulost, tak bych toho využil rozumně a ne jen napravovat své chyby. Ale já nejsem scénárista. ()

blue.claire 

všechny recenze uživatele

Rozhodně to není žádná slaďárna, jak byste mohli vyčíst z názvu. Naopak je to docela drastické. Emoce se jen ženou. Jediné co už mě štve, že na úspěšnosti tzv. propojenosti myšlenek a všeho možného staví mnoho filmů. Naštěstí když to vyjde, je to bezva. Sice zmatek, ale ke konci oddych, že to můj mozek pobral. ()

KOZEL84 

všechny recenze uživatele

Monča je v ráži ;DD.Zajímalo by mě jestli Kutcher a vůbec všichni věděli jak dobrý film točí.Kutcher hrát neumí,ale to se při tak dobrém scénáři celkem ztratí a mě Ashton nijak neprovokuje a nevadí mi (připomíná mi jednoho kamaráda;).Scénář možná zjednodušuje psychologii,jenže tenhle film se podle mě stal skvostem,kterým vůbec neměl být.Já myslím,že to měla být jen další ptákovina typu Nezvratný Osud nebo tak něco.Prostě jen zábava a ne psychologická studie.Trochu mi vadilo,že film skončil nejspíš jen proto,že se střihač a rejža podívali na hodinky a viděli,že už by měli končit.Ono se klidně mohlo jet dál. Hold up... hold on... don't be scared. You'll never change what's been and gone.... ()

Meteorista 

všechny recenze uživatele

Zezačátku jsem vůbec nechápal, o co jde (nečetl jsem obsah tady, ani nikde jinde). Podstatu jsem jakštakš pochopil uprostřed filmu. Sám nápad s ovlivňováním budoucnosti pomocí vzpomínek hlavního hrdiny se mi zamlouval. Je to nevšední, celkem originální a hlavně osvěžující. Ale ne, že bych toto už někde neviděl (na podobný způsob). Pan Kutcher mě ani tady nepřesvědčil o svých kvalitách. Vlastně tady nebyl žádný herecký výkon, který by alespoň trochu upoutal, natož uchvátil. Takže jak jsem už řekl, film zachránil celkem zajímavý děj. ()

Darth Vader 

všechny recenze uživatele

No a to jsem si myslel, že Asthon může hrát jen nějaké romantické a přeslazené ulízánky. Okej hrát na Oscara neumí, ale v tomto snímku mě chytil. Moc zajímavé a hlavně velice kvalitně vytvořený scénář. Ani chvilka nudy u mě nenastala a hudba Oasis a jejich Don´t stop crying yout heart mě totálně ničí..... Výborné a jasných 90% ()

jasanka 

všechny recenze uživatele

Butterfly Effect (tenhle název vystihuje myšlenku filmu mnohem líp než český "překlad") pro mě asi ještě na hodně dlouhou dobu zůstane tím nejlepší thrillerem vůbec. Napínavý děj bez jediného prázdného místa, úžasná mystifikace, akorát prvků sci-fi, výborní herci a hlavně moc zajímavé a moje oblíbené téma teorie motýlých křídel. ()

Související novinky

Nejlepší filmy desetiletí dle ČSFD.cz

Nejlepší filmy desetiletí dle ČSFD.cz

28.12.2010

Byl by hřích opomenout při příležitosti končícího prvního desetiletí nového milénia souhrn nejlepších filmů daného období. Zde vám přinášíme žebříček třiceti nejlepších celovečerních filmů dle… (více)

Další dotek osudu

Další dotek osudu

17.01.2006

Efekt motýlích křídel časové smyčky v nízkorozpočtovém (13 mil. dolarů) snímku Osudový dotek vzbudil před dvěma lety velmi kladné reakce publika a celosvětové tržby 96 mil. byly pro producenty více… (více)

Reklama

Reklama