Reklama

Reklama

Volha

(seriál)
  • angličtina Volga
TV spot 1
Česko, 2023, 6 h 20 min (Minutáž: 72–80 min)

Režie:

Jan Pachl

Předloha:

Karel Hynie (kniha)

Scénář:

Jan Pachl

Kamera:

Marek Janda

Hrají:

Kryštof Hádek, Tomáš Jeřábek, Aňa Geislerová, Klára Melíšková, Stanislav Majer, Eliška Křenková, Jiří Lábus, Jiří Dvořák, Bohumil Klepl, Martin Pechlát (více)
(další profese)

Epizody(5)

Obsahy(1)

Standa Pekárek má v životě tři přání: řídit volhu, jezdit pro redakci humoru a lidové zábavy a vozit Goťáka. Pětidílná minisérie Volha je adaptace stejnojmenného románu Karla Hynie napsaná neobyčejným, bizarním a přesně odposlechnutým jazykem. Lze ji vnímat jako svéráznou historii Československé televize s řadou neuvěřitelných, i když reálných „historek z natáčení“. Současně je však portrétem svého hlavního hrdiny – omezeného egocentrika, který vyniká ve vymýšlení drobných podvodů a triků – jak si nakrást benzín, zfalšovat počet ujetých kilometrů, podvést manželku, zbavit se konkurence. Logicky se pak stává rovněž spolupracovníkem StB (s krycím jménem Volha), který bez jakýchkoliv výčitek svědomí donáší na všechny své spolupracovníky a pasažéry. (Česká televize)

(více)

Diskuze

Ivoman

Ivoman (hodnocení, recenze)

honajz

Ono je důležité si uvědomit, že Němci nebyli nikdy lidé. 

 

Před válkou to byli nadlidé.

Ve válce zvířata.

A po válce andělé.

mm13

mm13 (hodnocení, recenze)

Konkrétnejšie? Vypichni 3 veci... chystal som sa na to, ale krávoviny som alergický.

 (hodnocení, recenze)

Neuvěřitelná krávovina realitě absolutně neodpovídající a extrémně primitivní.

na příspěvěk reagoval mm13, martincba

Uživatel fantassia smazal svůj příspěvek.

jardariha

jardariha (hodnocení, recenze)

Tak nám ČT odhalila socialistické praktiky a podvody na diváky a potvrdila, že se vlastně vůbec nic nezměnilo. Dnes to chodí  stejně s tím, že je to vše v ostrých barvách. Zaměstnanci televize svědomitě plní zadané úkoly jen aby se zavděčili a šířila se jen a jen ta "jediná pravda". Je přece třeba platit nájmy a hypotéky a tím pádem držet hubu a krok. Seriál výborný, proutník a primitiv Pekárek od začátku na zabití, spousta lidí má strach o svou existenci, no zkrátka je to úplně stejné jako dnes, voe!

Rekvizitáři se tady taky dost dobře vyřádili. Paráda. Pět hvězd nedám, protože seriál opět tendenčně ukazuje, jak bylo všechno špatně. Tu dobu tady máme zase i když trochu v jiné podobě. Zákazy, příkazy, omezování, blokace webových stránek, práskačství, přizdisráčství, cenzura.......

M.B

M.B (hodnocení, recenze)

Seriál je dobře natočen, myslím,že se tvůrci trefili do reality. Herecké výkony byli na dobré úrovni.

Šéfik

Šéfik (hodnocení, recenze)

Přijdu na stránky ČT, kde na mě na HP vyskočí upoutávka na Volhu s textem "Standu Pekárka nezastaví smrt v rodině, ani nějaká revoluce." Fakt díky za spolierdementi z Kavek 😡

Jarin69

Jarin69 (hodnocení, recenze)

Skoro bych se vsadil, že ve Vídni zůstane uvědomělý soudruh. Ale třeba překvapí.

honajz

honajz (hodnocení, recenze)

Taškář

Tohle zevšeobecňování a házení do jednoho pytle. V každém národě jsou poctiví lidé i svině. A mezi tím je šedá zóna lidí, kteří nejsou ani vyloženě zlí, ani hodní. Zvláštní, že o Němcích se nesmí zevšeobecňovat, že byli za války hajzlové, a je nutno hledat ty pozitivní příklady hodných Němců, ale jak je možné si dělat prdel z údajného čecháčkovství, tak na to každý skočí jak myš na špek. ... A pokud jde o seriál: v ČT jsou podobní hajzlíci pořád, dokonce jsou tam vztahy daleko horší, kvůli kariéře jsou lidi schopni pomluv na druhé, podrazů..., takže je to spíš zrcadlo pro lidi v ČT a jejich "morálku".

na příspěvěk reagoval Ivoman

Castrator

Castrator (hodnocení, recenze)

Taškář

A není on pan Tománek tak trošku kokot, když si myslí, že lidé, kteří mají seriál za píčovinu, ho nenávidí? (To je otázka.) Jestli ony ty konstrukce a závěry, které pan Tománek dělá o Češích v souvislosti s nepřijetím tohoto seriálu, nevypovídají mnohem víc o panu Tománkovi. Když bych teda použil stejnou metodiku, jakou používá on, a interpretoval kritiku (v tomto případě kritiku Čechů ze strany pana Tománka) podle toho, jak se mi to hodí a na základě přístupu "jé, ono se někomu něco nelíbí, kritizuje to, tak to určo bude proto, že v tom vidí sebe sama... (že to dělá každý pseudomyslitelský píčus vůbec nevadí, účel světí prostředky)."

 

Je zajímavé, že film, který se trefuje do Čechů taky, a o poznání víc než tento kokotský seriál, a to Je třeba zabít Sekala, nenáviděn není, zde na ČSFD má hodnocení velmi vysoké, přitom by podle toho, co píše pan Tománek (a asi i ty, není jasno, kde končí citace), měli lidi Sekala taky nenávidět a podle toho i hodnotit. A takových filmů nebo seriálů se najde víc, nemluvě o knihách, které jsou přijimány dobře. 

 

Ale je dobře, že pan Tománek podle toho, co napsal, sám asi malým konformním, udavačským a prospěchářským sráčem bez morálky není. Tato země takto silné a kvalitní lidi potřebuje. A když půjde i o příznivce konspiračních teorií, tak o to lépe, těch je vůbec nedostatek... 

 

tl;dr

Jen srance dalšího pseudomoralisty, co si nepřijetí sračky vysvětluje po svém, aby se mohl proti někomu vymezovat a ze sebe dělat někoho lepšího. 

Uživatel Castrator smazal svůj příspěvek.

Taškář

Taškář (hodnocení, recenze)

dnes pěkný postřeh od pana Jan Tománek :

Seriál Volha je dle mého to nejlepší, co ČT za posledních několik let vyprodukovala.
A zcela chápu, proč tolik lidí seriál nenávidí - ukazuje totiž Čechy jako malé konformní, udavačské a prospěcháčské sráče bez jakékoli morálky.
Ano, pohled do zrcadla opravdu bolí...

Hezké reakce na film... Opět krásný příklad, jak opravdu umí pravda některé lidi bolet tak, že začnou kolem sebe zběsile kopat.
Jako kdysi ti největší kolaboranti s Němci, kteří tu ale po válce jako první věšeli německé ženy a děti... 

na příspěvěk reagoval Castrator, Castrator, honajz

 (hodnocení, recenze)

Zajimavosti-Jenom pro Kryštofa Hádka (Standa) vytvořili maskéři tři paruky. Výroba jedné trvala zhruba sto padesát hodin. Celkově bylo vyhotoveno třicet kotlet, sedm paruk, dvacet knírů, dva plnovousy a dvě brady. Pro menší role a komparzisty pak dalších asi sto dvacet masek-  to vypada, ze v ČT delaj samy vemena.

Jarin69

Jarin69 (hodnocení, recenze)

Tak sem to taky zkusil. Všude se píše o tom, jak Krejčíková ukázala prsa. No, jestli těch pár milisekund za to stálo nebo už to ustřihli :o( Jinak to asi nebude nic převratného. Zatím dvě hvězdy.

na příspěvěk reagoval Šéfik

honajz

honajz (hodnocení, recenze)

Olafvolafka

V tom tkví nepochopení Švejka, protože on právě blbej nikdy nebyl, ani tak nebyl Haškem zamýšlen... Švejk je v podstatě personifikace Haška, inteligentního člověka, který proti nesmyslným zákonům bojuje tak, že je do puntíku přesně vykonává, čímž ta absurdita více vynikne.

na příspěvěk reagoval cineboy

Artigas

Artigas (hodnocení, recenze)

Dobře že hodnocení této zhovnoviny zamkli, odpad je ještě vysoké ohodnocení tohoto kdemokradickeho "skvostu"...

na příspěvěk reagoval Castrator

R.76

R.76 (hodnocení, recenze)

Tak toto je tá super tvorba kde už konečne môžu niektorý  slobodne hrať a tvoriť. 

Olafvolafka

Olafvolafka (hodnocení, recenze)

Asi nejvíc ze všeho se mi na tom všem zamlouvala postava Pekárka a jeho podobnost se Švejkem (s tím rozdílem, že u Švejka si nikdy nejsem jistý, zda je opravdu tak hloupej a nebo jestli tu svou "tupost" jenom hraje a dělá si prdel z celého systému, zatímco u Pekárka je teď téměř jistý, že mu to tak úplně nepálí)

na příspěvěk reagoval honajz

Související novinky

31. Český lev - výsledky

31. Český lev - výsledky

09.03.2024

Tradičně v pražském Rudolfinu se v sobotní večer 9.3. 2024 odehrál slavnostní ceremoniál, při kterém byli předáni Čeští lvi za ty nejpovedenější bijáky, jež jsme mohli v našich končinách na plátnech… (více)

Cenu filmových fanoušků získal Bod obnovy

Cenu filmových fanoušků získal Bod obnovy

15.01.2024

V pondělí 15. ledna 2024 dopoledne byly na tiskové konferenci České filmové a televizní akademie (ČFTA) odhaleny nominace v rámci 31. ročníku předávání cen Český lev. Na začátku tohoto ceremoniálu… (více)

Ceny české filmové kritiky 2023 - nominace

Ceny české filmové kritiky 2023 - nominace

04.01.2024

Ve čtvrtek 4. ledna byly Sdružením české filmové kritiky oznámeny nominace pro 14. ročník výročního předávání Cen české filmové kritiky, které by tentokrát měly vyzdvihnout výrazná česká… (více)

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

30.12.2023

Rok 2023 se uchýlil ke svému konci a přišel tedy čas, abychom vám stejně jako v předešlých letech opět představili výroční topky tří filmů a případně taky tří seriálů podle některých z… (více)

Reklama

Reklama